Szuper újdonságokkal készülünk a Könyvfesztiválra!

Gyere el és nézd meg mindet!

Szeptember 29. és október 2. között ismét Könyvfesztivál a Millenáris Parkban! Annyi újdonságot viszünk, hogy szinte bele sem fér egy szemlébe! Az egészen piciktől a kamaszokig mindenkinek van egy jó ajánlatunk! Ismerd meg legújabb könyveinket és játékainkat! Olvass tovább!

Könyvek

Piciknek

vakond_szemuvege_borito_1000px.jpgVakond szemüvege

„Vakondnak nincs szemüvege,
Elhagyta szegényke…”

Pedig nagy szüksége lenne rá, hiszen nélküle alig lát. Keresi a házban, a kertben, a boltban. Vajon hol talál rá?

A Tölgyerdő meséi sorozat folytatódik! Nyisd ki a kis ablakokat, és keresd Vakonddal együtt a szemüvegét!

Rendeld meg!

borz_zenekara_borito_1000px.jpgBorz zenekara

A nagybőgőző Borz nagyon szeretne egy zenekart, az erdő lakói pedig azonnal a segítségére sietnek. Ki tokkal, ki vonóval.

„Kezdjétek el a koncertet, A közönség várja!”

A Tölgyerdő meséi sorozat folytatódik! Nyisd ki a kis ablakokat, és ismerd meg Borz zenekarának tagjait és hangszereiket!

Rendeld meg!

a_szeretet_olyan_mint_egy_fa_borito_1000px.jpgA szeretet olyan, mint egy fa

A szeretetet gondozni kell. Ápolni kell. Törődni kell vele. A szeretet néha olyan, mintha magától működne, mintha nem is kellene vele foglalkozni, máskor meg tudatos erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy működjön egy kapcsolat.

Szél Dávid, pszichológus

Shona Innes pszichológus könyvei segítenek a gyerekeknek megbirkózni az élet olyan kérdéseivel, amelyek néha még felnőttként is nehezen emészthetők. Agócs Írisz pedig csodálatosan érzékeny rajzokat készít hozzájuk – ez az Ölelj meg! sorozat.

Rendeld meg!

Ovisoknak

mese_a_kislajharrol_aki_nem_akart_elaludni_borito_1000px.jpgMese a kislajhárról, aki nem akart elaludni

A lajhármesék nem túl izgik,
mert nincs bennük túl sok akció,
és ha a hőssel bármi történt,
az tutibiztos, hogy fikció.

Na de nem ebben a könyvben! Nem akármilyen történet ez, az eddig mintalajhárként viselkedő kislajhár nem akar aludni! Hiába minden – ringatás, mese –, semmi nem használ. Mi lesz így ebből a gyerekből? De várjunk csak! Mit keres itt a szomszéd majom?
Mrena Julianna verses meséjében egy lajhárcsalád igazán fordulatos délutánját követhetjük végig, Szert-Szabó Dorottya életteli illusztrációi pedig garantálják, hogy úgy érezzük magunkat, mintha tényleg a dzsungelben lennénk.

Rendeld meg!

sarkanysuli_az_elso_felev_borito_1000px.jpegSárkánysuli - Az első félév

Zoé, a háromfejű kissárkány elsős lett. Varázsföldén iskolát kezdeni pedig egészen hasonló, mint nálunk: izgalmas, de egy nagy lépés az ismeretlen felé. A Szivárvány Óvodát a Kincskereső Iskola, az ovis kalandokat ­sulis teendők, Boszi nénit pedig Dzsinn bácsi váltja fel, a csapat azonban a régi. Manók, jetik, trollok és tündérek töltik meg az iskolába induló Unikornisjárat kocsijait és a varázslatos kastély folyosóit és tantermeit.

Az első félévben a betűvetés, a varázstörténet és a pacsmagolás mellett a kis elsősök azt is megtanulják, hogy tudnak különbözőségeik ellenére is együtt játszani és tanulni, és talán még a mindentudó edény mazsola­avató kérdésére is meg­lelik a választ. Tarts velük te is!

Rendeld meg!

barkamesek1_az_erdei_szuletesnap_borito_1000px.jpgBarkamesék - Az erdei születésnap

Tudjátok, kik azok a barkák? Apró lények, akik az erdő sűrűjében laknak odúkban, bokrok alatt, fű között. Tavasszal pottyantak ki a barka pihe-puha terméséből: elsőként Pipi és Patyi, a két testvér, aztán Bobba, Szilka és Cece, a barátaik. Szeretnek hintázni, mogyorót ropogtatni és szamócát enni, és persze rögtön jó barátságba keverednek az erdő lakóival. Ha pedig egyikük bajba jutna, a másik rögtön a segítségére siet!

Vadadi Adrienn új sorozatának kedves meséi az egyszerű gyerekkor és a természet megnyugtató világába kalauzolnak.

Rendeld meg!

3_5_8_perces_ovis_borito_1000px.jpeg3-5-8 perces ovis mesék

– Légyszi, még egy utolsót!
– Na jó, egy rövidet...

Ismerős ez a párbeszéd az esti elalvás előtt? Akkor ezt a könyvet nektek találták ki!

Juhú, megyünk az óvodába! Akár először jársz kiscsoportosként, akár tapasztalt középsős vagy már, vagy ha az utolsó évedet taposod, mielőtt iskolába mennél, ezek a mesék neked szólnak. Előfordult már veled, hogy megették az ovidat? Van a csoportodnak varázssapkája? No és olyan volt-e már, hogy apukád ment be helyetted az oviba egy egész napra?

A legújabb antológiánkban Vadadi Adrienn, Dániel András, Kiss Ottó és még 14 kortárs magyar szerző meséiből választhattok: ha későn kerültök ágyba, 3 perceset, ha kicsit több időtök van, 5 vagy 8 perceset – ha rengeteg, akkor meg mindet egymás után!

Rendeld meg!

tekla_madarai_borito_1000px.jpegTekla madarai

Sziasztok, Mici vagyok, és az a tervem, hogy megmentem a világot!

Ugye ismerősen hangzik a mondat? Mici egyszer már Márkó bácsi segítségével elmesélte, hogy miért jó, ha a kertünkben sokféle növény nő.

Most Teklával találkozik, akivel megismeri a madarak különleges világát. Megtanulja, hogyan segíthet nekik, és hogy melyiknek mire van (vagy éppenséggel mire nincs) szüksége.

Mici mindnyájunknak megmutatja, hogyan legyünk barátai – és egyszersmind részei – a természetnek. És ezzel tényleg teszünk egy lépést afelé, hogy Micivel együtt megmentsük a világot.

Rendeld meg!

Iskolásoknak

a_szuperdio_borito_1000px.jpgA szuperdió - Mire jó az agy?

Veled is előfordul, hogyha megakadsz a tanulásban, akkor szeretnél egy igazi SZUPERAGYAT? Milyen jó lenne mindent elsőre érteni és megjegyezni!

Emma is pont így érez, amikor az előtte tornyosuló házi feladatokra gondol. El is indul Dokihoz, mert tudja, hogy ő épp a szuperagyat kutatja az egerei segítségével. Hamarosan kiderül, hogy Emmának már így is nagyszerű agya van: egy csomó mindent megért, megjegyez, feldolgoz századmásodpercek alatt.

Hogy hogyan? Megtudhatod, ha Emmával és Dokival együtt bebarangolod az agypalotát, ahol a hallás, a látás, a beszéd, a memória és még sok más működéséről mesélnek az idegsejtek.

Rendeld meg!

vaganybagoly_es_a_negyedik_a_borito_1000px.jpegVagánybagoly és a negyedik Á, avagy mindenki láthat mást

„Van egy város, ismeritek, amellett egy erdő, az erdő mellett iskola. Igen, igen, jól tudjátok! Ebben az erdőben lakik Vagánybagoly! És ebbe az iskolába járnak a híres-nevezetes negyedik Á-sok, akik tavaly persze még csak harmadikosok voltak.”

Az előző részben (Vagánybagoly és a harmadik Á) kiderült, hogy mindenki lehet más. Most megtudhatjuk, hogy mindenki láthat mást!

Faber Castell Rafael például egyáltalán nem lát, fehér bottal és sötét napszemüveggel jár iskolába, és újdonsült barátjának, Kohinoórikának is megmutatja, milyen az a nemlátás. Nemhanemka óriáskengurut lát, pedig az létezhetetlen!

Mimi néni meg fotópályázatot hirdet, amin az egész negyedik Á elindul, és elhatározzák, hogy a képek témája a FÉNY lesz. Mindenki egész másképp látja a fényt – de mindenki ugyanúgy rajong Vagánybagolyért! És akkor még nem is említettük a Nagy Nyomozást az iskola eltűnt medveszobrai után!

Bán Zsófia mesekönyve megint sok-sok humorral, szeretettel és beleérzéssel von be a kisiskolások kalandos világába. És (nem) mellesleg, fontos dolgokról is beszél...

Rendeld meg!

emma_aki_leokabrioval_megmentette_a_foldet_borito_1000px.jpegEmma, aki Leo Kabrióval megmentette a Földet

Emlékeztek még Márkra, aki hatévesen megmentette a világot? Akkor biztos emlékeztek Emmára is, a kistestvérére. Most rajta a sor, hogy megmentse a Földet!

Emma az ausztrál erdőtüzek elől menekülő koalákat látva rádöbben, hogy valami nincs rendben a Földdel. Levelet ír az amerikai filmsztárnak, Leó ­Kabriónak, aki ismert természetvédő. Leó éppen Magyarországon forgat, találkoznak, és amikor megismeri Emma terveit, mellé áll...

Kalandos, vicces, izgalmas meseregény, ráadásul nagyon komoly és aktuális mondandóval, amiről nem lehet eleget beszélni, főként a legfogékonyabb kis­iskolás korosztálynak.

Rendeld meg!

Most én olvasok!-sorozat

A Most én olvasok!-sorozat kötetei szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott szövegek azoknak a gyerekeknek, akik először szeretnék átélni az önállóan elolvasott könyv örömét.

A Pagony legjobb szerzői különböző nehézségi szinteken írnak meséket, és gondoskodnak arról, hogy a kezdő olvasók kedves, izgalmas, vicces történetekbe feledkezve tehessék meg ezt a fontos lépést.

rumini_es_a_latouveg_borito_1000px.jpeg

Rumini és a látóüveg - Nagybetűs szint

Vajon mi lehet az a látóüveg? Olyan, mint egy távcső? Vagy egy nagyító? Vagy valami ezeknél is izgalmasabb? Olvasd el önállóan Rumini kalandját, és megtudod!

Rendeld meg!

a_jovobe_lato_gomb_borito_1000px.jpg

A jövőbe látó gömb - 1. szint

Farsangra készülődik az iskola. Levendula olyan jelmezt szeretne, aminek a macskája, Majdnem is a része lehet. Jósnőből biztosan nem lesz több az egész iskolában! Vagy mégis? Majdnem egyre ügyesebben varázsol, de azért ráférnének még egy mester tanácsai...

Rendeld meg!

koppany_dalokat_ir_borito_1000px.jpg

Koppány dalokat ír - 2. szint

Ááááá-óóóó, a nyár de marha jó! Kivéve, hogy Koppány testvérei megállás nélkül csak zenélnek, ahelyett, hogy vele játszanának. A számaik nagyon jók, de a dalszövegek csak nem sikerülnek. Még szerencse, hogy Koppány és Hanga profi szófocisták!

Rendeld meg!

Zseblámpás könyvek

Már tudsz olvasni? Mit gondolsz, el tudnál olvasni egyedül egy egész regényt? Próbáld meg! A Zseblámpás Könyvek egész biztosan neked valók! Nagy betűs, nem túl hosszú, izgalmas és vicces történetek várnak! Készíts be a takaró alá egy zseblámpát is, mert ezeket a könyveket nem fogod tudni letenni!

cirka_es_firka_borito_1000px.jpg

Cirka és Firka

Firka, a fekete kutya nagy boldogságban éldegél Gazdival, aki hosszú várakozás után örökbe fogadta. Minden este izgatottan várja, hogy hazaérjen a munkából, és indulhassanak a szokásos esti sétára. Egyik nap kétségbeesetten nyávogó kiscicát találnak egy fán. Jaj, szegény cica, muszáj lesz hazavinni! De mit fog szólni Firka a betolakodóhoz? Sikerül-e megszoknia, hogy Cirkával gyarapodik a kis család?

Rendeld meg!

szafari_az_abrand_lakotelepen_borito_1000px.jpg

Szafari az Ábránd-lakótelepen

Balinak iskola után logopédushoz kéne mennie, de inkább elcsavarog a kiserdőbe. Döbbenetére az egyik bokor mögül megszólítja egy izgága gyűrűsfarkú maki, aki azt állítja, hogy ő az állatok királya. Maki Zsiráffal és Tigrissel együtt szökött meg a tátikai szafariparkból, hogy az áldatlan lakáskörülményeik miatt panaszt tegyen a városvezetésnél. Egyetlen problémájuk, hogy senki sem érti őket. Vagy talán Bali mégis? De ki fogja megérteni a beszéd­hibás Balit? És ki segít nekik eljutni a szigorú, ám nem túl igazságos Főtanácsos elé?

Rendeld meg!

Abszolút könyvek

A Pagony 9-12 éveseknek szóló sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük magyar és külföldi, fantasy, kaland- vagy éppen detektívregény – ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó olvasni!

a_farkas_akit_vandornak_hivtak_borito_1000px.jpegA farkas, akit Vándornak hívtak

"Sebesnek neveznek, mert én voltam az első, aki fölállt és járt. Bárhová visz is a lábam, néhány kör után mindig visszatérek az odú közepére, abba a mélyedésbe, aminek otthonszaga van, olyan szaga, amiből sosem elég.”

Ám Sebesnek mégis el kell hagynia az otthonát, miután egy ellenséges farkasfalka támadja meg a családját. Útja során rengeteg veszéllyel kell szembenéznie – erdőtűzzel, vadászokkal, autópályával és az éhséggel –, mielőtt új névre és otthonra lelne.

Lebilincselő olvasmány a túlélésről és a családról, igaz történet alapján. A regényt Mónica Armiño fantasztikus illusztrációi teszik még élethűbbé.

Rendeld meg!

az_ezereves_fiu_borito_1000px.jpeg
Az 1000 éves fiú

Alfie tizenegy éves. Ennyi volt tavaly is, ennyi lesz jövőre is. Ezer évvel ezelőtt ugyanis a szülei megszereztek pár örök fiatalságot adó varázsgyöngyöt, amelyet elfogyasztva az ember nem öregszik, míg egy újabb gyöngyöt magához nem vesz. De az örök élet az évszázadok során teherré válik: Alfie újra meg újra megtapasztalja, hogy a barátai elfordulnak tőle, hiszen ő nem tud velük együtt felnőni. Édesanyjával nagy szeretetben élnek, ám állandóan rejtőzködniük kell, a fiú nem járhat iskolába, így sokszor magányos és szomorú – míg meg nem ismeri Roxy Mintót és Aidant. Ők hisznek neki, és rengeteg kaland, menekülés és izgalom közepette segítenek megszerezni az utolsó gyöngyöt, hogy végre Alfie is felnőhessen.

Rendeld meg!

a_gondolatolvaso_borito_1000px.jpg
A gondolatolvasó

A „jó gyerekeknek” mindig könnyű, igaz? Mindenkivel kedvesek, jól tanulnak, a tanárok szeretik őket. Minden az ölükbe hullik, nincsenek problémáik. Vagy talán mégsem így van?

A Gondolatolvasó főszereplőit, az iskola büszkeségeit váratlanul rejtélyes támadások érik. De miért? Ki áll a furcsa piszkálódások hátterében? A maximalista osztályfőnök? Egy irigy osztálytárs? A gyanús portás? Vagy egy gondolatolvasó? Minden fejezetben kiderül valami apróság, és mégis egyre jobban összekuszálódnak a szálak…

Rendeld meg!

barcsak_borito_1000px.jpg
Bárcsak!

Mit szólnál, ha a szülinapi kívánságod egyszer csak valóra válna? Hőseinkkel pont ez történik! Vagyis csak majdnem, mert véletlenül a szomszéd néni kívánságait keltik életre. Aztán többek között száguldó űrhajón, viharos tengeren, izgalmas filmforgatáson kutatják a kívánságaiban elveszett Filly nénit. Bár a leg­főbb segítséget ők jelentik egymásnak, az sem árt, hogy egy hirtelen beszélni tudó, zsémbes macska is velük tart ezen a hihetetlen utazáson.

A Bárcsak! története a világ legizgalmasabb iskolai szünetének varázslatos és vicces leírása, amelyben még a legtitkosabb kívánságok is valóra válnak.

Rendeld meg!

Tilos az Á Könyvek

boszorkanysziget_28_73_borito_1000px.jpgIdőfutár - Boszorkánysziget 28 73

Tekla egy reggel benyit a gardróbjukba, és legnagyobb meglepetésére a békésen szivarozgató Móra Ferencet találja ott. És mindez semmi ahhoz képest, hogy estére már boszorkánysággal vádolják mindkettőjüket 1728-ban. Úgy tűnik, hogy az ártalmatlanná tett időgép mégsem teljesen használhatatlan, de arra persze nem jó, hogy úgy működjön, ahogy elvárható lenne. Így Tekla és Móra igencsak meglepődik, amikor a visszaút után azzal szembesülnek, hogy a Mars tér éppen Marx tér...

Ahogy az Időfutár-sorozatban mindig, most is egymást váltják az izgalmas helyzetek és a korhű karakterek, azonban a megszokott csapatból most egyedül Bór Tekla szemüvegén (vagy épp nagyítóján) keresztül vizsgálhatjuk meg a boszorkányüldözések és a puha diktatúra mindennapjait.

Az Időfutár+ az előzményregények ismerete nélkül is nagyszerű olvasmány!

Rendeld meg!

Játékok

babaroka_3d_crop.png
Babaróka karácsonya

Karácsonyozz együtt Babarókával! Ebben az egyszerű kooperatív társasjátékban közösen díszítitek fel a karácsonyfát. Igen ám, de Apróka kiborította a díszek dobozát. A csillagok, gömbök, szaloncukrok és mézeskalácsszívek szanaszét gurultak, és eltűntek a szekrény mögött, a kanapé alatt, mindenfelé a szobában. Kiscica pedig már úton van hozzátok! Segítsetek együtt Babarókának, hogy megtalálja az összes díszt, és időben feldíszítse a karácsonyfát, még mielőtt a barátja megérkezik! 

Már előrendelhető!

manovaros_borito_1000px.jpg

Manóváros - 7 játék a szabadban

A játék körülvesz minket, előttünk hever, nekünk csak észre kell vennünk. Ha kimegyünk a szabadba, a gyerekek rögtön el is kezdenek gyűjtögetni, kavicsokat rakosgatni... De vajon hogyan lehet bogyókkal, kavicsokkal, botocskákkal társasjátékot játszani? Hogyan játszik velünk a napfény? Ebben segít ez a könyv és a benne található 7 játéktábla – vigyétek magatokkal a parkba, kirándulásra, nyaralásra: menjetek ki a szabadba, és játsszatok kicsit a világgal!

Már előrendelhető!

a_herceg_nyer_box_3d_crop_1000px-1.pngA herceg nyer

A királyi udvarban futóversenyt rendeznek, ahová az ifjú herceg is benevez. Sajnos nem túl ügyes futásban, és veszíteni sem tud... Szegény öreg király szíve viszont megszakadna, ha nem az ő szeme fénye futna be elsőnek! Nincs mese, közösen a többi versenyzővel igyekeztek minél bénábban futni, hogy a verseny végén a herceg nyerjen!

Ebben a teljesen egyedi kooperatív kártyajátékban nemcsak a rengeteg nevetés garantált, de a futók irányítása közben még az algoritmusépítés alapjait is elsajátítják a játékosok.

Már előrendelhető!

hupszi_box_3d_crop_1000px.pngHupszi

Úton a suli felé egy kedves kis szőrmók bukkan elő a bokorból. Miután megkínáljátok az uzsonnátokból, megsimogatjátok, rögtön bemutatkozik: Hupszinak hívják. Látszik, hogy milyen magányos, ezért egyikőtök beteszi a táskájába, és becsempészitek a suliba, noha oda szőrös állatot bevinni tilos! Persze ekkor még nem sejtitek, hogy Hupszi mekkora bajkeverő... a tanárok pedig ugyancsak résen vannak. Igyekeztek szemmel tartani őket, de néha elkalandoztok, és ők észreveszik, hogy valaki megrágta a könyveket, kiszórta a virágföldet... Négyszer még sikerül kimagyarázni a dolgot, de ötödikre fülön csípik Hupszit, és kipenderítik, ti pedig mehettek az igazgatóhoz!

Szóval: legyetek résen!

Már előrendelhető!

szabaditsd_ki_ruminit_3d_crop_1000px.pngSzabadítsd ki Ruminit!

Ruminit elrabolták… a gonosz Morti tartja fogságban a pelevári bazár alatti labirintusban. Vajon melyik bolt alatt raboskodik? A barátai, Sajtos Rozi, Dundi Bandi, Galléros Fecó és Balikó elindulnak, hogy kiszabadítsák. Kérdezősködnek a boltokban, de senki nem mond semmit, csak ha értékes tárgyakkal fizetnek a még értékesebb információkért. Minden apró részlet számít, hogy Rumini nyomára bukkanjanak.

Izgalmas kalandjáték, amelyben segít a jó megfigyelőkészség, logika és memória, de még jobb, ha a szerencse is mellénk szegődik!

A dobozban egy versengő és egy együttműködő játékváltozat is található, valamint kiegészítőként egy pakli szerencsekártya!

Már előrendelhető!

magikus_erdo_3d_crop_1000px.png
Mágikus erdő

Kalandra hív titeket a Mágikus erdő – népesítsétek be ezt a rejtélyes rengeteget varázslatos lényekkel! Azonban ez közel sem egyszerű feladat! A gombák nagyon összetartóak, csak közösségben érzik jól magukat. A varázsfák párosával szeretnek növekedni, az unikornis a boszorkány és a tündér békítője lehet. A törpe pedig a gombák alatt, a fák árnyékában szeret hűsölni. Segítsetek nekik, hogy megtalálják a helyüket!

Már előrendelhető!

idofutar_box_3d_crop_1000px.pngIdőfutár kártyajáték

A suli környékén épp lomtalanítás van. A sok lim-lom között a hetedikesek egy különleges körzőre bukkantak. Csakhogy hamarosan kiderül, a körzőt a mindenre elszánt öltönyösök és a félelmetes töritanár is meg akarja kaparintani. Őrült versenyfutás kezdődik a kártyákból kirakott játékmezőn a diákok és a gonoszok között, aminek során Budapest különböző pontjain rejtitek el a körzőt, illetve adjátok át egymásnak, miközben a gonoszok igyekeznek minden helyszínt és diákot átkutatni. Hamis nyomokkal és trükkös akciókkal kell elterelnetek a figyelmüket, ha nyerni akartok.

A rengeteg akció és tárgy biztosítja, hogy ezt a játékot számtalanszor elő lehet venni, hogy újra meg újra végigizgulhassátok vele az Időfutár kalandjait!

Már előrendelhető!

Mindjárt itt a Könyvfesztivál!

Te milyen "fesztiválozó" vagy?