Tabuk nélkül

Beszéljünk a felvilágosításról!

Vitathatatlan, hogy a felvilágosítás és a szex témakörébe nehezen vágunk bele, még akkor is, ha tudjuk, hogy az lenne a legjobb, ha tőlünk informálódna a gyerekünk, megbízható forrásból. Persze saját gátlásainkat és tanult szégyenérzetünket is le kell küzdenünk, mikor elhatározzuk magunkat a nagy beszélgetésre. A folyamat megkönnyítésében szeretnénk neked segíteni ezzel a könyvválogatással. Találsz a szemlénkben olyan ismeretterjesztőket, melyek az állatok példáin keresztül segítenek megvilágítani a témát az érdeklődő kisiskolásoknak, és olyan köteteket is, melyek hasznos információforrások lehetnek a kamaszoknak. Olvass tovább!

allati_csaladok_borito_1000px.jpgÁllati családok
8-12 éveseknek

Vibók Ildi mindig is elkápráztatott bennünket azzal, hogy bebizonyította, a biológia és a természettudomány igenis lehet vicces és izgalmas, ezáltal könnyebben megy a tanulás is, nyitottabb szemmel figyeljük környezetünkben megjelenő állatokat, növényeket.

Az Állati családok című könyvében informatív, de mégis humoros módon tanít egy csomó mindent az állatok ismerkedési, párzási és gyereknevelési szokásairól. A könyv végig vezet bennünket evolúciós fejlődés lépcsőfokain, az egysejtűektől kezdve a halakon és madarakon át jutunk el az emlősökig. A szerző példáin keresztül betekintést nyerhetünk egzotikus és hétköznapi állatok rituáléiba, így a krokodilok és kenguruk szokásai mellett a gyerekek számára világossá válik az is, hogyan lesz a béka petéjéből ebihal, vagy miért csinál magának mindenből „reklámfelületet” a tüzelő kutya egy tavaszi séta alkalmával.

Vibók Ildi könyve, bár nem felvilágosító írás, de segíthet bevezetni ezt a témát, és abban is nagy hasznotokra lesz, hogy oldott légkört teremtsetek a beszélgetéshez.

Kattints ide és szerezd meg!

32149.jpgAz állatok szerelmi élete
8-12 éveseknek

Az állatkertben sétálgatva, a tevék mellett elhaladva olykor olyan eseményeknek a szemtanúi is lehetünk, amire nem voltunk felkészülve sem mi, sem a gyerekek. Az extrém hálószobai jeleneteket az állatok ország-világ előtt hajtják végre, őket nem zavarják a bámészkodók, hiszen ez a természet rendje. De a gyerekek kérdéseire bizony válaszolni kell, és ehhez nagyszerű segítséget nyújthat Az állatok szerelmi élete című könyv. A szórakoztató szövegek és a vicces szóbuborékok mellett rengeteg információt megtudhatunk az állatok udvarlási, párzási és gondviselői magatartásáról, egészen az ismerkedés pillanatától.

Vannak állatok, akiket egy csodás szerelmi dallal vesznek le a lábukról, másoknak csak az ajándékok számítanak, de akadnak olyanok is, akiket a gyönyörű külső vonz. Némely hímek képesek megküzdeni a nőstény kegyeiért, mások gond nélkül csábítanak el akárkit.

A sokféle és meglepő szexuális életet élő állatok szokásait szemléletes illusztrációk gazdagítják. A tabuk ledöntése nagy lépés lehet ezen a téren is, hiszen nincs annál természetesebb, mint utódokat hozni a világra és fontos, hogy a gyerekek erről is merjenek beszélni és kérdezni, és tisztában legyenek azzal, hogy szeretni emberi – és állati – joga mindenkinek.

Itt találod a könyvet!

8942679_5.jpegA nap, amikor Apa egy kényes témáról akart beszélgetni
12-15 éveseknek

Mi a helyzet a ficánkoló spermiumokkal? A petesejt olyan, mint a tyúktojás? Hogy fogan meg a kisbaba? Mi az az evolúcicó? És miért nem tudja a szomszéd soha többé nevetés nélkül bedugni a csatlakozót a konnektorba? - erről mesél ez a könyv, ami az Ősrobbanás óta megírt legviccesebb felvilágosító kötet.

Végtelenül humorosan vezeti be a gyermekek életébe a gyermeknemzés témáját, annak biológiai folyamatát, de nem támaszt igényt a teljességre. Sok tipikus, kacagtató családi pillanattal fűszerezve, mikor a szülők zavarukban kétségbeesetten keresik a szavakat, hogyan beszéljenek a szerelemről, a szexualitásról és a védekezésről a gyerekeknek, miközben ők már előfordulhat, hogy többet is tudnak az internetről, vagy egy barátjuktól, mint mi szeretnénk. Aki fél a kényes témáktól, nem tudja, hogyan magyarázza el gyermekének mi az a szex, gyermekbarát módon, végre kihagyva belőle a méhecskéket... annak ez a könyv egész biztosan nagy terhet vesz majd le a válláról, miközben nagyokat kacaghat együtt a család és ki tudja, talán még a felnőttek is tanulhatnak belőle valamit. Például, hogy nem is annyira kényes ez a téma.

Szerezd meg itt!

25761.jpgLány vagyok
14-20 éveseknek

Lánynak lenni nem fenékig tejfel. Túl kell élned a sulit, menőnek kéne lenned, ráadásul a melled túl lapos (vagy éppen túl nagy), és a barátnőid non-stop drámáznak.

Szerencsére itt van ez a könyv, ami őszintén és viccesen leírja a kamaszkor problémáit: a női egyenjogúságtól kezdve a hajvasaláson keresztül a pasizásig és a szexig.

Segít megoldani a kamaszok gondjait, vagy legalábbis igyekszik megnyugtatni őket, hogy ők is, mint minden lány, éppen elég JÓk!

A kötet fő üzenete: Ne hagyd magad elbizonytalanítani, mert ez életed legizgalmasabb szakasza!

Tedd kosárba!

30374.jpgRespekt - szexkönyv fiúknak
14+

Mit is jelent férfinak lenni? Mit takar az emberek testbeszéde, milyen heterónak, melegnek vagy binek lenni? És hogyan kerül a képbe a tisztelet, a legfontosabb dolog a szexben és a szerelemben? Hogyan kell flörtölni, milyen a jó előjáték, hogyan kell csókolózni, milyen a szex?

Inti Chavez Perez egy jó fej báty vagy idősebb barát hangján vezet be a szexualitás rejtelmeibe az elejétől a végéig, az első szárnypróbálgatástól a komoly párkapcsolatig. Perez a szexuális felvilágosítás elismert szakembere Svédországban, számos iskolában beszélt már fiúkkal (és lányokkal) a szerelemről és a szexről

Kattitns ide a könyvért!

Kapcsolódó termékek