Barkákkal szép az élet

Bemutatjuk Vadadi Adrienn legújabb sorozatát!

A levelek között fütyül a szél, tavalyi avar és friss rügyek illata csapja meg az orrod, és ahogy kinyitod a szemed, ott pompázik előtted az ezerszínű erdő. Ez a nyugalom szigete, mégis tele van élettel és játékossággal. Ide kalauzol Vadadi Adrienn legújabb sorozata, a Barkamesék. Ismerd meg ezeket az ovisoknak szóló, gyönyörű képeskönyveket!

barkamesek1_az_erdei_szuletesnap_borito_1000px.jpgVadadi Adrienn meséibe egyszerűen bele lehet veszni, olyan kedvesek és békések. Monszport Vivien illusztrációit pedig nem lehet eleget nézni! Gyönyörűek, viccesek, bájosak, észre sem veszed, hogy szállnak a percek, míg a képeiben gyönyörködsz. Most végre összetalálkozott ez a két fantasztikus alkotó, és együtt is valami csodálatosat hoztak létre!

Az első Barkamesék-kötet, Az erdei születésnap történetei végtelenül aranyosak és békések, tökéletes esti mesék egy mozgalmas nap után. Egy olyan világban, ahol szinte keresni kell az erőszakmentes meséket, melyektől nem ijednek meg a kicsik, de amelyek mégis tartalmasak, Vadadi Adrienn könyveit fellapozni igazi felüdülés!

Kattints ide, és szerezd meg a Barkamesék első részét!

kepernyofoto-2022-08-22-111413.pngMonszport Vivien illusztrációjaHát még, ha olyan gyönyörű illusztrációk egészítik ki, mint ebben a sorozatban! Monszport Vivien már több Pagony-könyvben bizonyította, hogy nagyon jól eltalálja az óvodások ízlését. Legutóbbi munkái közül nagy kedvencünk a Segíthetek, méhecske? című képeskönyv, melynek rajzai szinte kilépnek a lapról, olyan élettel telik! A Barkamesékben a szokásosnál is nagyobb szerepet kapnak a képek. Mindegyik frappáns meséhez többoldalnyi nézegetnivaló társul, melyekkel a gyerekek akár egyedül is leköthetik magukat.

De ki is ezek a titokzatos barkák, akikről beszélünk? Nem kell tovább várnod, máris bemutatjuk az új kedvenc mesehőseidet! A manócskák, nevükhöz híven barkákból születnek, onnan fújja-csalogatja ki őket a tavaszi szél. Először Pipi és Patyi, az ikrek gördülnek ki a barkából, ők a főszereplői az első kötetnek. Pipi, a kislány egyszerre gondoskodó és érzékeny, épp, mint egy anyukát játszó kisgyerek. Patyi, pedig rátermett, segítőkész kis legény, aki ugyan nagyon szereti a hasát, de emellett szuper, kreatív megoldásai is vannak a váratlan problémákra. Párosukban minden kis ovis magára ismerhet!

kepernyofoto-2022-08-22-112555.pngMonszport Vivien illusztrációjaOlvasd el a szerzővel készített interjúnkat!

De a szellő nem csak őket fújja ki a barkából, hamarosan érkeznek a barátok, Cece és Szilka, majd egy kis bátorításra a legkisebb barka, Bobba is leugrik a többiek közé. Velük lesz aztán teljes a barkacsapat, akik hamarosan belakják az egész erdőt. Közös erővel hintát építenek, elszökött kötényre és madártollra vadásznak, majd az ötödik mesében megünneplik közös születésnapjukat, hiszen mindannyian ugyanazon a napon bújtak ki a barkákból.

Rendeld meg itt az első kötetet!

barkamesek-a-nagy-cekla.jpgA második kötetben minden egy nagy cékla körül forog. Pipi és Patyi kuckója mellett ugyanis egy szép nagy cékla növöget. A barkatestvérek gondosan nevelgetik, megvédik a meztelen csigától, sőt, a víztolvaj cickánytól is! De még milyen ügyes trükkel!

A mese végén pedig egy hatalmas lakomát csapnak, amire meghívják az összes erdei barátjukat. Kerül az asztalra itt minden, céklaleves, céklafőzelék, céklafelfújt, sőt, a cickány segítségével még finom céklacsiga is!

Kíváncsi vagy a barkák receptkönyvére? Kattints ide!

Ebben a kötetben is kiderül, hogy egy kis furfangossággal, és persze a barátok segítségével minden konfliktus megoldható és minden probléma leküzdhető.

Tedd kosárba A nagy céklát!

barkamesek3_a_kis_csizma_borito_1000px.jpgA harmadik kötet egy igazi őszi hangulatú mesekönyv.

Hűvösödik az idő, és Patyi, aki egész nyáron mezítláb szaladgált, most bizony fázik. Szerencsére testvére, Pipi egy szuper ötlettel oldja meg a problémát.

Ezen kívül szerepel még a mesékben teázás, kuckózás, madármentés, és még egy kis szerelem is. Minden, ami egy pokrócba burkolózós, csodás őszi délutánhoz kell!

Kattints ide és szerezd meg most!

Az Ovis mesék, a Kockacukor Lovassuli és a Kicsimackó után bátran mondhatjuk, hogy Vadadi Adrienn legújabb sorozatában sem fog csalódni az óvodás olvasóközönség. A Barkamesék világa olyan hívogató, mint egy hűvös erdei séta, ami ezer és ezer kis felfedeznivalót tartogat. A történetek apró konfliktusai kivétel nélkül mind megoldódnak, így igazán megnyugtató élmény lesz a meseolvasás a kicsik és a szülők számára is.

Vessétek bele magatokat ebbe az erdei csodavilágba!

Ismerd meg a sorozatot!

Ha nem szeretnél lemaradni az újdonságainkról, akcióinkról és különleges programjainkról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • Süss és főzz a barkákkal!

  • "Gyógyítóan hat rám az egyedüllét, a csend, a friss levegő, a fák..."