Barkákkal szép az élet

Bemutatjuk Vadadi Adrienn legújabb sorozatát!

A levelek között fütyül a szél, tavalyi avar és friss rügyek illata csapja meg az orrod, és ahogy kinyitod a szemed, ott pompázik előtted az ezerszínű erdő. Ez a nyugalom szigete, mégis tele van élettel és játékossággal. Ide kalauzol Vadadi Adrienn legújabb könyve, a Barkamesék. Ismerd meg ezt az ovisoknak szóló, gyönyörű képeskönyvet!

barkamesek1_az_erdei_szuletesnap_borito_1000px.jpgVadadi Adriennmeséibe egyszerűen bele lehet veszni, olyan kedvesek és békések. Monszport Vivienillusztrációit pedig nem lehet eleget nézni! Gyönyörűek, viccesek, bájosak, észre sem veszed, hogy szállnak a percek, míg a képeiben gyönyörködsz. Most végre összetalálkozott ez a két fantasztikus alkotó, és együtt is valami csodálatosat hoztak létre!

Megérkezett az első Barkamesék-kötet, Az erdei születésnap, és reméljük, hogy még nagyon sok fogja követni a sorozatban, hiszen ezek a történetek végtelenül aranyosak és békések, tökéletes esti mesék egy mozgalmas nap után. Egy olyan világban, ahol szinte keresni kell az erőszakmentes meséket, melyektől nem ijednek meg a kicsik, de amelyek mégis tartalmasak, Vadadi Adrienn könyveit fellapozni igazi felüdülés!

Kattints ide, és szerezd meg a Barkameséket!

kepernyofoto-2022-08-22-111413.pngMonszport Vivien illusztrációjaHát még, ha olyan gyönyörű illusztrációk egészítik ki, mint ebben a kötetben! Monszport Vivien már több Pagony-könyvben bizonyította, hogy nagyon jól eltalálja az óvodások ízlését. Legutóbbi munkái közül nagy kedvencünk a Segíthetek, méhecske? című képeskönyv, melynek rajzai szinte kilépnek a lapról, olyan élettel telik! A Barkamesékben a szokásosnál is nagyobb szerepet kapnak a képek. Mindegyik frappáns meséhez többoldalnyi nézegetnivaló társul, melyekkel a gyerekek akár egyedül is leköthetik magukat.

De ki is ezek a titokzatos barkák, akikről beszélünk? Nem kell tovább várnod, máris bemutatjuk az új kedvenc mesehőseidet! A manócskák, nevükhöz híven barkákból születnek, onnan fújja-csalogatja ki őket a tavaszi szél. Először Pipi és Patyi, az ikrek gördülnek ki a barkából, ők a főszereplői az első kötetnek. Pipi, a kislány egyszerre gondoskodó és érzékeny, épp, mint egy anyukát játszó kisgyerek. Patyi, pedig rátermett, segítőkész kis legény, aki ugyan nagyon szereti a hasát, de emellett szuper, kreatív megoldásai is vannak a váratlan problémákra. Párosukban minden kis ovis magára ismerhet!

Olvasd el a szerzővel készített interjúnkat!

kepernyofoto-2022-08-22-112555.pngMonszport Vivien illusztrációjaDe a szellő nem csak őket fújja ki a barkából, hamarosan érkeznek a barátok, Cece és Szilka, majd egy kis bátorításra a legkisebb barka, Bobba is leugrik a többiek közé. Velük lesz aztán teljes a barkacsapat, akik hamarosan belakják az egész erdőt. Közös erővel hintát építenek, elszökött kötényre és madártollra vadásznak, majd az ötödik mesében megünneplik közös születésnapjukat, hiszen mindannyian ugyanazon a napon bújtak ki a barkákból.

Az Ovis mesék, a Kockacukor Lovassuli és a Kicsimackó után bátran mondhatjuk, hogy Vadadi Adrienn legújabb sorozatában sem fog csalódni az óvodás olvasóközönség. A Barkamesékvilága olyan hívogató, mint egy hűvös erdei séta, ami ezer és ezer kis felfedeznivalót tartogat. A történetek apró konfliktusai kivétel nélkül mind megoldódnak, így igazán megnyugtató élmény lesz a meseolvasás a kicsik és a szülők számára is.

Vessétek bele magatokat ebbe az erdei csodavilágba!

Tedd kosárba a könyvet itt!

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

  • "Gyógyítóan hat rám az egyedüllét, a csend, a friss levegő, a fák..."