Fessünk, főzzünk, ragasszunk!

Ötletek nem csak őszi szünetre

Esős hétköznapokra, unalmas délutánokra, vagy őszi szünetes, barátos-barátnős együtt játszásra remek segítséget nyújthat jó néhány könyvünk. Segítségükkel az egész családnak találsz kellemes és izgalmas elfoglaltásgot!
tovább...

Te is lennél óvodás?

Ezzel a könyvvel megteheted!

Vadadi Adrienn ovis hőseit már jól ismerhetjük a Maja barátokra lel, az Ákos óvodába megy és a Leszel a barátom? című könyvekből. Megtudhattuk, milyen érzés bekerülni egy csoportba, alkalmazkodni, barátokat keresni, és lassan vagy gyorsan, de megtapasztalni a szeretetet a családon kívül. Az Örökké óvodás maradok!-ra már hőseink megtanultak ragaszkodni egymáshoz, óvó-és dadus nénijükhöz. - Zsani ajánlója
tovább...

Mindenki más - Mindenki egyforma alkotókészlet

egy szuper alkotódoboz az egész családnak a Kisladiktól

Ismerjétek meg a Kisladik egyik alkotókészletét, készítsetek a saját fantáziátok alapján további figurákat!

Kukkantsatok bele a dobozba, nézzétek meg, hogy néhány egyszerű hozzávaló segítségével milyen remek dolgokat lehet készíteni!
Például ilyen helyes és vagány lányt...
tovább...

Egy könyv azoknak, akik szeretnek együtt lenni

Új Bartos Erika könyv

Bartos Erika ezúttal egy igazi családfát rajzolt meg az olvasó számára az Együtt lenni jóban. Nekünk, felnőtteknek is hihetetlenül izgalmas megtudni, mi történt a nagymamával, ki kivel, mikor házasodott, kinek hány gyereke született. Mivel foglalkoztak a dédszüleink, vagy éppen mi volt a hobbijuk. Hát hogy ne érdekelné ez a kisgyerekeket, akik éppen abba a korba lépnek, amikor felfedezik a környezetüket, a körülöttük élő embereket, a tágabb családjukat? Minden szülőnek ismerős és állandóan visszatérő kérdések ezek: akkor az én nagymamám a te anyukád? A dédi az ki neked? Hogy lehet az én unokatestvéremnek ugyanaz a nagymamája? - Tar Kriszti ajánlója.
tovább...

Olvass Pagony könyvet karácsonykor!

A Pagony őszi-téli könyvei

Böngésszétek a Pagony könyveit, és tegyetek a fa alá minden családtagnak Pagony könyvet!
tovább...

Így meséltek ők és így mesélünk mi

Az Apu mesél sorozatunk most megjelent legújabb kötete kapcsán ismert embereket, illetve híres emberek gyerekeit kérdeztük arról, hogy ők hogyan és mit mesélnek esténként, illetve hogy nekik hogyan meséltek anno. 

 


tovább...

Jó kézbe venni!

Versek, mondókák iskolára, óvodára

Három nagyon szép kötetet ajánlunk nektek, ami a nagymamának épp úgy tetszeni fog, mint a jó ízlésű szülőnek és a kisgyereknek: kettő verses, egy képes-mesés. A Családi körben sok-sok klasszikus és mai verset olvashattok, a Ringatóban ismert és kevésbé ismert népdalokat tanulhattok, és a magyar népdalkincsről olvashattok röviden, de nagyon informatívan. A Csoszogi, az öreg suszter pedig József Attila novellájának rövidített, művészi képeskönyves változata.
tovább...

Időfutár - A körző titka

Részlet Gimesi Dóra, Jeli Viktória és Tasnádi István könyvéből

Hanna nemrég költözött Budapestre, minden szokatlan: új lakás (egy hetedik kerületi gangos bérház), új iskola (a Sigray), új tanárok, és persze új osztálytársak.
Ha ez még nem lenne elég: úton-útfélen egy fura öregemberbe ütközik, megbolondul a számítógépe... és az egésznek valahogy köze van ahhoz a rozsdás körzőhöz, amit az utcán talált.
Vajon miért kell mindenkinek ez a körző? Mit akar vele kezdeni Sándor, a vén ócskás, és miért nem tud Hanna sem megválni tőle? És mi köze mindennek Bécshez, a Sakkozó törökhöz és Bujdosónéhez, a töritanárhoz?
A rejtélyek kinyomozásában segít Hannának Zsófi,
 a szuperokos szegedi barátnő, és Tibi, a kicsit lassabb eszű, de hűséges osztálytárs. A kalandok szüneteiben pedig arra is van idő, hogy barátságok szakadjanak meg és szülessenek újjá, no és persze szerelmek is szövődnek...

Olvassatok el egy fejezetet a nagysikerű rádiójátékból készült regényből!


tovább...

Egy mese dióhéjban

Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni, 2013, Pozsonyi Pagony Kft.

A Matild és Margaréta olvasása után biztosra vettem, hogy Dániel András következő könyve, a Kicsibácsi és Kicsinéni legalább annyira szerethető lesz, mint a két boszorkányról szóló történet. Nem is tévedtem. Akinek tehát tetszett a szerző első könyve, valószínűleg hasonló élményben lesz része az apró házaspár szórakoztató történeteit olvasva. – Bánáti Anna ajánlója.
tovább...