Csinálj otthon kisautót!

Autók papírból

cimkék: #kreatív #autó

Kisautót késztíteni azért szuper, mert

1.) a fiúkat is rá lehet venni a kézműveskedésre,

2.) látványos a végeredmény,

3.) hetekig játszhatunk még a kész “termékkel”. Ja, és

4.) öko.

Dobozautó

Az első, legmenőbb autófajtához hasonlót megcsináltam már a hugomnak is sok éve, megcsináltam a nagyobb lányomnak sok éve, aztán a kicsi annyiszor rámászott, hogy összedőlt, azóta meg még nem veselkedtünk újból neki. Kartondoboz-autó.

Ami kell hozzá:

egy nagy-nagy, hosszúkás doboz

papírragasztó

sniccer

4 papírtányér

2 színes papírpohár

festék, ecset

Először is hasára kell fektetni a dobozt, majd ki kell vágni az oldalán, körülbelül a felénél, két jókora félkört – ezek lesznek az ajtók. Ezután körülbelül a kétharmadáig fel kell hajtani a tetejét a doboznak a hosszabb oldal mentén, és félbe hajtani, összeragasztani a félbehajtott kartont, és kivágni a közepét. Ez lesz a szélvédő. Jó erősen rögzítsük ragasztószalaggal.

Fessük ki a papírtányérok szélét feketére és ragasszuk fel a kocsi oldalára, a két píprpoharat pedig az elejére: előbbiek lesznek a kerekek, utóbbiak a lámpák. Ezután már csak ki kell festeni mindenféle mintákkal a kocsinkat. Ragasszunk rá díszeket, matricákat is., és kibélelhetjük egy párnával.

Gyufásdoboz-autó

Második lehetőségünk: csináljunk autót autópályával gyufásdobozból és papírból! Ami kell:

ragasztó

gyufásdobozok

papír

filctoll

Először is ürítsük ki a gyufásdobozokat – a legtöbb háztartásban már nem használunk gyufát azt hiszem. Majd vágjunk a fehér papírból egy 10 cm hosszú és 5,5 cm széles csíkot. Kenjük be ragasztóval a dobozt, és nyomjuk rá a csíkot. Ha megszáradt, lehet is rárajzolni a kisautót filccel! A papírra rajzolt úton már tologathatjuk is az autóinkat.

Guriga-rally

Természetesen az örök alapanyag, a vécépapírguriga is alkalmas versenyautó készítésre! A Kifli és levendula blogon nagyon sok jó ötletet találunk, többek közt ezt is. Kell hozzá:

guriga

festék

kemény papír

sok milton kapocs

Először rajzoljuk körül a gurigákat a keménylapon, és vágjunk ki autónként 4 kereket. Aztán fessük be a gurigákat mindenféle jó élénk színre, jó vastagon. Ezután csináljunk a sniccerrel körülbelül 4 centis U-betűt a henger közepén, hajtsuk vissza, és ragasszuk meg így: ez lesz az ülés háttámlája. Díszíthetjük papírcsíkokkal, vagy festett mintákkal az autókat. Legvégül a kartonkarikák szélét fessük feketére, és milton kapoccsal erősítsük fel az autók oldalára a kerekeket.

Papírváros

Ha van egy jó nyomtatónk, akkor kiszínezhető szuper kisautókat nyomtathatunk ki a Made by Joel oldalról: a legkisebbeknek is élvezetes feladat, és kis várost építhetünk belőle! 

Dobozalagút

Ha már van sok kisautónk, vonatunk, egy dobozból alagutat, autópályát, barlangot, garázs építhetünk nekik: csak filccel ki kell díszítenünk, és fekete széles ragasztóval, vagy csak fekete papírral megépíteni rajta az aszfaltutakat. Kis fehér hibajavítóval szuper sávozást is csinálhatunk rá!

A leadben Agócs Írisz rajza látható.

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek