Gimesi Dóra

Csomótündér

Illusztrátor: Gyöngyösi Adrienn

Pagony, 2013

48 oldal , Kemény kötés

"Van a világon egy csomó tündér, ezt mindenki tudja. Tavasztündérek, konyhatündérek, villamosvezető-tündérek. De Csomótündér csak egyetlen egy volt."
Ő csomózza össze a szerelmes királyfiak és királylányok cipőfűzőjét, hogy örökre együtt maradjanak. De néha a királyfiaknak a világ tetejére is el kell mennie, hogy legyen mersze megkérni a királylány kezét. Néha kell egy kis tündérvarázslat, hogy egy szerelmes óriáslány át tudjon kelni tízemeletes házával együtt a hídon az ő szerelmes óriásához. Néha egy szemüveges, vézna kisfiúnak is sikerül tündérszárnyat varázsolnia a tündérére, akár egy kockás ballonkabátból is. Néha egy nagy veszekedés vége egy nagy közös láblógatás.
Budapest jól ismert terei, a Margitsziget, a Gellérthegy, Zugló és a Klauzál tér megtelnek szerelemmel és mesével. Tündér-kislányoknak, bátor kiskirályfiknak és ifjú szerelmeseknek ajánljuk.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3- 5 munkanap

Teljes ár: 3490 Ft
Aktuális ár: 2967 Ft
loyaltypoints15 törzsvásárlói pont
Kosárba
Tündérszárnyak, cipőfűzők

Honnan tudhatjuk, kiket teremtettek valóban egymásnak? Legyőzheti-e a szerelem a fizikai távolságot, az önbizalomhiányt, a házsártosságot, a társadalmi és mindenféle más különbségeket? Minden rendes mese felnőtt problémákat feszeget: élet-halál kérdéseket, halál komoly szerelmeket, világmegváltást, áldozathozatalt, ilyesmit. Ettől persze lehet humora – szerencsére. Ezek a mesék épp ilyenek. Ha ehhez még azt is hozzáteszem, hogy a képek és a betűk is szépek, akkor már igazi bértollnoknak tűnök. Mit tegyek? Nagyon szeretem őket. Tündérmesék kisebb-nagyobb olvasóknak. - Szombati Enikő ajánlója

A bennem élő gyereknek írok

Gimesi Dóra nevével gyakran találkozhatunk a legkölönbözőbb gyerekszínházak színlapjain. Írt már (át) Árgyélus királyfit és Hamupipőkét,Mindentlátó királylányt. Készített előadást kortárs gyerekversekből (Hajnali csillag peremén). Még nincs harminc éves, de már hazavitte többször a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé és a Gyermekszínházi Szemle díjait. A hazai báb- és gyerekszínház egyik megújítója, aki szerint a szöveg nagyon is fontos a gyerekdarabok esetében, mert a kicsiket sem csak szórakoztatni és lenyűgözni kell, hanem a katarzis érzésében részeltetni. Hogy milyen jó író, azt most már nem csak a színházból, hanem a Csomótündércímű első kötetéből is tudhatjuk. A Csomótündér csak egy a sok tündér közül, akik a várost járják és hol megsegítik az embereket, hol az emberek segítenek nekik megtalálni a boldogsághoz vezető utat. Összefonódik a tündér- és embersors, és beleivódik a városi terekbe – elemelkedünk, hogy még jobban otthon legyünk, itt, Budapesten, meg a saját életünkben – gyerekek és felnőttek egyaránt. 

Az író olvas. (És főz. És ír.)

Szeretek enni. Szeretek lemenni a boltba meg a zöldségeshez, összeválogatni a hozzávalókat, főzni valami finomat, és aztán megenni. Mindig elhatározom, hogy elég lesz egy kisebb adag, hogy hagyok holnapra is, de ha igazán jól sikerült az az ebéd, akkor sosem hagyok. Nem bírom ki.

A Csomótündér című könyvünk szerzőjének olvasónaplója.

Összes kapcsolódó cikk

Sütihasználati beállítások