Gimesi Dóra

Csomótündér

Illusztrátor: Gyöngyösi Adrienn

Pozsonyi Pagony Kft, 2013

48 oldal, Kemény kötés

"Van a világon egy csomó tündér, ezt mindenki tudja. Tavasztündérek, konyhatündérek, villamosvezető-tündérek. De Csomótündér csak egyetlen egy volt." Ő csomózza össze a szerelmes királyfiak és királylányok cipőfűzőjét, hogy örökre együtt maradjanak. De néha a királyfiaknak a világ tetejére is el kell mennie, hogy legyen mersze megkérni a királylány kezét. Néha kell egy kis tündérvarázslat, hogy egy szerelmes óriáslány át tudjon kelni tízemeletes házával együtt a hídon az ő szerelmes óriásához. Néha egy szemüveges, vézna kisfiúnak is sikerül tündérszárnyat varázsolnia a tündérére, akár egy kockás ballonkabátból is. Néha egy nagy veszekedés vége egy nagy közös láblógatás. Budapest jól ismert terei, a Margitsziget, a Gellérthegy, Zugló és a Klauzál tér megtelnek szerelemmel és mesével. Tündér-kislányoknak, bátor kiskirályfiknak és ifjú szerelmeseknek ajánljuk.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2990 Ft
2542 Ft (-15%)

nextprev
Milyenek a modern tündérek?

a_sotetben_lato_tunder_borito_500px.jpg
A tündérek minden hetvenhetedik esztendőben születnek, szerelmes tündérfiúk és tündérlányok csókolózásából, aminek eredményeképpen csillogó szappanbuborékok szállnak az égből, amiből kipattannak a tündérkék. Minden kis tündérnek rengeteget kell tanulnia ahhoz, hogy megtalálja végleges tündérmesterségét, hogy aztán Patak Csobogtató, Felhő Fújó, vagy Sötétben Látó Tündér váljék belőle. Vagy nem mindegyik tündérmese ilyen?

Szerelemmel teli könyvek nemcsak Valentin-napozóknak

A virág elhervad, az édesség hízlal, a csecsebecsék meg csak porfogók -- a könyv viszont örök, így Valentin-napra a legszebb ajándék lehet. Ráadásul ma van a Nemzetközi Könyvajándék Nap is - kössétek össze a kettőt!

KönyNY/Vek és tanácsok

A válás óriási trauma az egész családnak. Lehet egyáltalán szépen válni? Mit lehet tenni, ha a másik fél nem hajlandó együttműködni abban, hogy a lehető legkevesebb sérülést okozza a folyamat? Hogyan lehet segíteni a gyerekeket, hogy felszabaduljanak a nyomasztó és sokkoló érzésektől? 

Most összeszedtük a legfontosabb tanácsokat és a legfigyelemreméltóbb könyveket a témában.

Tízemeletes babaház

A Budapest Bábszínház Gimesi Dóra meséjéből, a Tíz emelet boldogságból készített finom kis kamaradarabot. A darabot már 5 éves kortól bátran ajánlom: ha nem is fogják a legkisebbek minden mondatát megérteni, de a mese egésze át fog jönni nekik is, ebben biztos vagyok.

Tíz emelet boldogság

Mit csinál két emeletesház, ha egymásba szeretne, de az egyikük Pesten, a másikuk Budán él?

Kiderül Gimesi Dóra meséjéből, melyet nemcsak itt, hanem a Csomótündér című könyvben is elolvashattok!

Csomótündér bemutató Bábszínházban!

Nagy szerencsénk van: van egy Gimesi Dóra nevű ifjú szerzőnk, aki olyan jól ír, hogy minden meséjét élvezet olvasni. Próbáljátok ki, nemrég jelent meg az első kötete, a Csomótündér! Még nagyobb szerencsénk van, hogy Dóra a Bábszínház dramaturgja, és ott őt igazán szeretik: ez abból is látszik, hogy kollegái a könyvének bemutatójára szuper kis bábos mesét rittyentettek a nyitó meséből.

Nézzétek meg videónkat a bemutatóról! És ha van időtök, utazzatok le Kecskemétre, ahol egy teljesen igazi darab készült a Csomótündérből a Ciróka Bábszínházban!

Az író olvas. (És főz. És ír.)

Szeretek enni. Szeretek lemenni a boltba meg a zöldségeshez, összeválogatni a hozzávalókat, főzni valami finomat, és aztán megenni. Mindig elhatározom, hogy elég lesz egy kisebb adag, hogy hagyok holnapra is, de ha igazán jól sikerült az az ebéd, akkor sosem hagyok. Nem bírom ki.

A Csomótündér című könyvünk szerzőjének olvasónaplója.

A bennem élő gyereknek írok

Gimesi Dóra nevével gyakran találkozhatunk a legkölönbözőbb gyerekszínházak színlapjain. Írt már (át) Árgyélus királyfit és Hamupipőkét,Mindentlátó királylányt. Készített előadást kortárs gyerekversekből (Hajnali csillag peremén). Még nincs harminc éves, de már hazavitte többször a Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé és a Gyermekszínházi Szemle díjait. A hazai báb- és gyerekszínház egyik megújítója, aki szerint a szöveg nagyon is fontos a gyerekdarabok esetében, mert a kicsiket sem csak szórakoztatni és lenyűgözni kell, hanem a katarzis érzésében részeltetni. Hogy milyen jó író, azt most már nem csak a színházból, hanem a Csomótündércímű első kötetéből is tudhatjuk. A Csomótündér csak egy a sok tündér közül, akik a várost járják és hol megsegítik az embereket, hol az emberek segítenek nekik megtalálni a boldogsághoz vezető utat. Összefonódik a tündér- és embersors, és beleivódik a városi terekbe – elemelkedünk, hogy még jobban otthon legyünk, itt, Budapesten, meg a saját életünkben – gyerekek és felnőttek egyaránt. 

Tündérszárnyak, cipőfűzők

Honnan tudhatjuk, kiket teremtettek valóban egymásnak? Legyőzheti-e a szerelem a fizikai távolságot, az önbizalomhiányt, a házsártosságot, a társadalmi és mindenféle más különbségeket? Minden rendes mese felnőtt problémákat feszeget: élet-halál kérdéseket, halál komoly szerelmeket, világmegváltást, áldozathozatalt, ilyesmit. Ettől persze lehet humora – szerencsére. Ezek a mesék épp ilyenek. Ha ehhez még azt is hozzáteszem, hogy a képek és a betűk is szépek, akkor már igazi bértollnoknak tűnök. Mit tegyek? Nagyon szeretem őket. Tündérmesék kisebb-nagyobb olvasóknak. - Szombati Enikő ajánlója