Unatkozik? Vegyen mosómedvét!

Állati kalandok a Manó Könyvektől

A Manó kiadó új, kezdő olvasós sorozata, az "Állati kalandok" könnyed, szórakoztató, de nem bugyuta olvasnivalókat takar, melyek fiúknak és lányoknak is garantált szórakozást kínálnak.

A sorozat első két kötetét a téma, a humor, és az illusztrációk kötik össze: vicces, bohókás állatok közel "hiteles" történetei imádni való rajzokkal!

Mi is már nagyon várjuk a további részeket!
tovább...

Olyan, mint két elefánt

Alex T. Smith: Claude a cirkuszban, Manó Könyvek 2012

Ez nem egy elefántos könyv, nem is állatos. Sokkal inkább emberes egy dundi városi kutya szemszögéből. Az elefántos hasonlat valamiképp egy 5 és fél éves szájából pattant ki, aki eddig nem tudta magáról, hogy rajongója Alex T. Smithnek. A Claude a cirkuszban után csak ennyit mondott: „Ez olyan jó volt, mint két elefánt!” Fura egy hasonlat.


tovább...

A LEGCUKIBB MESEHŐSÖK ANNO

Nemrégiben kis kalauzban felsoroltuk, hogy szerintünk kik a legcukibbak az újabb gyerekkönyvek birodalmában. Most a régi kedvencekről törölgetjük le a port, bár egy igazi cuki ugye sosem porosodik be, tehát csak tovább fényezzük az amúgy is évtizedek óta népszerű hősöket.
tovább...

A LEGCUKIBB MESEHŐSÖK MA ÉS ANNO...

Listánkból kiderül, hogy mi kell ahhoz, hogy aranyos, gyerekek kedvence mesehős váljon valakiből. Nem árt egy nagy pocak, nagy szem, jó, ha mindennapi problémáink vannak, és időnként bájosan mosolygunk. Cukiság listánk első fejezetében a mai cukikkal ismerkedhetünk meg kicsit mélyebben... (Győri Hanna írása)
tovább...