Az autósüldözéstől gyermekrablásig

Detektív regények fiúknak

Egy izgalmas detektívregényt olvasva a főszereplőkkel együtt, vagy akár őket megelőzve kinyomozni a rejtélyeket, olvasni a nyomokat és rájönni nagy összefüggésekre – ez aztán meg tudja mozgatni az agytekervényeket, a krimi az egyik legszórakoztatóbb műfaj. Agatha Christie regényeit is újra meg újra kiadják, na és persze mindannyian végigizgultuk, hogyan jön rá Columbo, ki a gyilkos. Nem véletlen, hogy az ifjúsági regények között is számtalan detektívtörténetet találunk, a rejtélyeket mindenki szereti megfejteni. Lássuk, milyen szuper kötetek jelentek meg mostanában kamaszoknak!
tovább...

Kövesd a nyomot, hallgass a szívedre!

Detektív regények lányoknak

Különleges képességek, rejtélyes meghívók, szerepjátszás, autóversenyzés, családi balhé – ebben a válogatásban a mostanában megjelent legizgalmasabb kötetekről olvashattok egy rövid összefoglalást.
tovább...

Macska a galambok között

Ajánló az Én vagy senki kamaszkrimiről

2014-ben egy kisvárosban ismeretlen gyilkos megölt három tinédzsert. A rendőrség nyomok híján tehetetlen, az életben maradt fiatalok, úgy döntenek, a saját kezükbe veszik a bűntény megoldását. Hamar kell cselekedniük, még 7-11, azaz július 11-e előtt… A tét pedig nem is kevés: az életük. Olvasd el az ajánlónkat Mészáros Dorottya Én vagy senki c. kamaszkrimijéről!
tovább...

Te ki lennél?

Olvass bele az Én vagy senkibe!

Nóri, Gergő, Meli, Burni, Aliz, Zénó, Erik: 3 lány és 4 fiú. Egy iskolába járnak, de nincsenek különösebben jóban, nem szoktak beszélgetni, együtt bulizni meg pláne nem. Mégis összeköti őket két szám: 7-11... Olvass bele Mészáros Dorka új izgalmas, pörgős krimijébe, az Én vagy senkibe!
tovább...

Három nyomozós könyv fiatal detektíveknek

Szaglássz Timmel, Mikivel és a Templeton-ikrekkel!

detektNyomozós könyvekből sosem elég! Nekem az Emil és a detektívek örökre az abszolút kedvenc marad, de azért jó tudni, hogy az utánpótlás is elég erős. Olvasd el, mit kell tudni a Tim mesterdetektív- és a Templeton-sorozat legújabb köteteiről, vagy Ciki Mikiről, aki a nevével ellentétben nagyon is menő!
tovább...

Mi történt az íjászversenyen?

Megjelent a Tim mesterdetektív és társa legújabb része!

A norvég Tim Hercule Poirot gyakorlatilag tökéletes mása. Rendkívüli érzékkel képes megfigyelni mindent, ami körülötte zajlik, képes másodpercek alatt felhúzni másokat azzal, hogy megtartja magának a legfontosabb következtetéseit, majd a legrejtélyesebb ügyek felgöngyölítése után ugyanolyan álszerénységgel süti le a szemét. Hogy mi a különbség köztük? Az, hogy Tim csak nyolcéves.
tovább...

Amit mindenki szeret

nyomozós könyvek szemléje

Szeretjük ezt a műfajt, mert szeretünk borzongani, izgulni, filózni, hogy vajon ki, miért, és hogyan. Ha valaki rákattan, le sem tud tenni egy jó krimit. Szerencsére a gyerekek is hamar megbarátkozhatnak az ilyen típusú könyvekkel, és sokukat ezek a kötetek vezetnek rá arra, hogy olvasni nagyon jó dolog! Győri Hanna szemléjében kicsik és nagyok találnak maguknak könyvet.
tovább...

Nyomozás és kalandok gyerekszemmel

Jan Birck: Morris, a titkos ügynök - Az öreg szélmalom titka, General Press 2011

Alig vártam, hogy megjelenés után rögtön megkaparintsam a Morris, a titkos ügynököt, és hazaszállítsam tesztelésre az öt és félévesnek. A képi világot és a karaktereket tekintve első pillantásra keveredett benne mindaz, ami gyerekkori és mai kedvenceimben - Az erdő kapitányában, valamint Pettson és Findusz kalandjaiban - rögtön megfogott. Jófej, laza főhősök, finom humor, aprólékosan kidolgozott illusztrációk. Ó, igen.
tovább...

A tűzzel játszani

Alexandra Fischer-Hunold: A dilinyós tűzbarát

Hogyan kell egy szellem segítségével szellemek után kutatni? Főleg ha az illető szellem nem más, mint Sódervári Sherlock báró, aki bár jóbarátja a Kopejka testvéreknek, de mégis sokszor megnehezíti a nyomozásukat. Ha egy szellem létezésében hiszünk, szükségszerű, hogy higgyünk az összesben? Persze hihetünk, de azt nem árt tudni, hogy nem mindig a szellemek állnak a rejtélyes események hátterében...


tovább...