Égboltmesék

Böszörményi Gyula

Égboltmesék

Pásztohy Panka illusztrációival

Bolti ár: 1999Ft
Kedvezményes ár: 1599 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Móra Kiadó, 2014
80 oldal, 139x202 mm, Kemény borító  

Kereken hét esztendős voltam, mikor nagyapám terepjárójával a hegyekbe vitt. Az éjszakai erdőjárás során az égboltozatról tizenkét különös idegen hullott elém. Azt a feladatot kaptam tőlük, hogy megfejtsem furfangos történeteik titkát. Ha figyelmesen olvasod a meséket, te is kiállhatod a próbákat, és talán megfejted a tizenkét égi vendég nevét.

Ezt a könyvet 7-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerzőről

A Gergő-sorozat írója, ifjúsági, sci-fi és fantasy regényeket, novellákat ír, különleges mitológiai, népmesei elemek felhasználásával. Színpadi, rádiós és televíziós munkái is jelentősek.
Kétéves korában izomsorvadásos betegség következtében súlyos mozgássérült lett. Gyerekkorát egészségügyi gyermekotthonban tölti, 10 évesen kezdett el írni. A 80-as évektől cikkei, glosszái és novellái jelentek meg az Élet és Irodalom, Emberhalász, Debreceni Napló, Magyar Ifjúság, Ifjúsági Magazin és más folyóiratok hasábjain.
1986-ban megalapította a Mozgássérült Eszperantisták Levelező Körét. Amatőr színjátszó csoportot alakít.1997-ben beválogattak az Élet és Irodalom legjobb novellistáit közlő antológiába. 2002-től a Magyar Hírlap rendszeresen közli publicisztikáit. Müller Péter Sziámi ösztönzésére kezdett el gyerekeknek írni. A Gergő és az álomfogók megírásához a budapesti Sziget Fesztiválon szerzett élményei is hatással voltak rá.A Gergő és az álomfogók című meseregényével lett országosan ismert 2002-ben. A Gergő-sorozat második kötete (Gergő és a bűbájketrec) 2003-ban Magyarországon az év sikerkönyve lett. 2003-ban feleségével, Cséplő Noémival megalapították az Álomfogó Varázslat „táv-bűbájosképző” levelező iskolát gyerekeknek és felnőtteknek, melynek célja az általános műveltség, hagyományőrzés és olvasásra-nevelés elősegítése.

A szerző más könyvei

 • Böszörményi Gyula
  Könyvmolyképző Kiadó Kft.
  2974 Ft (-15%)
  3499 Ft
  A Gergő és az álomfogók után azt gondoltuk, hogy ennél már nem lehet jobb. A Gergőnél csak Gergő lehet jobb. És az elsőnél csak a második. Az álomfogók után most itt folytatódnak Gergő kalandjai nálunk, a Bűbájketrecben.
 • Böszörményi Gyula
  Könyvmolyképző Kiadó Kft.
  2974 Ft (-15%)
  3499 Ft
  Ki ne vágyna rá, hogy esténként, mikor elalszik, egy beszélő farkaskölyök szegődjön mellé álmában, és elkísérje kalandozásaiban?
 • Böszörményi Gyula
  Könyvmolyképző Kiadó Kft.
  2974 Ft (-15%)
  3499 Ft
  Mélységesen téved, aki azt hiszi, hogy a 2-es metrót felújítás miatt zárták le a nyáron. A rég elfeledett tündérvilág képviselői okoznak zavart a különböző állomásokon: az általuk megszállt emberek rengeteg galibát okoznak.
 • Böszörményi Gyula
  Könyvmolyképző Kiadó Kft.
  2549 Ft (-15%)
  2999 Ft
  KITT... orbitális halihókamóka minden csipagyáros balféknek az éterben! Fület hegyezz, cuppanj rá a hangszóróra... Éééés hallgasd ismét a Lúzer Rádiót! Igen, jól kagylózod: a rettenthetetlen és lelőlehetetlen dumagép kalandjai immár a harmadik kötettel folytatódnak! Ebből tutira megtudhatod, milyen ZSÍR, ha az izomagyak körbekapnak és jégre tesznek... ZSÍR, ha Olgi nyanyus átmegy turbóharcos terminátorba... ZSÍR, ha titkos naplót találsz, amit egyedül csak te olvashatsz... ZSÍR, ha galambok ülnek a válladra... ZSÍR, mikor a kutyád mozgó kémközponttá változik... ZSÍR, ha megtalálod a teperszityó ellenszerét... ZSÍR, ha Cápa és Cápapa egyszerre rontanak rád... ZSÍR, mikor kicsit sem kamu, hogy rejtett kincsre találsz... és az se kicsit ZSÍR, hogy végre minden titokra, sunnyogásra, cselre és csalásra fény derül!
 • Böszörményi Gyula
  Könyvmolyképző Kiadó Kft.
  2549 Ft (-15%)
  2999 Ft
  Kukec Mark, Monyó és Pet, valamint a LÚZER RÁDIÓ csapatának nevetésre ingerlő kalandjai folytatódnak! Ismét a Nyóckerben láthatjuk hőseinket, akik a titokzatos Szöcske nyomába eredve a nagyváros jobbnál jobb (vagy épp rosszabb) arcaival akadnak össze. Figyelmeztetés a felnőtteknek: a kötet nyomokban Fülig Jimmyt és Piszkos Fredet tartalmaz!
 • Böszörményi Gyula
  Könyvmolyképző Kiadó Kft.
  2549 Ft (-15%)
  2999 Ft
  KATT... indul a Lúzer Rádió adása, melyből megtudhatod, hogy...GÁZ, ha tizenhárom éves vagy...
 • Böszörményi Gyula
  Könyvmolyképző Kiadó Kft.
  2124 Ft (-15%)
  2499 Ft
  Íme, a vén pipamocsok-lidérc háromrészes élettörténetének utolsó kötete. Néhány esztendővel ezelőtt Monyákos Tuba, az Igencsak Gondverte Álomlények Zártosztályi Óvhelyének (IGÁZÓ) 78 éves főigázgatója szokatlan rabot volt kénytelen intézményébe befogadni. A gyereknek látszó, Kis Rafael névre hallgató, különösen veszedelmes elítélt rettenetes titkokat hordoz magában, amiket a főigázgató csakis különleges módszerrel fedhet fel. Ezért aztán Monyákos Tuba - aki egy régi háborús sérülés miatt csakis négykerekű bűvkordéban képes közlekedni - úgy döntött: elmeséli élettörténetét az új rabnak.
 • Böszörményi Gyula
  Cerkabella Könyvek Kft.
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Hogy mi minden történik a Pukkancs utca egyik vénséges vén bérházában, azt csak Lopotnyik tudja. Meg a barátja, Luca.
 • Böszörményi Gyula
  Könyvmolyképző Kiadó Kft.
  2974 Ft (-15%)
  3499 Ft
  Hunyd le a szemed és lépj be saját lelked labirintusába. Olyan dolgokkal fogsz találkozni, amikről soha még csak nem is álmodtál. S aztán próbálj élve kijutni onnan.
 • Böszörményi Gyula
  Könyvmolyképző Kiadó Kft.
  2974 Ft (-15%)
  3499 Ft
  Botlik Zsófi átlagos budapesti lány. Látszólag. Aki azonban ismeri a sámánok, táltosok, vagyis a dob szavával révülő bűbájosok világát, az jól tudja, hogy Botlik Zsófi valójában...
Böszörményi Gyula összes könyve...

A sorozatról

 • Balázs Ágnes
  Móra Kiadó
  1599 Ft (-20%)
  1999 Ft
  Rakoncátlan Rozi reggeltől estig csak rosszalkodik. Lecsúzlizza a madarakat, konzervdobozt köt a macska farkára, és nem tud úgy megenni egy tányér főzeléket, hogy szét ne köpködje.
 • Víg Balázs
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  A Zománc utca 20.-ban rendel a félelmetes Fognyűvő doktor. Rebesgetik róla, hogy gyerekeket eszik.
 • Christine Nöstlinger
  Móra Kiadó
  1512 Ft (-20%)
  1890 Ft
  Faragó Frici és Békés Bogi jó barátok. Amikor Bogin egy nap kitör a lómánia, Frici azt füllenti neki, hogy már tud lovagolni.
 • Pálfy Julianna
  Móra Kiadó
  1512 Ft (-20%)
  1890 Ft
  Emlékeztek még rám? Kópé a nevem. Kölyökkutyakoromban házőrzőnek szegődtem egy tanyára. Most már, egyévesen, inkább az erdőt járom.
 • Lengyel Balázs
  Móra Kiadó
  1599 Ft (-20%)
  1999 Ft
  Az idei nyárig aki csak ismert, így beszélt rólam: a kicsi Elik. Már régóta arra vágytam, hogy az asszonyi munkák helyett a férfiakkal vadászhassak. És mióta megküzdöttem a rozmárral, így hívnak engem: Kicsi Elik, a vadász. De hát ennek megvan a maga története.
 • Békés Pál
  Móra Kiadó
  1272 Ft (-20%)
  1590 Ft
  Viola modern lány. Körte a feje, zöld a haja, piros a szeme. És 40 x 60 centiméter. Ne rémüldözz, nem szörnyszülött, hanem festmény egy múzeumban!