Egy múlt században született blogbejegyző emlékiratai, avagy van élet a babákon túl

cimkék: #Csilla blog #híradó

May Szilvia író és Pikler Éva illusztrátor, az Imbusz mester autót épít című könyv szerzőpárosa úgy döntött, hogy tovább szövi Imbusz és Pudlimász történetét, így 2009. november 7-én a Pagony Szombatok alkalmával bemutatásra került a sorozat második része, melynek címe: Imbusz mester és a szemüveges autó. Egy múlt században született blogíró így emlékezett titkos naplójában erre a jeles napra...

Ez volt ám a jóhír a fiús anyáknak, s vastag reménysugár a lányos apáknak! Volt, ki kalapját vesztve, akadt, ki kendőjét maga mögött hagyva rohant be 2009. novemberének hetedikéjén az híres Pozsonyi Pagony igen tisztára suvickolt tágas várakozó helyiségébe, hogy személyesen is meggyőződjön arról, amit már akkor az egész Lipótváros suttogott, miszerint: megjelent az Imbusz mester második része is! Ekkor már mindenik kisgyermek egyre csak nyúzta édes szülejét: hát édesanyám, milyen ennek a derék könyvnek a színe? Hát alakra hasonlókat mutat-e, mint az híres első kötete? S talán a legfogósabb kérdése volt mindeniknek: benne foglaltatik-e a történetbe az a rendre ember, Imbusz mester, s a kissé megtépázott, de szépre, jóra, tisztességre vágyó kutyája: Pudlimász.

Én - gyanútlan játékmester - mit tudhattam a kezdés előtt egy fertály órával a rajongásnak erről a fokáról? Aznap alig lehetett lakatot tenni a Pozsonyi Pagony portájára, hisz a nagy rajongói had fékevesztett duhajkodása ezer színben mutatkozott meg az alkotók felé: repülőgép, sportautó, virágautó, napelemes autó és boldogsággal irányítható járműt terveztek Szilvia és Éva úrhölgyeknek, kicsiny gyermekszívük óriás szeretetének megmutatkozására, a harmadik kötet írásának és megrajzolásának inspirálására.

És íme az elkészült mű:

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek