Egy vagány tengerész feljegyzései - naplóíró verseny

cimkék: #Berg Judit #Rumini #Galléros Fecó

Emlékeztek még Galléros Fecóra, a bátor, mindig vidám, agyafúrt tengerészre? Ő Rumini és Balikó egyik legjobb barátja a Szélkirálynőn. A Rumini második részében, Sötétváralján csatlakozott a társasághoz. Azt is tudjuk róla, hogy már korábban, Rumini hajóra szállása előtt is a Szélkirálynőn szolgált, de útközben elkövetett csínytevései miatt a kapitány partra tette Datolyaparton. Három évig bolyongott egyedül a világban, amíg újra össze nem találkozott a Szélkirálynővel fent északon, Ércsziget fővárosában. Bojtos Benedek kapitány ekkor megbocsájtott neki, és visszavette a hajóra.

Fecó az egyedül töltött három év alatt naplót vezetett a kalandjairól. Ez a napló nemrégiben előkerült egy tengerészláda mélyéről, úgyhogy hamarosan ti is elolvashatjátok. Addig azonban itt a nagy alkalom, hogy elképzeljétek, miféle kalandjai voltak a semmitől vissza nem riadó Galléros Fecónak!

A Pagony honlapján, az Olvasósarokban elolvashatjátok a nagy kaland kezdetét. Mit gondoltok, mi történik ezután Fecóval? Vajon merre visz az útja, milyen tájakon, milye népek között fordul meg az alatt a hosszú három év alatt, míg Zúzmaragyarmaton újra össze nem találkozik a Szélkirálynővel?

Írjátok meg!

Írásotok minimum egy oldal, maximum három oldal legyen Fecónak egy elképzelt kalandjáról.

Persze rajzolhattok is mellé, de mi most elsősorban az írásokra vagyunk kíváncsiak.

Könyvhétre a legjobb, legfantáziadúsabb írások mind megjelennek a Pagony honlapján, és természetesen sok-sok ajándékot is kiosztunk – néhány kiválasztott megnyerheti az igazi NAPLÓt, de gazdára talál majd egy plüss Fecó, egy plüss Rumini, több kártyapakli, távcső, iránytű, nagyító és egyéb elengedhetetlen tengerész-felszerelés is.

Írásaitokat névvel és életkor-megjelöléssel a galleros.feco@pagony.hu email-címre várjuk.

Határidő: május 15.

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek