Egyszerre két díj az Egyszervoltnak

cimkék: #híradó

A Biztonságos Internet Nap (SID-Safer Internet Day) idén nyolcadszorra ünnepli születésnapját, február 8-án. A rendezvény az Insafe - a Biztonságos Internet központok hálózata - fejéből pattant ki, és fő törekvésük, hogy biztonságosan, problémamentesebben internetezzen a felnövekvő nemzedék. Illetve lehetőséget kapjon arra, hogy felnőhessen az internethasználathoz.

A 2011-es SID témája "digitális énünk", szlogenje pedig "Az életed több, mint játék!" Nyilván a fő hangsúly itt most arra helyeződik, hogy valós életünk és online hétköznapjaink milyen kapcsolatban, relációban állnak egymással, ahogy a honlapon olvashatjuk, a kérdésfelvetés valójában nemcsak gyerekeknek szól: "valós énjük túléli-e online kalandjaikat". De muszáj rajtuk keresztül közelíteni, és hozzájuk idomulva kialakítani az internet-használat egy kulturáltabb változatát, mint ami most működik nálunk, hiszen mi, a szülők generációja is úgy csöppentünk bele a nagy virtuális valóságba, mint valami üstökös, vagy éppen pont fordítva, belénk csapódott üstökösként az internet valósága.

Jó böngészést a honlapon, érdemes!

A SID-hez kapcsolódóan meghirdették idén első alkalommal a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díjat. A magyarországi versenyt a Magyar Tartalomipari Szövetség bonyolította le, egyrészt egy neves szakmai zsűri, valamint a közönség bevonásával.

A szakmai zsűri döntése alapján a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom 2011 Díjban az alábbi honlapok részesültek:

www.egyszervolt.hu - a teljes körű gyermekbarát tartalmak megjelenítéséért a zsűri az Európai Kiváló Online Gyermektartalom Díj 2011 versenyen való részvételre javasolta.
www.energiasuli.hu - a tudatos fogyasztói magatartásra való nevelésért kapott díjat
http://erdojarojatek.cvn.hu/ - a környezettudatos magatartásra való nevelésért kapott díjat

A közönségszavazás a Facebook közösségi site-on zajlott, ahol – a szakmai zsűri döntésével egybehangzóan - szintén az Egyszervolt.hu végzett az élen. Az Egyszervolton is egyre több a nagyobbaknak szóló program, legközelebb február 15-én veszi kezdetét egy újabb, az általános iskolásokat célzó versengés Zöldi Ákos és Földvigyázók címmel, mely a környezettudatos magatartásra kívánja felhívni a figyelmet, s a gyakorlatba átültetni a megszerzett ismereteket.

Gratulálunk az Egyszervolt.hu-nak!!!!!!!!!

Két könyv az internet veszélyeiről, kamaszoknak:
Látlak
Behálózva

Kapcsolódó cikkek