Készíts kollázst Eric Carle módra!

Küldj képet!

Küldj fotót július 2-ig a gyereked állatos rajzáról és nyerj egy Eric Carle könyvet! Ma van Eric Carle születésnapja, és ez alkalommal megosztjuk veletek, hogy hogyan készíti a mester a képeit. Az ismertető forrása Eric Carle weboldala, amelyen még számos kinyomtatható foglalkoztató lapot és színezőt találtok! Ha elküldtök egy új vagy régebbi állatos festményt, rajzot e-mailben a hannae@gmail.com címre, könyvet nyerhettek!
tovább...

A Carle-könyvek játszva tanítanak

Eric Carle csodálatos világa, és ami mögötte van

Eric Carle a kortárs gyermekirodalom egyik leghíresebb, legelismertebb szerzője. Sikerének titka talán abban is rejlik, hogy minden egyes alkalommal végtelen alázattal, rendkívüli profizmussal, maximális elkötelezettséggel és fegyelemmel áll a munkához. Ahogy egy interjúban elmondta, történeteihez az életben szerzett tapasztalatokból, a gondolataiból és legmélyebb érzéseiből merít ihletet. Eric Carle nem csupán írja és rajzolja a gyerekkönyveket. Az alkotás számára hivatás, egyfajta küldetés, melynek célja, hogy átsegítse a gyermekeket a kisebb-nagyobb kríziseken.

 

Papp Eszter írása két Eric Carle-könyv kapcsán.


tovább...

Kitekintő - Eric Carle 81 éves

Több, mint 70 gyermekkönyv szerzője, idehaza A telhetetlen hernyócska, és A kelekótya kaméleon című könyveivel híresült el. Annak dacára, hogy pénteken lesz 81 éves, még mindig rendületlenül dolgozik, vezeti az általa alapított képeskönyvek múzeumát, és rendszeresen blogol is. Mai kitekintőnkben legelső gyermekkönyves munkájáról, a "Brown bear, brown bear, what do you see?"-ről, és egyik nagy kedvencemről, a "Papa, please get the moon for me"-ről lesz szó.
tovább...

Térbeli hernyócska-könyv

Már egy ideje tervezem, hogy elkészítem az egyik kedvenc könyvem, A telhetetlen hernyócska pop-up verzióját. Eddig halogattam, de most felbuzdulva a remek híreken (bizonyára ti is olvastátok, hogy a könyv a legkedveltebb estimese lett az angol szülők körében), most nekiálltam a munkának.

Nem csak a rajzolást, de a tervezést is nagyon élveztem, és mindenkit csak bátorítani tudok, hogy vágjon bele. Nem kell hozzá nagy rajztudás, sőt, szerintem annál jobb, minél amorfabb, sokszínűbb a végeredmény. Tessék zsírkrétát ragadni és satírozni, ahol csak éritek, hogy minél jobban hasonlítson az eredetihez!
tovább...

Legjobb estimese A telhetetlen hernyócska! - Az angol top-twenty

Angol szülők körében végzett közvéleménykutatásban A telhetetlen hernyócska simán maga mögé utasított olyan mai klasszikusokat, mint Harry Potter vagy a Graffaló. A kutatásban 4000, 2-11 éves gyerek szülője vett részt, hogy a Könyv Világnapja keretében megtalálják Nagy-Britannia legjobb gyerekíróit.



Úgy tűnik, szülők és gyerekek egyaránt vevők a hernyóra, aki a könyv lapjain felfal egy almát, két körtét, három szilvát, csokitortát, fagylaltot és szalámit, hogy végül gyönyörű pillangóvá váljon.
tovább...

Kelekótya kaméleonos kocka kirakó

Gyerekként az egyik kedvencem volt a hajtogatós rajzolás. Hárman kellett játszani. Az első a fejet, a második a törzset, a harmadik pedig a lábat rajzolta meg, de úgy, hogy a többiek nem láthatták. Ha a rajzoló kész volt, be kellett hajtania a lapot és tovább kellett adnia a következőnek. A végén persze mindig valami iszonyú torzszülemény sült ki az egészből, amin még egy jó darabig kuncogtunk.

A kelekótya kaméleon meséjének láttán rögtön ez a játék jutott eszembe. Na meg a gyerekkorom, ami jórészt azzal telt, hogy a többieket nézve mindig kicsit más akartam lenni. Egy fejjel alacsonyabb, egy kicsit vagányabb, vagy csak olyan, akinek amerikai nagybácsija is van...
tovább...

Legyél te is telhetetlen hernyócska!

kreatív ötletek gyorsan, hogy végre átváltozhass

Itt a farsang, áll a bál, az ügyetlenebb anyukák pedig csak fogják a fejüket, ha a gyermek házi készítésű kisvakond jelmezt szeretne. Ha szerencséjük van, kisegíti őket a nagymama, vagy egy ügyes kezű barátnő. Ha pedig nincs, akkor marad a jelmezkölcsönző, a szintetikus ruhákkal, amiktől aztán szó szerint égnek fog állni a gyerek haja. De van egy jó hírem. Az alábbi telhetetlen hernyócska jelmez elkészítése pofonegyszerű, és ha nagyon nincs ínyünkre a varrás, nyugodtan ragaszthatunk is.

Ráadásul jórészt újrahasznosított anyagokból készül.
tovább...