3 éves lettem!

Különleges kötet egy különleges életszakaszhoz

Egy gyermek életében komoly fordulópont a 3. életév, hiszen ez az az időszak, amikor az önállósodás útjára lép, és végleg búcsút int a babaságának. Ekkortájt lép ki a nagyvilágba a szuper biztonságos otthoni létből, és kezd el egy teljesen új, izgalmakkal teli életszakaszt. A 3 éves lettem! című legújabb könyvünk erről az időszakról szól. Valóságihlette mesékből, versekből készült gyűjtemény azoknak a gyerekeknek és szüleiknek, akik ennek a sorsfordító időszaknak a tájékán járnak.


tovább...

Pitypang és Lili titka

Megjelent a legújabb rész!

Pásztohy Panka Pitypang és Lili-sorozata az ovis korosztály egyik legnagyobb kedvence. Nem telik el nap a boltban, hogy ne hallanék boldog kiáltást, amikor megtalálnak egy újabb részt a boltban, ne látnék Pitypang-plüsst szorongató gyerekeket vagy a játszósarokban kuporgó apróságokat valamelyik rész fölé hajolva.

De Lilit és a kiskutyáját a szülők is szeretik, szívesen mesélik, szeretettel beszélnek róla. Sokat gondolkodtam azon, mi a titka ennek a sorozatnak, miért ennyire töretlen a népszerűsége és hogy lehet, hogy még a kisiskolások is sokszor rajta felejtik a tekintetüket. Az egyik oka nyilván a kiskutya, de ne gondoljuk, hogy a kis olvasókat egy cukin megrajzolt kutyussal meg lehet nyerni!


tovább...

Amikor a tündérmesében a hercegnő siet a herceg segítségére

Kiss Judit Ágnes új könyvéből mindannyian erőt meríthetünk

Kiss Judit Ágnes nem csak a kortárs magyar irodalom kiemelkedő költője, de számos fantasztikus gyerekkönyv szerzője is. Felnőtteknek szóló írásaiban gyakran foglalkozik társadalmi egyenlőtlenségekkel, elnyomással, gyerekkönyveinek szerves része a gyerekjog, gondoljunk csak a méltán népszerű Babaróka-sorozatra vagy A tündérkeresztanya című könyvére, ahol minden fejezet a legkisebbek egy-egy hétköznapi, gyakran elbagatellizált problémájára nyújt megoldást. Ismerd meg új könyvét, a Zsálya hercegnő és az öregnek hitt herceget!


tovább...

Ha Gerald Durrell hatalmas kedvencetek

Ez a könyv nektek készült!

Mielőtt hozzálátnék Vibók Ildi új könyvének ajánlásához, rögtön egy személyes tapasztalattal kezdeném. Miután beállt ez a könyörtelen koronavírusos állapot és mindenki a négy fal közé szorult megfosztva rokonoktól, barátoktól, emberi érintkezésektől, néhány hét után elkezdték pedzegetni a gyermekeim, hogy milyen jó lenne befogadni egy kiscicát...


tovább...

Állati röhögés...

...a gyerekszoba felől. Ha imádjátok az állatokat, szeretnétek kis kedvencet tartani és életelemetek a humor, akkor nagyon ajánljuk nektek Vibók Ildi Szeretnék egy aranyhalat! c. új könyvét. Olvasd el, miért!


tovább...

Vakációzz a varázslatos Zsebtengernél!

Megjelent a Rutkai Bori Banda új lemezéhez készült mesekönyv!

Rutkai Bori új könyvében egy igazán színes, karneváli hangulatú nyári vakációra kalauzol el minket úgy, hogy közben ki sem kell tennünk a lábunkat itthonról. A könyv a Rutkai Bori Banda legújabb lemezéhez, a Zsebtengerhez készült, de önálló mesekönyvként is megállja a helyét.


tovább...

A Pagony könyvheti újdonságai

Nézd, mennyi szuper könyv érkezik!

Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy a jelenlegi helyzetben is sok-sok újdonságunk tudjon megjelenni, és hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy ti is nyitottak vagytok rájuk, és folyamatosan érdeklődtök az új megjelenésekről. Ezek jönnek mostanában, olvass tovább!


tovább...

Panthera 4. - Könyvbemutató Kertész Erzsivel és Bernát Barbival!

Május 6-án jelenik meg a Panthera 4. része, A jégmadár útja!

Ezt egy különleges online, élő könyvbemutatóval ünnepeljük meg, ahol Kertész Erzsi - író és Bernát Barbara, a könyv illusztrátora a ti kérdéseitekre fognak válaszolni. Sőt: Kertész Erzsi mesél a friss Pantherából, és még könyvet is nyerhettek! Tudd meg a részleteket itt!


tovább...

Egy óvodásnak is lehet nehéz napja

Megjelentek Vadadi Adrienn új könyvei!

Az óvodai nevelés minden gyerek és szülő számára új helyzeteket teremt a mindennapokban. Vadadi Adrienn nemcsak óvónő, de két gyermek édesanyja is, így mind a két oldalról belelát egy óvodás gyerek életébe. Óvodás lettem! - sorozatát Pásztohy Panka illusztrálja újra, sőt, a sorozat új résszel is bővül!


tovább...