Te emlékszel, mit felejtettél el?

Visszhangországban biztosan megtalálod

A Visszhangország egyszerre dolgoztatja meg a gyermeki fantáziát mesebeli elemeivel, ugyanakkor felhívja a figyelmet a való világ számos fontos problémájára is. Tudj meg mindent Wéber Anikó, Az osztály vesztese szerzőjének legújabb könyvéről!
tovább...

Lépjetek be a Sárkányovi kapuján!

Könnyű és varázslatos ovikezdés Czernák Eszterrel

Mindig nehéz feladat elé állítja a szülőket az ovi, illetve sulikezdés. Ezek ugyanis talán a gyerekkor legfontosabb fordulópontjai, amelyekre nem árt lélekben felkészíteni a gyerekeket. Ha olyan könyvet kerestek, ami megkönnyíti az ovikezdést, Czernák Eszter Sárkányovija az egész családnak telitalálat!
tovább...

Macskák minden mennyiségben!

Augusztus 8-a a macskák világnapja, ugyan ez inkább a gazdiknak fontos, és nem a szőrös mindenhatóknak, de ahogy egy klasszikus Macskarisztokraták dalban elhangzik: „Minden ember macska nem lehet, pedig a macska tudja csak a nagy titkokat.” Egyszer már említettem egy ajánlóban, de azóta is tartom magam hozzá, hogy mindenki macskás, csak van, aki még nem tud róla. A macskák több gyerekkönyv mellék-, illetve főszereplőjeként is feltűnnek. Macskásoknak és leendő macskásoknak készült az alábbi válogatás.
tovább...

Zsiráf, és irány az ágy!

Nem tanít, hanem mutat és megmozgat

Végre megjelent egy gyerekkönyv is David Grossmantól. Aki felnőttként szerette A világ végére és a Futni valakivel című regényeit, az biztosan várja már, milyen amikor gyerekeknek ír. És nem fog csalódni. Aki pedig a Pagony kínálatából szereti Misut, a kisnyuszit, A tündérkeresztanyát, vagy a Dorka és az elgurult gombot, ezt a könyvet imádni fogja.
tovább...

Mentsük meg Matildát!

A kitartás, a vidámság és a szeretet puha játékos Toy Story-ja

Képzeld el, hogy pihe-puha plüssként nyugodtan szunyókálsz, és amikor felkelsz, legnagyobb döbbenetedre nem találod a legjobb barátodat. Te jó ég! Mocori Muki, Wim és Bom pont így járnak: minden tudásukat és bátorságukat latba vetve el is indulnak, hogy megkeressék Matildát. Vajon hová tűnt a kislány? Olvasd el ajánlónkat a Mentsük meg Matildát! című könyvről!
tovább...

Egy kis nosztalgia a nyár utolsó hónapjára

Könyvek és játékok, amik visszahozzák a gyerekkorod

Mindenkinek megvannak a nagy kedvencei, amiket rongyosra olvasott gyerekkorában, vagy addig játszott vele, amíg minden festék le nem kopott róla. Megmutatjuk azokat, amelyek azóta is akkora sikernek örvendenek, hogy újra és újra kiadják őket. Megtalálod köztük a kedvenced?
tovább...

Az Abszolúton túl

Ha már az egész sorozatot kiolvastátok

Ha hallottál már az Abszolút Könyvekről, akkor biztosan te is tudod, mekkora űrt tölt be a 9-12 éves olvasók életében. Sajnos mint minden sorozat, ez is véges számú kötetből áll. De van itt néhány könyv, amiket mi szeretük ide sorolni, mert mind abszolút nekik és róluk szólnak - tudd meg, melyek ezek, olvass tovább!
tovább...

Könyvet a borítójáról?

Mutatunk pár gyönyörű kötetet!

“Mint minden gyerek, én is legszívesebben a borítója alapján választottam könyvet. Ezen a módszeren a mai napig sem változtattam. Szerencsére nem szokott cserben hagyni az ízlésem, és mindig sikerül a megfelelő olvasmányt kiválasztanom. Most szeretném a frissen megjelent – számomra kecsegtető borítójú – könyvek történeteit bemutatni nektek.”
Olvassátok el a Bartók Pagony munkatársának ajánlóját!
tovább...

Hatalmas lépés az emberiségnek

A holdraszállás 50. évfordulója

50 éve lépett először ember a Holdra. Erről emlékezik meg a világ július huszadikán, a NASA pedig négy éven át tartó megemlékezés-sorozatba kezd ezen a napon. Itt az ajánlatunk az évfordulóra.


tovább...