Állati átváltozások

Ezek a kedvenc átváltozós könyveink

Megérkezett a Pagony kiadásában Annie M.G. Schmidt fergeteges régi-új regénye, a Minna, a macskakisasszony! Klasszikusan vicces és fordulatos könyv, amely egészen az utolsó betűig varázslatos. Nem ez az egyetlen könyvünk, ami egy emberből állattá vált szereplőről szól, de talán ez az egyik legviccesebb. Ebben a cikkben átváltozós történeteket szemlézünk, hogy egy kicsit jobban megérthessük, miért is olyan izgalmas ez a toposz már az ókori görögök óta! Olvass tovább!

tovább...

HANDLING!

avagy egy Oscar-díjas rendező, az I. világháború és a 21. század kamaszainak találkozása

Remélem, világos: Handling! – mindenki a helyére, felvétel indul! Figyelem, összpontosítás, akció. Sok-sok apró snitt, gyors vágások, időbeli ugrások. Jászai Mari és Berky Lili mint zombik egy kolozsvári forgatáson, ahol Kertész Mihály borít ki éppen mindenkit, hogy aztán ő is jól kiboruljon. Mindez nem sokkal az I. világháború kitörése előtt gróf Bánffy Miklós bonchidai birtokának közelében. Nem sok ez így együtt? De, igen, mégis organikusan összeáll Zágoni Balázs Szamos-parti Hollywood című regényében, amely az Abszolút töri – sorozat legújabb kötete.

Olvasd el Vinczellér Katalin magyar-média szakos tanár ajánlóját!

tovább...

Ahol Casablanca és Kolozsvár összeér

Itt a legújabb Abszolút töri regény!

Megérkezett Zágoni Balázs Abszolút töri regénye, a Szamos-parti Hollywood! Állítjuk, hogy ezt a könyvet a szülők ugyanannyira fogják élvezni, mint a kamaszok. Ismerd meg ezt a sodró lendületű, kalandos történetet a kolozsvári némafilmforgatásról és az első világháborút megelőző utolsó pillanatokról Budapesten és Erdélyben. Olvasd el Szakács Zsu ajánlóját!

tovább...

Kisnyuszival a megismerés

A szuper aranyos Kisnyuszi-sorozat első három kötetében olyan mindennapi cselekményekről esik szó, amelyek – lássuk be – több családnál voltak már konfliktusok forrásai. Az esti rutin kialakítása, a fürdés és a kisebb nagyobb horzsolások. A Kisnyuszi fürödni megy, Kisnyuszi aludni megy és Kisnyuszi bibis lesz után most itt a negyedik rész, ami csupa vidámság és játék! Kukucs, Kisnyuszi! Ismerd meg a sorozatot!

tovább...

Kukucs!

Itt az új Kisnyuszi lapozó!

Itt a tavasz, közeledik a Húsvét, a legcukibb ünnep az évben. Ennek örömére közhírré tétetik: Új résszel bővül a Kisnyuszi-sorozat! A szuperédes Kisnyuszi aludni megy, Kisnyuszi fürödni megy és Kisnyuszi bibis lesz után most itt a Kukucs, Kisnyuszi! Indulhat a móka? Olvass tovább!

tovább...

Pipp és Polli, a gyerekek legjobb barátai

Mi a sorozat titka?

Axel Scheffler Pipp és Polli-meséi olyan történetek, amelyeket kicsik és nagyok, szülők és nagyszülők ugyanúgy szeretnek, és amiken ezredik olvasás után is elmosolyodik az olvasó. Ha egy kétéveseknek szóló mese vicces és le tudja kötni a gyerekeket, az már alapjában véve hatalmas siker. De mi az a plusz, amit ez a sorozat adhat a gyerekeknek és a szülőknek?

tovább...

Tágul a kufliverzum, itt az új kötet!

Avagy hogyan született a kuflik furcsa, de megkapó világa

Jó a humorod? Sőt, mi több, nem bírsz ki fél órát ironikus, vagy ne adj' isten teljesen abszurd megjegyzések nélkül? Mindeközben ott bujkál még benned a gyerek? Akkor te már tuti, hogy rég vérbeli kufli-rajongó vagy! 

A legújabb kufli-kötet, A kuflik és a vándorkaktusz kapcsán felidézzük, hogy milyen tereket hódítottak már meg a kuflik (spoiler: az összeset). Dőljetek csak hátra, most elmeséljük nektek a kufliverzum születését, tágulását és azt, minek örülhettek most a legjobban!

tovább...

Rejtély-kirakós a köbön

Megérkezett Wéber Anikó legújabb Abszolút könyve!

Adott egy rejtély, három agyafúrt és kalandvágyó kiskamasz, na meg Wéber Anikó, aki mindezt összegyúrja egy szuper történetté. Ebből rossz nem sülhet ki, nem igaz? Ha szerettétek a Cseresznyeliget titkát, vessétek bele magatokat Kitti újabb nyári kalandjaiba! Ismerjétek meg A Platánsor rejtélyét!

tovább...

Nyomozásra fel!

A rejtélyek minden korosztályt egyaránt lázba hoznak, nincsenek ezzel máshogy a kiskamaszok sem. Összegyűjtöttük nektek a legizgalmasabb nyomozós könyveket, amik nem hiányozhatnak a polcról!

tovább...