Abszurd mesék (nem csak) gyerekeknek (sőt!)

Kifli, a viking - Levente Tani új könyve

Kifli, a viking végre behajózott! Hosszú utat tett meg, hiszen kitalálója, elmesélője és lerajzolója Levente Tani Olaszországban él, és vélhetően nagyon édesszájú... Új könyvének főszereplői ugyanis egytől egyig édességek, olyan, mintha egy mesebeli cukrászdában lennénk! Kaland, humor és vagány képek - Emrich Kriszta ajánlója.

tovább...

Kallantyú meséi

új mesekönyv a Pagonytól

Rendhagyó könyvajánló következik egyenesen Szabó T. Anna költő tollából. Ő találta ki ugyanis a xinxist, aki a most megjelenő könyvünk főszerepelője.

"Ez az állat itt a xinxis,

ugye csinos? Pedig nincs is.

De ő nem tudja, hogy nincsen -

jön és ugrál a kilincsen!?"

tovább...

A bűvös szám: 8

A Pagony könyvfesztiváli megjelenései

Azért 8, mert az idei Könyvfesztiválra pontosan ennyi nagyon szuper könyvet hoztunk ki nektek! Széles a választék: csomótündér, egy nyomozós vakond, kitartó cica, szétszórt boszi, tükrös-trükkös hercegkisassony, egy vagány kisfiú, egy fura kilincslény, és persze Bogyó és Babóca. Kovács Eszter főszerkesztő személyes ajánlójából szemezgessetek kedvetekre, és találkozzunk jövő héten, a Millenárison, a Könyvfesztiválon!

tovább...

Seprűn lakni jó!

új lapozónk már megjelent!

Julia Donaldson és Axel Scheffler kicsit nagyobb könyvei közül már olvasható magyarul A majom mamája, A legcsinosabb óriás és A graffaló. Most egy boszi és berepül a képbe, még hozzá seprűnyélen.

Olvassátok el Győri Hanna ajánlóját, és lessétek a levegőben repkedő boszikat!

A cikk végén egy boszis színezőt is találtok!

tovább...

Tüköry Léda és a varázscipő

egy szuper ajánló a könyvsorozathoz!

Tüköry Léda hercegkisasszony bújt elő, mikor a bárányhimlős Adél, könyvünk főszereplője éppen a képét vizslatta a tükörben. Léda pont olyan, mint ő, csak vagányabb kiadásban.

Együtt számos kalandon esnek keresztül.

Itt a Tüköry Léda második kötete, és Vujovits Júlia ajánlója.

 

tovább...

Macska a vízben!

Jill Tomlinson-Anna Laura Cantone: A cica, aki haza akart menni

Jill Tomlinson sosem tervezte, hogy író lesz. Eredetileg operaénekesnek készült, majd egy újságírói tanfolyam elvégzése során elhatározta, hogy írni fog. Méghozzá gyerekkönyveket. A bagoly, aki félt a sötétben után a könyvsorozat következő kötete,A cica, aki haza akart menni ismét egy szeretnivaló állat kalandjait meséli el. – Bánáti Anna ajánlója.

tovább...

Tündérek a könyvespolcon

Legjobb tündéres mesekönyveink

Tündéres hetünk van: most jelent meg a Csomótündér című mesekönyvünk, amiben egy különleges csomó tündére varázsol szerelmet.

Ráadásul a farsangi szezon közepe van, és ilyenkor minden kislány legalábbis tündér vagy királylány, és hős lovagból sincs hiány.

Összeválogattuk legjobb tündéres mesekönyveinket nektek, 5 éves kortól egészen 12 éves korig szemezgethettek a könyvek közül.

tovább...

Tündérszárnyak, cipőfűzők

Gimesi Dóra: Csomótündér, Pagony, 2013, Illusztrálta Gyöngyösi Adrienn

Honnan tudhatjuk, kiket teremtettek valóban egymásnak? Legyőzheti-e a szerelem a fizikai távolságot, az önbizalomhiányt, a házsártosságot, a társadalmi és mindenféle más különbségeket? Minden rendes mese felnőtt problémákat feszeget: élet-halál kérdéseket, halál komoly szerelmeket, világmegváltást, áldozathozatalt, ilyesmit. Ettől persze lehet humora – szerencsére. Ezek a mesék épp ilyenek. Ha ehhez még azt is hozzáteszem, hogy a képek és a betűk is szépek, akkor már igazi bértollnoknak tűnök. Mit tegyek? Nagyon szeretem őket. Tündérmesék kisebb-nagyobb olvasóknak. - Szombati Enikő ajánlója

tovább...

Újraolvasva!

Pagony könyvek

Jó néha csak úgy odaállni a könyvespolc elé, és elmerengeni a kedvenc könyveken... Ezt még a legnagyobbal olvastuk ronggyá, ez a másik kötet meg mindenhova magunkka jött, bárhova is mentünk.A baglyos könyvet pedig én szeretem nagyon, bármikor újra tudnám olvasni! Biztos nektek is van olyan könyv, amihez valamiért nagyon ragaszkodtok, olvassátok el, miket ajánlunk mi... Mert újraolvasni mindig jó!

tovább...