A diákok tapasztalják meg az olvasás örömét!

A Fausttól a Szívlapátig - elősző a könyvhöz

Tizennégy kortárs magyar könyv, tizennégy elemzés, tizennégy részletes óravázlat – három esszéíró, három magyartanár – röviden így áll össze A Fausttól a Szívlapátig - kortárs könyvek a középiskolában címen futó irodalmi segédkönyv, amely elsősorban a középiskolai tanárokat célozza meg. Azonban ha elolvasod, milyen művek szerepelnek a könyvben, könnyen lehet, hogy te is kedvet kapsz hozzá! Kovács Eszter főszerkesztő előszavát olvashatod.
tovább...

Minden, amit a vakvezető kutyákról tudni kell

Megjelent a legújabb Pitypang és Lili mese!

Ismerkedjünk meg a vakvezető kutyák világával, és tanuljunk meg néhány fontos alapszabályt, amellyel megkönnyíthetjük a segítő kutyával közlekedő látássérült emberek életét!
tovább...

Helló, itt Julia Donaldson!

Szerzőportré sok-sok izgalommal

Julia Donaldson az egyik legmagasabb eladási arányokkal rendelkező gyerekkönyvszerző. Mi a titka? Milyen érdekességeket érdemes az eszedbe vésni vele kapcsolatban? Olvass tovább!
tovább...

Füllentés vagy élénk fantázia - mi a különbség?

Julia Donaldson új meséjéből kiderül

Az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Julia Donaldson legújabb, Pikó, a nagyotmondó kishal című verses meséje. A kisgyermekkori fantázia világa tárul fel előttünk Papp Gábor Zsigmond nagyszerű tolmácsolásában, Axel Scheffler színes illusztrációival.


tovább...

Akáció!

Meseregények a nyárra

Nyakunkon a nyári szünidő és az időmilliomos gyerekek: igazán alkalmas időszak ez a meseregények olvasására. Nem kell szétszabdalni az olvasást napi, esti adagokra, lehet falni a fejezeteket. Összeállítottunk hát egy szemlét a legfrissebb, igazi nyárkezdő meseregényekből.


tovább...

Napozz és lapozz!

Ismerd meg legfrissebb lapozóinkat!

A 0-2 éves korosztály első találkozása a könyvekkel a lapozókkal kezdődik, amik megmutatják nekik, hogy a könyvek szórakoztatóak, információt rejtenek, segítenek megismerni a világot kicsit jobban, ezért elengedhetetlen részei a könyv szeretetére való nevelésnek. A nyár érkeztével természetesen a legkisebbek részére is összegyűjtöttük, hogy milyen új lapozókkal készülhetnek a nyári kalandokra, utazásra és mik azok a friss kiadványok, amik biztosan elnyerik majd tetszésüket. Olvass tovább!
tovább...

Megjelent az Ábel és a vándorcirkusz!

Miért imádjuk Annie M.G. Schmidt könyveit?

Bármelyik könyvét olvastam, minden egyes alkalommal az járt a fejemben, hogy mi lehet Annie M.G. Schmidt titka. Mitől működnek ennyire a holland szerzőnő történetei? Olvasd el a Pozsonyi Pagony üzletvezetőjének ajánlóját!


tovább...

MIÉRT NEM JÁRNAK FOGORVOSHOZ A CÁPÁK?

Tényleg – miért nem?

Új könyvünk alcíme – Történetek kíváncsi gyerekeknek – elég beszédes. Kinek ne lenne ismerős a helyzet, amikor a gyerek olyan kérdésekkel hoz zavarba, hogy lehet-e kézen állva enni? És inni? És miért nincs szakálluk az indiánoknak?


tovább...

8 – 5 – 3 – és már itt is van a nyár!

Megjelent a 3-5-8 perces mesék legújabb része!

Időnként nehéz elképzelni, hogy idén is meg fog érkezni a nyár, pedig a tanévből kevesebb mint egy hónap van hátra! A szülők szeretnek előre felkészülni a szünetekre, főleg a közelgő nyári szünetre és vele együtt a hosszabb családi kiruccanásokra. Az esti mesélés egy nyaraláson is fontos közös program, érdemes változatos mesékkel készülni. A most megjelenő 3-5-8 perces mesék utazáshoz és kalandozáshoz tökéletes társ egy családi nyaraláson.

 

tovább...