Űrbéli Rómeó és Júlia kicsiknek

Megjelent Julia Donaldson legújabb könyve!

Ha Shakespeare gyerekeknek is írt volna, egészen biztos, hogy Julia Donaldson bájos űrlényein, a kvirtek és kvartok történetén keresztül mesélte volna el Rómeó és Júlia történetét. Itt azonban a tragikus végkifejlet helyett happy end várja az olvasókat!


tovább...

Ne legyen tabu!

Hogyan beszélj a halálról a gyerekekkel?

Sok olyan téma van, amit legszívesebben soha nem említenénk meg a gyerekek előtt, mind közül talán a halál a legnehezebben artikulálható. Mindennél fontosabb, hogy megóvjuk a gyerekeket a fájdalomtól, a kérdés csak, hogy ennek az-e legmegfelelőbb módja, ha nem beszélünk a halálról. Olvasd el ezt a cikket, hasznos tanácsokat, tematikus könyveket mutatunk be!

 

tovább...

Ne félj, légy bátor!

Interaktív mesék bátor gyerekeknek

Sokszor biztatjuk nehéz helyzet előtt álló barátainkat a következőképpen: csak bátran! De vajon tudjuk, mit is jelent valójában a bátorság? Hogyan nézzünk szembe félelmeinkkel, ha még mi magunk sem vagyunk pontosan tisztában azzal, mik is azok? Mit jelent tulajdonképpen bátornak lenni, és hogyan csináljuk? Sandra Grimm Ne félj! Bátor mesék című interaktív könyve szuper segítséget nyújt a kisebbeknek abban, hogyan merjenek bátrak lenni!


tovább...

Mi jöjjön a gyerekkönyvek után?

Szülőként nagy kihívás, hogy mikor jön el az az idő, amikor el lehet, és el is kell engedni a habos-babos, csupa öröm könyveket, és olyan olvasmányokat lehet a gyerekek kezébe adni, amik reflektálnak azokra a kérdésekre és problémákra, amelyekkel a kamaszok is mind előbb-utóbb szembesülnek. Észrevétlenül lesz a kisiskolásból kamasz, ezért is nehéz megtalálni az átmenetet a gyerek- és a tinikönyvek között. Ebbe a cikkbe pont azokat a könyveket válogattuk össze, amelyek szinte észrevétlenül segítenek a gyerekeknek átlépni ezt a határt, szuperül lavírozva a kalandok, az intenzív érzelmek, a családi nehézségek, az élet nagy kérdései és a humor között.


tovább...

Most már mi is értjük!

Egy újabb kamaszkritika a rendszerváltás novelláiról

Tudjuk egyáltalán, hogy milyen kérdések zakatolnak gyerekeink fejében például a rendszerváltással kapcsolatban? El tudjuk képzelni, hogy milyen elképzelhetetlen már számukra a mi saját gyerekkorunk, az az időszak, amikor nem volt banán, nem volt internet? Lovász Barnabás a maga 18 évével most elmondja nekünk, felnőtteknek, hogy ő hogyan látja ezt a helyzetet, és hogy mi a véleménye a novelláskötetről.


tovább...

Greta, a klíma és te

8 zöld tipp a mindennapokra

Hogyan befolyásoljuk Földünk éghajlatát? Mindannyian befolyásoljuk az éghajlatot – te is. Első pillantásra talán nem hiszed. Hogy tud egyetlen ember valami ennyire bonyolult dologra hatni, mint a klíma? De tényleg így van. Mindenki egy kicsit hozzájárul, pozitívan vagy negatívan, és együttvéve már elég nagy mértékben. Ezért nem mutogathatunk egymásra, mi mind felelősek vagyunk azért, hogy megy a Földünk sora!  A jövőnk most kezdődik - Greta Thunberg harca a Földért című könyvből mutatunk részleteket!


tovább...

Levelezni, magunkról, egymásról

5 dolog, amit Zsiráftól és Pingvintől tanultam

Megumi Iwasa rém cuki és rendkívül mulatságos meséjében egy pingvin és egy zsiráf barátságáról olvashatunk. És ennél még sokkal többről is. Olvass tovább, Hunor elmondja, mi az az 5 dolog, ami számára fontos tanulság volt a könyvben!


tovább...

"A cselekvésre a reménynél is nagyobb szükségünk van"

Ismerd meg Greta Thunberget legújabb könyvünkből!

A 16 éves svéd klíma- és környezetvédő aktivista útja az egész világot megmozgató pénteki sztrájkoktól a Nobel-békedíj-jelölésen át a repülést alternatív utazási megoldásokkal kiváltó Greta-effektusig megannyi akadályt rejtett, ám a lány töretlenül harcol és mozgósít egyre több gyereket és felnőttet, hogy végre ébredjünk fel, és lássuk, a Föld megvédése kell hogy legyen minden felelős állampolgár legfőbb feladata. Olvass tovább, ismerd meg A jövőnk most kezdődik - Greta Thunberg harca a Földért című könyvet!


tovább...

Mentőöv

Sorozat kamaszoknak és szüleiknek

A Scolar Teen négy könyvből álló mentőövet szimbolizáló kiegészítővel ellátott sorozata a kamaszkor problémáit, veszélyeit dolgozza fel. A rövid, dikciókban gazdag szövegek könnyen és gyorsan olvashatók, a fiatal tinédzsereknek épp megfelelő. Olvasd el a 18 éves Barnabás ajánlóját!

 

tovább...