Greta, a klíma és te

8 zöld tipp a mindennapokra

Hogyan befolyásoljuk Földünk éghajlatát? Mindannyian befolyásoljuk az éghajlatot – te is. Első pillantásra talán nem hiszed. Hogy tud egyetlen ember valami ennyire bonyolult dologra hatni, mint a klíma? De tényleg így van. Mindenki egy kicsit hozzájárul, pozitívan vagy negatívan, és együttvéve már elég nagy mértékben. Ezért nem mutogathatunk egymásra, mi mind felelősek vagyunk azért, hogy megy a Földünk sora!  A jövőnk most kezdődik - Greta Thunberg harca a Földért című könyvből mutatunk részleteket!


tovább...

Levelezni, magunkról, egymásról

5 dolog, amit Zsiráftól és Pingvintől tanultam

Megumi Iwasa rém cuki és rendkívül mulatságos meséjében egy pingvin és egy zsiráf barátságáról olvashatunk. És ennél még sokkal többről is. Olvass tovább, Hunor elmondja, mi az az 5 dolog, ami számára fontos tanulság volt a könyvben!


tovább...

"A cselekvésre a reménynél is nagyobb szükségünk van"

Ismerd meg Greta Thunberget legújabb könyvünkből!

A 16 éves svéd klíma- és környezetvédő aktivista útja az egész világot megmozgató pénteki sztrájkoktól a Nobel-békedíj-jelölésen át a repülést alternatív utazási megoldásokkal kiváltó Greta-effektusig megannyi akadályt rejtett, ám a lány töretlenül harcol és mozgósít egyre több gyereket és felnőttet, hogy végre ébredjünk fel, és lássuk, a Föld megvédése kell hogy legyen minden felelős állampolgár legfőbb feladata. Olvass tovább, ismerd meg A jövőnk most kezdődik - Greta Thunberg harca a Földért című könyvet!


tovább...

Mentőöv

Sorozat kamaszoknak és szüleiknek

A Scolar Teen négy könyvből álló mentőövet szimbolizáló kiegészítővel ellátott sorozata a kamaszkor problémáit, veszélyeit dolgozza fel. A rövid, dikciókban gazdag szövegek könnyen és gyorsan olvashatók, a fiatal tinédzsereknek épp megfelelő. Olvasd el a 18 éves Barnabás ajánlóját!

 

tovább...

Új őszi könyveink

Októberben mindenkinek van ajánlatunk

Folyamatosan jönnek ki az új könyvek, folytatódnak már ismert sorozatok és elindulnak újabbak, és lesznek nagyon fontos témát feldogozó könyvek is! Nézz körül, és írd be a Pagony naptárba, melyik mikor érkezik!


tovább...

Névnapi ajándékok

Legyen a névnapos a főszereplő!

Vannak ismerőseim, akik nem csinálnak semmi különöset, mégis imádom őket. Puszta létezésükkel, humorukkal, eszükkel vagy jóra való törekvésükkel egyszerűen mindig bearanyozzák a napom. Néha úgy érzem, legszívesebben szerenádoznék nekik, de az mégiscsak fura lenne. Te is vagy néha így? Én rájöttem, hogy az ilyen típusú bókolásra a lehető legjobb alkalom a névnapi ajándék!


tovább...

Főszerepben: Sári és Pötyi baba

Megjelent a Sári a Vadasparkban!

Berg Judit és Agócs Írisz új sorozatot indítanak, melynek főszereplője a Maszat-sorozatból már ismert Sári és Pötyi baba. Az évek folyamán annyi izgalmas és érdekes dolog történt  Sárival (is), hogy az alkotópár úgy gondolta, erről is érdemes lenne mesélni. Mi minden történik a kislánnyal és kedvenc babájával? Olvass tovább, és megtudod!


tovább...

Főszerepben a drámatagozat

Ismerd meg Vadadi Adrienn új könyvét!

Vadadi Adriennt nem kell bemutatnom a Pagonyba járóknak, könyvei rengeteg családnak könnyítették meg az ovi- és sulikezdést. Óvodapedagógusként jól ismeri az ilyenkor felmerülő problémákat, nehézségeket, és nincs olyan szorongás, amire ne találnának megoldást a kicsik a meséiben. Eddig főleg az ovis és kisiskolás korúaknak írt történeteit olvashattuk, úgyhogy nagy érdeklődéssel vártam, mivel rukkol elő a nagyobbak számára. Most veletek is megosztom, hiszen megjelent a Miénk a színpad!


tovább...

A boszorkánycica nyerte a Merítés-díjat!

Gratulálunk a szerzőknek!

Merítés-díj a moly.hu könyves közösségi oldal felhasználói által megítélt irodalmi díj, melyet a kortárs magyar irodalom népszerűsítése érdekében hoztak létre. A díjazottak a megelőző naptári évben magyar szerzőktől első kiadásban megjelent művek közül kerülnek ki. Idén a gyerekirodalmi kategória shortlistjén három Pagonyos könyv szerepelt, és az egyik nyert is!


tovább...