A királyné violája

Olvass bele Mészöly Ágnes könyvébe!

A Pagony új sorozatába, az Abszolút Töribe olyan 10 éven felülieknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesen, abszolút színvonalasan, abszolút mai nyelven szólnak a magyar történelem fontos pillanatairól, korszakairól, szereplőiről. A Vitéz János Gimnázium udvarán ősöreg fa áll. Gyökerei a Várnegyed földjében tekeregnek, alatta a labirintus a magyar történelem mélyére vezet. Aki kilesi a fa titkát, messzire utazhat az időben… Martin, Betti és Kende szinte véletlenül fedezi fel, hogy a fába rejtett titkos ajtó a múltba vezet! Kezdd el Mészöly Ágnes könyvét itt, A királyné violáját!


tovább...

Ha Mátyás

Mészöly Ági írása

A suliban anno pontosan elmagyarázták, hogy a történelemben nincs olyan kérdés, hogy "mi lett volna, ha?" A múltat megváltoztatni nem tudjuk, legfeljebb más szemszögből tudjuk nézni. De szerencsére a fantáziánk szabadon szárnyalhat, ahogy Mészöly Ági írói fantáziája, is, Gondolatait gyorsan papírra is vettete, pontosabban az Abszolút Töri sorozatban megjelent regényébe!

Most olvasd el, milyen lett volna, ha Mátyás király ma él, aztán A királyné violája című legújabb regényéből még többet megtudhatsz! 395 oldal letehetetlen Abszolút Töri!


tovább...

UTÓ-IZÉK

Azaz Mészöly Ágnes utószava A királyné violájához

Történt már veletek olyan, hogy rábólintottatok valamire, aztán csak fogjátok a fejeteket, hogy „jaj, kellett ez nekem”? Aztán a végén kiderül, hogy remek kaland volt? Senkivel, soha, ugye? Rendben, én sem szoktam bevallani. De most elárulom, hogy pontosan így voltam ezzel az időutazós történelmi regény dologgal. Sőt, azt is, hogy engem inkább az időutazás lelkesített. Persze lehetetlen, de ne felejtsük el, hogy pár száz éve mértékadó, komoly tudósok hangoztatták, hogy a levegőnél nehezebb repülő masinát gyártani nem lehetséges. Nem lett igazuk. - Olvasd tovább Mészöly Ágnes utó-izéjét, melyet A királyné violája című könyvéhez írt.


tovább...

Mézes cukrászda

Olvass bele!

Mihez kezd ez a négy egészen különböző ember, akik véletlenül kerülnek a Méz utca 12-be? Vajon az őrületbe kergetik egymást, vagy békésen meghíznak Katalin anyó finom süteményeitől? Vagy mégis sikerül valamit kitalálniuk közösen? Szentendrei Judit könyvéből ez is kiderül, most olvasd el, hogyan kerültek a szereplők a házba, aztán folytasd tovább történetüket a könyvben, ahol finom süti recepteket is találsz!


tovább...

Elsők, ahogy Lackfi János megírta

Olvass bele Lackfi János legújabb könyvébe!

Lackfi János hatgyermekes édesapaként igazán sok-sok elsőt élt már meg, ezeket most egy hamarosan megjelenő kötetbe gyűjtöttök mindazoknak, akik már megtapasztalták ezeket a különleges pillanatokat, vagy éppen hogy még előtte állnak. A költő és Agócs Írisz ezt meséli el nagy-nagy rutinnal és elképesztő humorral. Olvass bele most ez Életem első könyvébe!


tovább...

Hogyan olvassunk fel?

10 tipp

A közös mesélés a nap legjobb része, de nem mindenkinek jön ösztönből, hogyan is kell jól mesélni. A Ne félj! mesekönyvünk nemcsak attól szuper, hogy megoldást kínál a gyerekek hétköznapi félelmeire, de abban is segít, hogy a meséléssel, együtt töltött idő igazán szórakoztató és tartalmas élménnyé váljon. Tudd meg, hogyan!


tovább...

A Tüsi és Lobonc kommandó útnak indul

Olvasd el, hogyan és miért!

Egy fergetegesen vicces regény elejébe kukkanthasz most be, és megismerheted Fekete András vagány szereplőit, Tüsit, Loboncot, no és Bam Bandit, akit a regény elején épp elrabolnak!


tovább...

Váratlan utazás

Olvass bele az év legmenőbb könyvébe, az Őrszem és Káoszkreátorba!


tovább...

Olvass bele a legújabb Időfutárba!

Hannáéknak majdnem sikerül hazamenniük Budapestre, a 21. századba. De – az olvasó legnagyobb szerencséjére – a dolog úgy alakul, hogy egy ideig még Londonban maradnak, és egy szelíd tekintetű fiatalember és törvényen kívüli barátai vendégszeretetét élvezhetik. No meg I. Erzsébetét. Vajon sikerül találkozniuk Shakespeare-rel is? De persze a nagy kérdés az, hogyan zökkentsék vissza az időt?


tovább...