A misztikus whisky

Nagyon büszkék vagyunk az Abszolút Töri pályázat minden résztvevőjére, hiszen szuper írások érkeztek! Sokan kértétek, és mi is szeretnénk, ha minél több emberhez eljutnának ezek a szuper szövegek, ezért most a nyertesek pályamunkáit megosztjuk veletek is. Fogadjátok szeretettel Berkecz Lázár novelláját!


tovább...

Rómából minden út hazavezet

Nagyon büszkék vagyunk az Abszolút Töri pályázat minden résztvevőjére, hiszen szuper írások érkeztek! Sokan kértétek, és mi is szeretnénk, ha minél több emberhez eljutnának ezek a szuper szövegek, ezért most a nyertesek pályamunkáit megosztjuk veletek is. Fogadjátok szeretettel Kiss Virág Borbála novelláját!


tovább...

Amikor csak neked dalolnak

Nagyon büszkék vagyunk az Abszolút Töri pályázat minden résztvevőjére, hiszen szuper írások érkeztek! Sokan kértétek, és mi is szeretnénk, ha minél több emberhez eljutnának ezek a szuper szövegek, ezért most a nyertesek pályamunkáit megosztjuk veletek is. Fogadjátok szeretettel Császár Melánia novelláját!


tovább...

1:7 órára a múltban

Nagyon büszkék vagyunk az Abszolút Töri pályázat minden résztvevőjére, hiszen szuper írások érkeztek! Sokan kértétek, és mi is szeretnénk, ha minél több emberhez eljutnának ezek a szuper szövegek, ezért most a nyertesek pályamunkáit megosztjuk veletek is. Elsőként fogadjátok szeretettel Kósa Tamás Zalán novelláját!


tovább...

Az ellenállók vezére

Olvass bele Wéber Anikó könyvébe

A Pagony új sorozatába, az Abszolút Töribe olyan 10 éven felülieknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesen, abszolút színvonalasan, abszolút mai nyelven szólnak a magyar történelem fontos pillanatairól, korszakairól, szereplőiről. Most olvass bele Wéber Anikó kötetébe, kövesd Viktóriát és Kristófot a kiegyezés korába!


tovább...

A királyné violája

Olvass bele Mészöly Ágnes könyvébe!

A Pagony új sorozatába, az Abszolút Töribe olyan 10 éven felülieknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesen, abszolút színvonalasan, abszolút mai nyelven szólnak a magyar történelem fontos pillanatairól, korszakairól, szereplőiről. A Vitéz János Gimnázium udvarán ősöreg fa áll. Gyökerei a Várnegyed földjében tekeregnek, alatta a labirintus a magyar történelem mélyére vezet. Aki kilesi a fa titkát, messzire utazhat az időben… Martin, Betti és Kende szinte véletlenül fedezi fel, hogy a fába rejtett titkos ajtó a múltba vezet! Kezdd el Mészöly Ágnes könyvét itt, A királyné violáját!


tovább...

Ha Mátyás

Mészöly Ági írása

A suliban anno pontosan elmagyarázták, hogy a történelemben nincs olyan kérdés, hogy "mi lett volna, ha?" A múltat megváltoztatni nem tudjuk, legfeljebb más szemszögből tudjuk nézni. De szerencsére a fantáziánk szabadon szárnyalhat, ahogy Mészöly Ági írói fantáziája, is, Gondolatait gyorsan papírra is vettete, pontosabban az Abszolút Töri sorozatban megjelent regényébe!

Most olvasd el, milyen lett volna, ha Mátyás király ma él, aztán A királyné violája című legújabb regényéből még többet megtudhatsz! 395 oldal letehetetlen Abszolút Töri!


tovább...

UTÓ-IZÉK

Azaz Mészöly Ágnes utószava A királyné violájához

Történt már veletek olyan, hogy rábólintottatok valamire, aztán csak fogjátok a fejeteket, hogy „jaj, kellett ez nekem”? Aztán a végén kiderül, hogy remek kaland volt? Senkivel, soha, ugye? Rendben, én sem szoktam bevallani. De most elárulom, hogy pontosan így voltam ezzel az időutazós történelmi regény dologgal. Sőt, azt is, hogy engem inkább az időutazás lelkesített. Persze lehetetlen, de ne felejtsük el, hogy pár száz éve mértékadó, komoly tudósok hangoztatták, hogy a levegőnél nehezebb repülő masinát gyártani nem lehetséges. Nem lett igazuk. - Olvasd tovább Mészöly Ágnes utó-izéjét, melyet A királyné violája című könyvéhez írt.


tovább...

Mézes cukrászda

Olvass bele!

Mihez kezd ez a négy egészen különböző ember, akik véletlenül kerülnek a Méz utca 12-be? Vajon az őrületbe kergetik egymást, vagy békésen meghíznak Katalin anyó finom süteményeitől? Vagy mégis sikerül valamit kitalálniuk közösen? Szentendrei Judit könyvéből ez is kiderül, most olvasd el, hogyan kerültek a szereplők a házba, aztán folytasd tovább történetüket a könyvben, ahol finom süti recepteket is találsz!


tovább...