Jutalmaz-e az elég jó szülő?

Így tanítsd olvasni, ha azt akarod, hogy motivált legyen a gyereked!

Nehezen olvas a gyereked? Nem megy a szövegértés? Ha problémát jelent a délutáni kimerítő gyakorlás, akkor ebben a cikkben megmutatjuk neked, hogyan motiváld őt helyesen!

Ha szeretnél neki hatékonyabban segíteni, megmutatni, hogy a öröm is lehet a gyakorlás, ha szeretnéd, hogy könnyen vegye a suliban az akadályokat, akkor kattints és olvass - először te!


tovább...

Megtalálni a megfelelő könyvet

A könyvválasztás trükkjei és buktatói

Testhezálló mesét nem könnyű találni, és a neten sokszor félrenyúl az ember. Mivel a boltjainkban ez már kevésbé fordulhat elő, ezért a boltokban leginkább körberajongott könyveket vettük sorra. Felejtsd el a félresikerült vásárlásokat, a csalódottság helyét vegye át ezúttal a garantált öröm, a fáradságos nehéz böngészést a gyors rátalálás, mert ezzel időt, energiát és békés hangulatot spórolhatsz magadnak!

Ez a cikk segít, hogy megtaláld a könyvet, ami neked szól!


tovább...

Mikulásos mesék a Pagonytól

Kedvenc meséink

Ha szeretnél valami maradandót adni a Mikulás nevében, akkor válassz egy szuper könyvet! Ebben a szemlében csupa fantasztikus mikulásos könyvet találsz.


tovább...

Így tanulj olvasni!

Ötletek, tippek, hogy igazi olvasók legyetek!

A Most én olvasok!-sorozat arra vállalkozott, hogy a kezdő olvasók határait fokozatosan tologatva az olvasás elsajátításának folyamatát humoros, ismeretterjesztő jellegű, ugyanakkor kalandos történetekkel segítse. Ha neked is fontos, hogy az olvasás ne szenvedés, hanem élmény legyen, tarts velünk!


tovább...

Boribon soha nem nő fel

Mesék a gyermeki lélek csodálatos állomásairól

Marék Veronika 80. születésnapja alkalmából megjelent 5 Boribon-mese - ünnepi kiadásban! Mi lehet Boribon titka? Miért szeretik generációk óta rendíthetetlenül a gyerekek világszerte? Mi az, amit Boribon ennyire pontosan tud a gyerekekről?


tovább...

Tippek olvasáshoz

Így tanuljatok olvasni!

Ismered a Tökmagok, Milu, vagy az első bé osztály kalandjait? A Most én olvasok!-könyvsorozat arra vállalkozott, hogy az olvasás elsajátításának folyamatát humoros, ismeretterjesztő jellegű, kalandos történetekkel, a kezdő olvasók igényeit figyelembe véve segítse. Ha neked is fontos, hogy az olvasás ne szenvedés, hanem élmény legyen a gyerekeknek, akkor tarts velünk!


tovább...

Viszolyogsz a népmeséktől?

Pedig nagyobb szükség van rájuk, mint gondolnád!

Az szülők többsége fenntartásokkal olvassa a darabolós, felfalós, kútba esős, leforrázós, eltűnős és meghalós elemekkel gazdagon tarkított népmeséket. Ha reálisan nézzük, ezek az elemek valóban enyhén szólva elavultak a 21. században. De mi van, ha úgy olvassuk, ahogy a gyerekek érzékelik a világot?


tovább...

A biztonságos közlekedésre nevelés alapjai

Játék, mese, biztonság

Elkezdődött az iskola és elkezdődnek a mozgalmas őszi hétköznapok is. Ha szeretnéd, hogy a gyereked abban a bizonyos pillanatban magabiztosan engedje majd el a kezed, miközben képes figyelni a saját biztonságára, akkor kezdd a tudatos közlekedésre nevelést most! Most egy olyan sorozatot mutatok nektek, ami bár a fővárosi tömegközlekedésre koncentrál, de ihletet adhat más településeken élőknek is.


tovább...

Kedves szülő, aki megengedi, hogy önállóan menjen a gyereke az iskolába!

Hogyan engedd el a kezét?

Olyan nagy lett a gyereked, hogy egyedül szeretne útnak indulni szeptembertől? Aggódsz emiatt és ez látszik is rajtad? Dőlj hátra, mert most megmutatjuk neked az önálló közlekedés napos oldalát
Találd meg a megfelelő könyvet és játékot, hogy mindenki számára nyugodt és biztonságos legyen az iskolába járás!


tovább...