Sammy

részlet a Danny bá' kézen áll című könyvünkből

"Az én kedvenc reggelem a hétfő, mert ilyenkor megint lehet iskolába menni. Régebben nem volt kedvenc reggelem. De most már igen, és ennek Danny bá’ az oka. Ma például már nyolc előtt tíz perccel benn voltam a suliban. Épp a folyosón rohantam a termünk felé." Így kezdődik Danny bá' kalandjainak folytatása. Kattints, és olvasd tovább a Danny bá' kézen állt!
tovább...

Kincskeresés Bodza utca módra

Léghajó a Bodza utcában - olvass bele!

"Történet arról, hogyan hódította meg két jó barát a földet, a vizet és a levegőt, valamint a szépséges, de akaratos lányt, Fáber Lilit." Ennyi, és nem több, mégis tökéletesen kerek, egyszerű, klasszikus és letisztult mese kerekedik Kiss Ottó fanyar humorú szavaiból és Kárpáti Tibor minimalista rajzaiból a Léghajó a Bodza utcában című könyvben. Olvass bele, hogyan kezdődött Dodi és Szálka kalandja!
tovább...

Dani, a biciklizés mestere

Olvass bele az Óvodás lettem!-sorozat új kötetébe!

Az Óvodás lettem-sorozat Dani hétköznapjainak elmesélésével folytatódik. A kisfiú először biciklizni tanul meg, de nem ám futóbiciklin, hanem igazi pedáloson! Persze olyan nap is van, amikor semmihez sincs kedve, se felkelni, se enni, se játszani, de az ilyen morcos napokon is jóra fordul a kedve végül. És persze rengeteget van együtt Leával is... Olvass bele a Vadadi Adrienn-Igor Lazin páros legújabb könyvébe, a Dani biciklizni tanulba!
tovább...

Akciós tornatanár

Olvass bele az Időfutár utolsó kötetébe!

„A gladiátoriskola hálótermében kisebb földrengés készülődött. Legalábbis így érezhette az, aki e kora hajnali időpontban átlépte a küszöbét. A földön fekvő robusztus testekből mennydörgésszerű horkolás hangzott, mely hang elkeveredett az álmukban beszélő, morgó, nyöszörgő gladiátorok többszólamú kórusával.”
Olvasd tovább az Időfutár 6., záró kötetét, A holnap ostromát!
tovább...

Vizet Szent Miklós lovának!

Részlet Annie M.G. Schmidt és Fiep Westendorp meséjéből, ford. Varga Orsolya

Janó és Janka borzasztóan várja már a Mikulást! Levelet írnak neki, holland szokás szerint sárgarépát és szénát készítenek a csizmájukba a Mikulás lovának. Már napokkal az ünnep előtt próbálják énekkel a házukba csalogatni, hiszen biztosan a közelben jár! Janó és Janka néha összevitatkozik a nagy izgalomban, de mindig kibékülnek: mert akármit hoz is a Mikulás, a legjobb együtt játszani az új játékokkal!
tovább...

Elég bátor vagy?

Részlet a Dash és Lily – Kihívások könyvéből

Mit tennél, ha egy könyvesbolt egyik polcán a kedvenc szerződ könyvei között egy piros noteszra lelnél? Kinyitnád, mi mást. De vajon elkezdenéd-e követni a benne leírtakat, hátrahagyva minden kételyedet, csupán az ösztöneidre hagyatkozva? Dash, a tizenhat éves New York-i srác úgy dönt, belemegy a játékba, miután rálelt Lily noteszére. Olvass bele a Nick és Norah végtelen éjszakája szerzőinek legújabb kötetébe, a Dash és Lily – Kihívások könyvébe!
tovább...

Jess egy napja

részlet az első Vészkijárat-könyvből

Viszonylag normális dolog, ha valakinek olykor-olykor semmi kedve iskolába menni. Talán még az is, ha van néhány ember, akit nem bír, vagy el akar kerülni. De legyinthetünk-e arra, ha valakit a telefonja helyett a hányinger ébreszt reggelente, annyira fél? Ha egy idő után állandósul a gyomorgörcs, és az egyetlen célja az marad, hogy csak azt a napot élje túl? - Részlet a 7 nap című könyvből
tovább...

A rejtélyes íjászverseny - Tim mesterdetektív és társa 3.

Olvass el egy részletet!

Tim és Jenny megint nyomoznak: most az íjászversenyen történik valami nagyon furcsa… Már a verseny előtti napokban újabb csodabogarak bukkannak fel a kis nyaralófaluban, és mindnek vaj van a füle mögött… Jobb, ha Tim nyitva tartja a szemét és a fülét, mert bár tagadja, de Jenny, a nővére pontosan tudja, hogy az öccse – igazi zseni! Olvassátok el az újabb kaland kezdetét!
tovább...

Az ellenfél

részlet Markus Zusak könyvéből

Kispályás után itt a második rész! Olvassatok el egy részletet a könyvből.
Mert "kamasznak lenni szívás, tizenöt évesnek lenni dupla szívás…
Csak ne lenne annyira izgalmas és bódító érzés mégis!"
Markus Zusak legújabb kötetében felgyorsulnak az események.
tovább...