Fontos témák

Rázós témák gyerekbarát hangon

Mi az, amiről hallania kell?

2017. február 2. - Zsani cimkék:

ellA gyerekek jobban észlelik az őket körülvevő világot, mint gondolnánk, és míg óvni próbáljuk őket, nem veszünk tudomást róla, hogy tisztában vannak számunkra rémisztő fogalmakkal is.

A következő könyvek tematikája éppen ezekkel a rémisztő fogalmakkal operál - nézzük, miért érdemes beszélni róluk!
 • Ünnepelj velünk! - ovis ünnepek
  Vadadi Adrienn
  Pozsonyi Pagony Kft
  Neked: 2618 Ft (-25%)
  Bolti ár: 3490 Ft
  Ha ovis vagy, és izgatottan várod a Mikulást, ha hetekkel előre készülődsz a farsangra, ha imádod elfújni a tortán a gyertyákat, akkor tarts Leával, Petivel és Majával!
 • Sokfélék vagyunk!
  Anja Tuckermann
  Pozsonyi Pagony Kft
  Neked: 2018 Ft (-25%)
  Bolti ár: 2690 Ft
  Ebben a könyvben nagyon sokféle gyereket ismerhetsz meg, de valamiben mind ugyanolyanok, mint te: szeretnek ünnepelni, játszani, jókat enni, és odabújni esténként a szüleikhez!
 • Az ellenfél - Underdog 2.
  Markus Zusak
  Tilos az Á Könyvek
  Neked: 1868 Ft (-25%)
  Bolti ár: 2490 Ft
  A vér nem válik vízzé. Nem számít, milyen sok bonyodalom van egy család életében, ha minden tagjának az a legfontosabb, hogy a többieknek is jó legyen. Ruben és öccse, Cameron gondolatai továbbra sem a szörfözés vagy a mobiltelefonok körül forognak: kemény világ az övék, kegyetlen kutyaviadalokkal, folyamatos nélkülözéssel és gyanús bokszmeccsekkel.
 • NEM mese
  Kertész Erzsi
  Pozsonyi Pagony Kft
  Neked: 2093 Ft (-25%)
  Bolti ár: 2790 Ft
  Nemet mondani tudni kell! Ja, az könnyű? Néha igen! Néha nagyon nem. És amúgy is, nem csak egyféle nem van. Hallottatok már például a cincogó nemről? Vagy a lerepül a hajad nemről? Esetleg a kerek perec nemről? Hát a köszönöm, nemről?
 • Katonadolog! - nyári doktormesék
  Igaz Dóra
  Pozsonyi Pagony Kft
  Neked: 2138 Ft (-25%)
  Bolti ár: 2850 Ft
  Igaz Dóra újabb doktormeséi ezúttal nyári betegségekre és balesetekre koncentrálnak. Szerencsére a legtöbb nyári baleset megelőzhető, vagy ha mégis meg-történik: katonadolog!
 • Bilikönyv - lány
  Alona Frankel
  Pozsonyi Pagony Kft
  Neked: 1418 Ft (-25%)
  Bolti ár: 1890 Ft
  Alona Frankel Bilikönyve régi hiányt pótol - egy olyan képeskönyv kerül most a szülők és a gyerekek kezébe, ami egy hosszú (és sokszor nem könnyű) folyamatról, a szobatisztaságra nevelésről szól - most kislány főszereplővel is.
 • Apa kerestetik! - Lucky Girls 1.
  Marion Van De Coolwijk
  Tilos az Á Könyvek
  Neked: 2243 Ft (-25%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  Joan, Hanna és Tanja amszterdami kamaszok, de nem ismerik egymást. Joan családja gazdag, menő cuccai és barátai vannak. Hanna egy népes családban él, kitűnő tanuló. Tanja egy intézetben nevelkedik: ő a harsány megmondóember. Vajon mi köti össze ezt a három lányt azon kívül, hogy ugyanazon a napon születtek?
 • A földimalac, aki semmiben sem volt biztos
  Jill Tomlinson
  Pozsonyi Pagony Kft
  Neked: 2018 Ft (-25%)
  Bolti ár: 2690 Ft
  Ez itt Pim. Pim földimalac. Az orra kicsit olyan, mint egy igazi malacé, a farka leginkább kengurufarokhoz hasonlít, ásókarmai vannak, és termeszt eszik. De Pim még csak most született, és egyáltalán nem biztos benne, hogy ki is ő, és mi is ő.
 • Misu, a kisnyuszi - Nyúlfarknyi mesék
  Rotraut Susanne Berner
  Pozsonyi Pagony Kft
  Neked: 1868 Ft (-25%)
  Bolti ár: 2490 Ft
  Misu rövid, egyoldalas kis meséi segítenek a legkisebbeknek és szüleiknek feldolgozni a mindennapok problémáit.
 • Klára és az iglu
  Petra Nagyová Džerengová
  Pozsonyi Pagony Kft
  Neked: 2243 Ft (-25%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  Klárára mindenkinek kevés az ideje. Nem csoda, hogy úgy dönt, kiköltözik Lacival, a legjobb barátjával a saját készítésű iglujukba. De hamarosan itt a karácsony, esik a hó, és végre otthon van mindenki, még Nagypapa is!