Friss tinta! - mai gyerekversek

Illusztrátor: Takács Mari

Pagony, 2005

160 oldal , Kemény kötés

A Friss tinta! című, mai gyerekvers antológiával a Csimota Kiadóval karöltve az volt a célunk, hogy összeállítsunk egy olyan kötetet, amilyen már régóta nem volt: amelyben Weöres, Nemes Nagy és Tamkó Sirató méltó követőiként mai költők (kortárs klasszikusok) szerepelnek, mai gyerekekhez szóló versekkel. Szerepel a kötetben több mint százötven vers, tíz tematikus ciklusba rendezve, a legkisebbeknek való mondókáktól kezdve (Cicafoci) a családi és óvodai élet mindennapjait bemutató, sokszor "svéd típusú" verseken (Családun xerete talapú, Óvó néni otthona) vagy a hagyományosabb verses meséken keresztül (Csillagbajusz) egészen a nonszensz, halandzsa versekig (Burundai murunda). Vannak köztük rímes és rímtelen versek, egyszerű és bonyolult versek, vidám és szomorú versek, állatos és gyerekes versek, kicsiknek, kicsit nagyobbaknak (és egészen nagyoknak) szóló versek – amit garantálunk: jó versek, mai versek."

A kötet szerzői: Kányádi Sándor, Kántor Péter, Varró Dániel, Szilágyi Ákos, Kukorelly Endre

Jelenleg nem rendelhető.
Teljes ár: 3490 Ft
Aktuális ár: 2967 Ft
loyaltypoints15 törzsvásárlói pont
Friss tinta!

A Friss tinta a kortárs gyerekköltészet töretlen sikerű, izgalmas, sokszínű antológiája, mely a kritkusok szerint is az évtized legjobb gyerekkönyve. A Pagony számára nagyon fontos könyv, hiszen az egyik legelső saját könyvünk - a Csimotával közösen. A könyet Takács Mari hol festményekből, hol nyomatokból építkező dinamikus illusztrációi díszítik. Ebben a kötetben mindenki megtalálja a kedvenceit, kisbaba kortól az iskola végéig használható alapkönyvként. Számos verset megtalálunk a Kaláka Madáretető című albumán megzenésítve. Olvassatok pár szeles-napos-havas-vizes verset belőle!

Nem regény, nem mese, hanem vers!

A Költészet Napja van ma - itt a Pagonyon is. Aki tudni szeretné, hogyan olvasnak a költők a gyereküknek verset, csak olvassa el a cikkünkben - aki pedig azt szeretné tudni, hogy ő mit olvasson a gyerekének, az kattintson a tovább gombra! Lesz itt Varró és Szabó és Kovács és egyéb mesterségek.

Az állatokat mindenki szereti!

Kíváncsi vagy, hogy a Pagony dolgozóinak mi a kedvenc állata? Ebből a vicces cikkből most minden kiderül! Azoknak, akik elárulták, ajánlok egy könyvet, amiben egy történet erejéig kiélhetik a rajongásukat a kedvenükért. 

Lássuk a medvét!

Összes kapcsolódó cikk

Sütihasználati beállítások