ez itt a kosarad
a termékeiddel

Hole Stian

Garmann nyara

Illusztrátor: Hole Stian

Fordító: Vaskó Ildikó

Scolar Kiadó, 2012

44 oldal, Kemény borító

A hatéves Garmann iskolába készül – ez az utolsó „szabad” nyara… Az egyedi képi világgal megjelenített magával ragadó történet a gyermekek legbensőbb titkairól mesél. A gyermeki lélekbe nyit ablakot azáltal, hogy megeleveníti ki nem mondott félelmeiket, szívbemarkoló bánatukat, ártatlan rácsodálkozásukat a világra. Stian Hole maga illusztrálta, írta és tervezte ezt a különleges könyvet, mely a hatéves Garmann utolsó „szabad” nyarának eseményeit mutatja be. Megfogalmazza várakozó érdeklődéssel és félelmekkel teli izgalmát, melyet az iskolakezdés okoz, vagy épp az, hogy a többi gyerekkel ellentétben neki még csak mozogni sem mozognak tejfogai, nemhogy kiesnének… A különleges grafikai megoldásaival, modern illusztrációs felfogásával is kitűnő képeskönyv nemcsak a gyerekek és a szülők, hanem a kritikusok elismerését is kivívta világszerte. Elnyerte a legrangosabb nemzetközi gyerekkönyvdíjakat: a norvég Brage-díjat (2006); a Bolognai Gyerekkönyvfesztivál fődíját, (2007); a német ifjúságikönyv-díjat (2010). A példátlan nemzetközi siker mára sorozattá növelte a Garmann-köteteket. Így Norvégiában már megjelent a Garmann titka és a Garmann utcája című könyv is.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-6 munkanap

Kosárba teszem

2450 Ft
2082 Ft (-15%)

Ikrek mindenütt

Ki ne álmodott soha egy ikertestvérről? Akinek nincs azért, akinek pedig van, azért ajánljuk ezeket a felejthetetlen ikres könyveket! A téma örök klasszikus, ezért a szemlében elővettünk már sokat olvasott örökzöldeket, teljesen friss képeskönyveket, sorozatokat, kalandregényeket és modern fejlődésregényeket is.

Jó reggelt mindenkinek!

Vannak dolgok, amiket csak a suliban lehet megtanulni. Vannak élmények, amiket csak egy osztályban lehet megtapasztalni. Egyes gyerekek rajonganak érte, de valljuk be, azokat, akik nem elsőbe készülnek leggyakrabban a hideg rázza a tanévtől. Most összeszedtem egy olyan évkezdő könyvcsokrot, amiben minden alsós megtalálja a neki való könyvet habitustól, érdeklődési körtől függően. Akár elsős vagy, akár nem, az iskola lehet szuper!

Pillangók a hasban

2007 Bologna Ragazzi díjasa, egy különleges atmoszférájú, introspektív képeskönyv az újhullámos gyermekirodalom egyik fellegvárából, Norvégiából. Garmann első osztályba készül, utolsó nyári napját szüleivel és három nénikéjével tölti. Lassú sodrású, akciómentes, mélyen felkavaró és érzékenyítő képeskönyv Stian Hole-tól.

További kapcsolódó cikkek...