Ebben minden van

Bátky András -Takács Mari: Morci

Ez volt a tíz éves fiam első megjegyzése, miután elolvasta a Morci című könyvet. Aztán hiába kértem, hogy mégis fejtse ki bővebben, csak nézett rám tágra nyílt szemekkel, ugyanúgy, mint Morci a könyv piros borítójáról. Mit nem lehet ezen érteni?- ez volt a szemében.

 


tovább...

Gyász: Diana Wynne Jones

2011. március 26-án hunyt el

diana wynne jones2011. március 26-án elhunyt Diana Wynne Jones gyerekkönyvíró, a Crestomanci és más sikeres sorozatok alkotója. A vándorló palota és Az égi palota után a könyvfesztiválra jelenik meg magyarul A másik palota című könyve a Pongrác Kiadó gondozásában.

1934-ben született Londonban, pedagógus szülők gyermekeként. Ötéves volt, amikor Wales-be költöztek, majd gyakori költözködések után, 1943-ban a család végleg letelepedett Thaxtedben, Essex tartományban. Diana és a két húga szabad szellemben nevelkedett.


tovább...

Békés Pálra emlékeznek a PIM-ben

Március 25-én pénteken este hattól

2011. március 25-én a Petőfi Irodalmi Múzeum (Bp, V. kerület, Károlyi Mihály u. 16.) ad otthont annak a megemlékezésnek, melyen Balassa Anna szerkesztő, Háy János író, Hegedűs D. Géza színész és rendező, Takács Ferenc irodalomtörténész és Fábri Péter író beszélgetnek pályatársukról, egykori kollégájukról, a regényíróról, műfordítóról és kitűnő gyerekkönyv-íróról, Békés Pálról.
tovább...