ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 4-10

Kovács András Ferenc

Hajnali csillag peremén

Illusztrátor: Takács Mari

Magvető Kiadó, 2007

152 oldal, Kemény borító

Kovács András Ferenc gyerekversei a magyar gyerekvers-irodalom Weöres Sándor által megteremtett vonulatához állnak legközelebb. Olyan versek ezek, amelyek nem a gyermeki világlátásból vagy a világban helyét kereső gyerek sajátos problémáiból indulnak ki, hanem a versnyelv zeneiségéből, a dal, az ütem, a rímek sodrásából. A Hajnali csillag peremén verseire is a bravúros nyelvjáték és a még bravúrosabb rímtechnika jellemző. Kovács András Ferenc az elmúlt harminc esztendőben írt gyerekverseiből állította össze kötetét. A hét ciklusban a költő sorra veszi a természetben fellelhető csodákat, a növények életét és az évszakokat. A Bogyó Bandi boldogsága című ciklus a cirkuszok világát idézi meg, míg a Világjáró Malacikában a világ különböző tájainak jellegzetes állatai tűnnek fel a pézsmatuloktól kezdve a dundi pandamedvén át Hasszán szamaráig. A kötetet Takács Mari illusztrációi teszik még mulatságosabbá.

Jelenleg nem rendelhető.

2690 Ft
2287 Ft (-15%)

Alvókendő, tűzzománc

Jó tíz éve, amikor egy rutinvizsgálat során a helyi tüdőszűrő állomáson átvilágítottak, a doktornő megkérdezte, ugye tudom, hogy az egyik oldalamon eggyel több bordám van. Addig nem tudtam, mert addig nem okozott bajt, és a doktornő is nyugtatott, hogy ezután se fog, így aztán különösebben nem érintett meg a dolog, gondoltam, ettől még költhetek, egyik kezén Adynak is több ujja volt, mégis egészen jó verseket írt. De attól a naptól kezdve úgy képzeltem, ha valaha gyerekem lesz, csakis lány lehet, különben semmi értelme a plusz bordának.

Bábu fesztivál a Budapest Bábszínházban

Március 23-a és 25-e között kerül sor a 2. Bábu Bábfesztiválra a Budapest Bábszínházban. A fesztiválra tíz egyszemélyes előadás kapott meghívást, köztük két külhoni produkciót is láthat a közönség. Lesz többek között Hüvelyk Matyi, Vásártér, Szépség és a Szörny, Pulcinella és a halál, Mátyás király asztalánál és Gulyás Terka. De aki később menne a Budapest Bábszínházba, az sem fog unatkozni: A legkisebb boszorkány, a Hajnali csillag peremén, az Óz, a nagy varázsló, A brémai muzsikusok, A szarvaskirály, Líra és Epika, A varázsfuvola, Rozi az égen, Tehén a holdon és Misi mókus vándorúton - néhány előadás, amelyek közül választhat. A Vaskakas Bábszínház műsorán április 24-től szerepel majd Parti Nagy Lajos mesekönyvéből, A pecsenyehattyú és más mesék-ből egy elődás azonos címen.

További kapcsolódó cikkek...