Helka - A Burok-völgy árnyai

Nyulász Péter

Helka - A Burok-völgy árnyai

Bohony Beatrix illusztrációival

Bolti ár: 3450Ft
Kedvezményes ár: 2933 Ft
Elérhetőség: jelenleg nem rendelhető
Betűtészta Kiadó, 2011
308 oldal, 146x200 mm, Puha borító  

Különös események zavarják meg a Balaton északi partjának nyugodt mindennapjait. A tihanyi Soktornyú Kastély népe ünnepre készül: Helka hercegkisasszony hamarosan hivatalosan is trónörökössé válik. Ám hősünk unja a felhajtást, elszökik inkább a tiltott rengetegbe szamócázni. Mindeközben a közeli Burok-völgyben sötét lelkű teremtmények gyülekeznek, hogy a kegyetlen Bora vezetésével feldúlják a Balaton békéjét, és bosszút álljanak a hercegi páron. Helka legendája a Balaton elfeledett mítoszai közé tartozik. A fantasy határát súroló, kacagtatóan humoros kalandregényében Nyulász Péter számtalan utalást és információt rejtett el. Ismerd meg őket, és döntsd el: elhiszed-e, hogy valaha tündérek, hercegek, hercegnők, varázslók és manók lakták a mindannyiunk szívében helyet kapó Balatont! A könyvet elolvasva, késztetést érezhetsz Te is, hogy felfedezd a legendás helyszíneket, és ismerősként köszöntsd a Balaton tündérét, vagy a Bakony varázslóját, ha szembejön veled…

Ezt a könyvet 7-10 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Nyulász Péter
  Tessloff és Babilon Kiadó
  1272 Ft (-20%)
  1590 Ft
  Könnyen elsajátítható babanyelv, jelekkel, játékosan.Hol a cipő? Mit csinál a cica? Ki ugat a kert végében?
 • Nyulász Péter
  Betűtészta Kiadó
  1592 Ft (-20%)
  1990 Ft
  2011-ben jelent meg először Nyulász Péter mondókáskönyve, amelyen azóta gyerekek ezrei indultak el a beszéd fejlődésének kihívásokkal teli útján. A könyv sorozattá nőtte ki magát, új versekkel gazdagodott.
 • Nyulász Péter
  Betűtészta Kiadó
  2933 Ft (-15%)
  3450 Ft
  Az IBBY Év Gyermekkönyve díjjal kitüntetett Helka - A Burok-völgy árnyai könyv története folytatódik! A Balaton Tündérének, a Bakony Varázslójának és Tihany hercegeinek legendája mindenkit magával ragad.
 • Nyulász Péter
  Móra Kiadó
  1529 Ft (-15%)
  1799 Ft
  A Berger Szimat Szolgálat legújabb kalandjai!
 • Nyulász Péter
  Móra Kiadó
  1529 Ft (-15%)
  1799 Ft
  Itt a karácsony, és hiánycikk a szaloncukor! Két huskykölyök, a Mikulás két kis segéde Trixitől és Maxitól kér segítséget: valaki ellopta az égen járó rénszarvasszánt!
 • Nyulász Péter
  Móra Kiadó
  1607 Ft (-15%)
  1890 Ft
  Beszédfejlesztő mondókáskönyvünk versikéi a pár hónapos kisbabától a kisiskolás korosztályig mindenkihez szólnak, szülőt, gyermeket közös játszásra, gyakorlásra hívnak. A könyv szakszerű használatában színes rajzok segítik.
 • Nyulász Péter
  Pasta Letters
  1607 Ft (-15%)
  1890 Ft
  Mondókaföldjén született Nyulász Péter. Legújabb könyve A baba bab, a kisbabák első hangját utánzó szó, azt a kedves képet festi le, amikor a picik nagy levegőt vesznek, saját hangjuk örömzenéjében fürdőznek, és csak mondják, mondják, hogy abababababababa
 • Nyulász Péter
  Betűtészta Kiadó
  2933 Ft (-15%)
  3450 Ft
  Az izgalmas fantasy harmadik, zárókötete újabb feledhetetlen izgalmakkal.
 • Nyulász Péter
  Betűtészta Kiadó
  7922 Ft (-15%)
  9320 Ft
  A gyerekek a magyar Gyűrűk urának tartják. A szülők a balatoni tájak újszerű bemutatása miatt szeretik. A pedagógusok a régi magyar mondák korszerű folytatását látják benne. Olyanok is akadnak, akik a szövevényes cselekmény miatt olvassák, és akik egy varázslatos, mesés régmúltba vágynak vissza. Más olvasóknak a szereplők rokonszenvesek: Helka hercegkisasszony, Ciprián, a bátor herceg, Kamor, a bölcs bakonyi varázsló, Tramini és Furmint, a folyton kalamajkákat okozó manók.
 • Nyulász Péter
  Móra Kiadó
  1529 Ft (-15%)
  1799 Ft
  Hogy kicsoda Bugac Pongrác, és mi fán terem a BerGer Szimat Szolgálat? Egyszerű. Pongrác én vagyok, a BGSZ pedig egy nyomozóiroda, amit a bácsikáim alapítottak. Bernát bácsinak és Gerzson bácsinak, a két tiszteletreméltó öregúrnak igazán jó a szimata még most is, csak már nincs kedvük olyan sokat szaladgálni. Alig várták, hogy elvégezzem az egyetemet, és átvegyem a cég irányítását. Kis idővel ezelőtt teljesült a vágyuk. Elmehettek nyugdíjba, és immár én ülök a BerGer Szimat Szolgálat igazgatói székében, a Harap utca 3/b- alatt. Persze csak akkor, ha a teendők nem szólítanak a terepre...
Nyulász Péter összes könyve...

Cikkek

Egy feledésbe merült legenda

Nyulász Péter: Helka - A Burok-völgy árnyai

2011. május 8. - Papp Eszter cimkék: Eszter blog jó könyv 

helka.jpgHallottatok már Helkáról, Kelénről, vagy Sióról? Ismerős ugye? Diszkók, hajók, és gyümölcslevek. Csak ennyi lenne? Nyulász Péter elmeséli nekünk, honnan erednek ezek a varázslatos hangzású nevek. Megtudhatjuk azt is, ki volt Kamor, Bora, Horka és Thuz, milyen misztikus lények népesítették be a Balaton vidékét, és kezük nyomán hogyan alakultak ki annak csodás természeti kincsei.