Egy múlt században született blogbejegyző emlékiratai, avagy van élet a babákon túl

May Szilvia író és Pikler Éva illusztrátor, az Imbusz mester autót épít című könyv szerzőpárosa úgy döntött, hogy tovább szövi Imbusz és Pudlimász történetét, így 2009. november 7-én a Pagony Szombatok alkalmával bemutatásra került a sorozat második része, melynek címe: Imbusz mester és a szemüveges autó. Egy múlt században született blogíró így emlékezett titkos naplójában erre a jeles napra...
tovább...

Alona Frankel volt a Pagony vendége

Egy olyan Pagony-szerzőt láthattunk vendégül a Pagonyban, akivel nemcsak a közönség, de mi magunk (azaz a kiadó) is most találkoztunk először - vagyis, számunkra is ugyanúgy meglepetés volt, hogy milyen is Alona Frankel, a Bilikönyv izraeli szerzőnője. Röviden és tömören: lenyűgöző. Kedves, okos, figyelmes, van humora, elegáns - és ki hinné (mi nehezen hittük), elmúlt 72 éves.

tovább...

Pagony szülinap - Gévai Csilla beszámolója

Az október 17-én tartott Pagonynap abban különbözött a megszokott Pagony szombatoktól, hogy minden épp másképp volt.

Akkor sorolnám a különbségeket: egy helyett egyből öt meghívott vendégünk is volt, egész napos program volt és körüllengte az egészet valami ünnepi hangulat, amit leginkább a Karácsony előszelének hívhatnánk.

Rengeteg érdeklődő jött el hozzánk, türelmes vásárlók, gyerekek, felnőttek, unokák, nagyszülők, plüss kutyák és cipelő cicák.
tovább...

Mindent Agócs Íriszről

Tegyük fel, hogy a legjobb barátom vagy, átlustálkodtad a hétvégét és lecsúsztál a múlt szombati Agócs Írisszel folytatott beszélgetésről. Most megpróbálod kihúzni belőlem, hogy milyen lány ez az Írisz, magas vagy alacsony, szerény vagy nagyképű, lelkes vagy egykedvű.

Én erre azt válaszolom, hogy ideje lenne hinni nekem és legalább egy saját vagy kölcsön gyerekkel eljönni egy-egy szombati beszélgetésre, mert pont az a lényeg benne, hogy ne én mondjam meg, hogy szerintem ki milyen, hanem van lehetőséged saját magad eldönteni a kisugárzás és szimpátia kérdését, hisz ott helyben belenézhetsz az írók és illusztrátorok szemébe.
tovább...

Bori, a Vacka Rádió dívája

Szeptember 26-án elkezdődött a Pozsonyi utcai üzletben a "Pagony szombat" elnevezésű, havi rendszerességgel jelentkező beszélgetős programsorozat. Célunk ezekkel a szombatokkal, hogy tovább folytassuk a Pagonyban már évek óta rendszeresen megrendezett kötetlen közönségtalálkozók hagyományát.

Mert ugye, most találkozzunk ezekkel a kortárs írókkal és rajzolókkal, mikor még ennyire fiatalok, vidámak és szépek!
tovább...