Hogyan válasszak?

Hogy aludtál?

álmot hozó esti mesék minden gyerektipusnak

2016. november 10. - Zsani cimkék: jó könyv hogyan válasszak? 

ellaA nyugodt esték, békés álmok a legnagyobb ajándékok egy kisgyerek életében. Most összegyűjtöttük azokat a mesegyűjteményeket, regényeket, képeskönyveket, amik a pszichológusok tollából, vagy ajánlásával születtek, hogy a gyerekek a félelmeiket estére le tudják rakni, hogy biztonságban kipihenjék magukat.

Olvasd el a cikkünket!

Udvari Orsolya ajánlóját olvasod.

Mi így nosztalgiázunk :)

A Pagony és a Tilos az Á dolgozói mesélnek a kedvenc gyerekkori könyveikről

2016. augusztus 10. - Zsani cimkék: jó könyv hogyan válasszak? 

dorkaSokszor felnőtt korunkra már csak egy kép, egy homályos érzés, vagy néhány derengő részlet marad meg. Aztán a gyerekek születésével újra előkerülnek a régi könyvek, vagy épp véletlenül bukkanunk rá a könyvesboltok polcán. Elérzékenyedve forgatjuk a lapokat, ismerünk rá azokra az oldalakra, amelyek fölött különösen sokat ücsörögtünk, amelyek beivódtak az emlékezetünkbe, valahová a vasárnapi krumplifánk és a kürtőskalács illata mellé. Most azok vallanak legkedvesebb gyerekkori könyvélményeikről, akik olyan szerencsések, hogy nap mint nap ezzel foglalkozhatnak.

Ezek voltak a kedvenceink, amikor mi kicsik voltunk...

Miért imádjuk annyira a naplókat?

Személyes vallomásokból sosem elég

2016. július 29. - Pagony cimkék: szemle hogyan válasszak? 

Hogy miért szeretjük annyira a naplóregényeket? Mert legyen az írója akár fiktív vagy valós, a közvetlenség, az intimitás, amit az E/1-ben írt személyes vallomások adnak nem foghatóak semmilyen más írói eszközhöz. Szeretjük beleélni magunkat a történetbe, és elhinni, hogy mindaz, amit olvasunk igaz. Ezt a vágyunkat tökéletesen elégítik ki a hitelesség illúzióját fenntartva a fiktív naplóregények.

Vigyázat, függőséget okoz!

Újra menők a képregények

2016. július 6. - Pagony cimkék: rajz hogyan válasszak? Best of 

Itt a nyár és akár Balaton, akár tengerpart, nyári tábor a program vagy a nagyszülőknél lesz üdülés, olvasnivalót mindenképp vinni kell! A vaskos könyvek szerelmeseitől elnézést kérek, de a nyárra könnyű, laza, jól illusztrált történeteket ajánlok, képregények formájában.

Kezdjünk olvasni!

Könyvek kezdő olvasóknak

2013. május 12. - Hanna cimkék: szemle hogyan válasszak? 5-8 

gAz elsősök mostanra nagyjából megtanultak olvasni; sok ovis most már kezd olvasni, mert nem bírja kivárni az iskolát; a másodikos-harmadikosok pedig már sok-sok oldalt be tudnak falni. Direkt az ő igényeik szerint tervezett, nagyobb betűvel, szellősen szedett, kisiskolás főszereplőket, témákat megmozgató köteteket kerestünk. Sőt: nem pusztán köteteket, hanem sorozatokat, hiszen a gyerekek szeretnek mindig ugyanabba a világba, ugyanahhoz a főszereplőhöz visszatérni.

Tehát: sorozatok kezdő olvasóknak! Válogassatok év végére kedvetekre!


Díjnyertes Pagony-könyvek

Válogatás

2012. december 12. - Hanna cimkék: hogyan válasszak? PagonyTV 

Ugyan már elmúlt a karácsony, és biztosan ti is rengeteget gondolkodtatok, hogy mit vegyetek a gyerekeknek. A sok-sok ajánló és cikk mellett a készült már egy karácsonyi plakátunk, kattingassátok végig, segít nektek eligazodni az újdonságok sűrűjében. Csináltunk egy külön oldalt, ahol életkor szerint háromféle nagy infografikából, azaz óriási tájékoztató plakátból választhattok: legkisebbeknek, kisiskolásoknak, kamaszoknak. Most pedig itt egy Prezi a legdíjazottabb könyveinkkel - csupa Pagony, régi és új, nemcsak karácsonyra, mert mi egész évben nagyra tartrjuk a kicsiket!

Játékok még mindig

válogatás ajándékozáshoz

2012. december 12. - Vera cimkék: hogyan válasszak? Kő-papír-olló 

bbnaptarMindig a legutolsó pillanatban derül ki, hogy hiányzik egy-két ajándék, vagy apróság, ráadásul jó, ha vésztartalékban tartunk otthon néhány matrictát a váratlanul beeső barátaink gyerekeinek meglepibe. Játékválogatásunkban szerepelnek a mi idei kedvenceink, slágergyanús termékek, amiknek minden gyerek örül majd.
Ez a naptár ott lesz nálatok a fa alatt?


Százhold 2.0

Újra itt a Pagony magazinja!

2012. november 22. - Hanna cimkék: szemle hogyan válasszak? 

sTalán már volt a kezedben a Százhold, a Pagony könyves magazinja. Interjúk, ajánlók, meserészletek és foglalkoztatók, valamint egy szuper plakát várt téged a Könyvhétre először megjelent újságban. Mindent megtudhattál könyveinkről. Most még inkább kibővítettük a kínálatot: találsz benne illusztrátor-portrét, és elindítottunk egy sorozatot díjazott könyveinkről. Van benne egy egészen új Bogyó és Babóca mese, és szuper Maszat-plakát. És persze a kuponokról és kedvezményekről sem feledkeztünk meg. Lapozd végig itt a weben a magazint és keresd a Pagonyban!

Mit olvassunk el az iskoláig?

Könyvek 1-6 éveseknek

2012. november 14. - Hanna cimkék: szemle jó könyv hogyan válasszak? 

olvasó maciTanácstalanul állsz a könyveboltok polcai előtt? Órákig böngészed a mi honlapunkat is, hogy ki melyik könyvnek örülne? Barátnőid is ajánlanak könyveket, de még csak nem is hallottál róluk? A gyerek meg egy számodra teljesen ismeretlen kötetről beszél átszellemülten, te meg csak sűrűn bólogatsz! Most csak egy pillantás, és itt a megvilágosodás. Infografikánk segítségével válassz ajándékot a közelgő ünnepekre, vagy keress szuper olvasnivalót!


A Pagony őszi-téli könyvei

2012. szeptember 25. - Hanna cimkék: szemle jó könyv hogyan válasszak? 

pOlyan borzasztó hosszú idő, amíg kész lesz egy könyv! Először elolvassa az ember, külföldiül vagy magyarul, csak egy csírát vagy egy teljes szöveget, tetszik neki és kifogásai vannak, fordítani kell és szerkeszteni és rajzolni és megint elolvasni, és kinyomtatni és elolvasni, és felolvasni és újraolvasni, csinálni köré egy egész kis világot a weboldalon és az újságokban és a boltban és a facebook-on. Bosszantják az embert a könyv hibái, elbűvölik a szépségei, aztán végül kész lesz. És amikor kész lesz, akkor a helyére kerül minden, kivéve azok a betűk, amik abból a kiadásból sajnos örökre kimaradtak.

Amikor kész van a könyv, akkor megint úgy lehet szeretni, mint első olvasásra, olyan önfeledten és gondtalanul. És idén szerencsére csupa ilyen szerethető, várva-várt könyvünk van őszre és télre. Mindegyik másért, de mindegyik nagyon.


Ovi, suli stresszmentesen

2012. augusztus 21. - Vera cimkék: szemle szülőknek jó könyv ismertető hogyan válasszak? 

sHogy simán és gördülékenyen menjen az ovis beszoktatás, vagy a nagybetűs életbe való kilépés, akkor beszélgessünk sokat ezekről a témákról! Keresd meg, hogy nektek melyik kötet jönne be legjobban, vagy olvassátok el mindegyiket, remélem, nem hagytunk ki semmit a szerintünk legfontosabb könyvek közül!

 

 

 


TOP 10 építkezős könyvek

Felújítunk

2012. július 11. - Hanna cimkék: szemle hogyan válasszak? Best of 

Mint tudjátok, felújítjuk a boltot! Először rombolunk, aztán építkezünk. Elolvastuk, hogy hogyan kell csinálni. Olvassatok ti is építkezős könyveket velünk! Előhangnak pedig álljon itt Weöres Sándor verse, a Kisfiúk témáira 4. szakasza.

 

hApukám házat épít. 
Először a kéményt, borzasztó nagy füsttel. 
Aztán a ház tetejét. 
Azután aztán az ablakokat, 
nem látunk át rajtuk, olyan feketék, 
csak a falakon látok keresztül, 
mivel még nincsenek. 
De meg kell építeni a falakat is, 
meg a szobákat külön-külön. 
Mikor a ház leér a földig, 
apukám azt mondja: Ujjé!


Mit olvassunk idén nyáron?

6 éven felülieknek

2012. július 10. - Hanna cimkék: szemle jó könyv hogyan válasszak? 

lAz alábbi grafikát böngészve mindenki találhat ízlésének megfelelő könyvet, ha követi a nyílakat, témákat, cetliket és képeket. Van köztük egy pár, amit csak könyvtárból fogunk tudni beszerezni, de többségüket megkapjuk a Pagonyon is. Amíg nem tudtok a boltban böngészni, mert felújítunk, nézzétek meg a Nagy Nyári Olvasmányok infografikáját!

Mit olvassunk idén nyáron?

12 éven felülieknek

2012. július 10. - Hanna cimkék: szemle jó könyv hogyan válasszak? 

iAz alábbi grafikát böngészve mindenki találhat ízlésének megfelelő könyvet, ha követi a nyílakat, témákat, cetliket és képeket. Van köztük egy pár, amit csak könyvtárból fogunk tudni beszerezni, de többségüket megkapjuk a Pagonyon is. Amíg nem tudtok a boltban böngészni, mert felújítunk, nézzétek meg a Nagy Nyári Olvasmányok infografikáját!

Jön, jön, jön a Százhold!

a Pagony gyerekkönyves magazinja

2012. június 6. - Vera cimkék: szülőknek hogyan válasszak? 

magazinA 83. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg a Pagony Kiadó első, ingyenes magazinja, Százhold címmel. A kiadó ezzel a kezdeményezéssel szeretné közelebb hozni a kortárs gyermekirodalmat az olvasóközönséghez.

Az újságot péntektől keressétek boltunkban, vagy hétvégén a Vörösmarty téren!

 

A jelszó mostantól: Százhold!