Jön, jön, jön a Százhold!

a Pagony gyerekkönyves magazinja

2012. június 6. - Vera cimkék: szülőknek hogyan válasszak? 

magazinA 83. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg a Pagony Kiadó első, ingyenes magazinja, Százhold címmel. A kiadó ezzel a kezdeményezéssel szeretné közelebb hozni a kortárs gyermekirodalmat az olvasóközönséghez.

Az újságot péntektől keressétek boltunkban, vagy hétvégén a Vörösmarty téren!

 

A jelszó mostantól: Százhold!


Kalandok földön, vizen, levegőben

A Pagony könyvheti könyvei és dedikálások

2012. május 24. - Hanna cimkék: szemle hogyan válasszak? 

kHa Könyvhét, akkor Rumini a nagyoknak, Bogyó és Babóca a kicsiknek. Sőt, idén új Boribon is lesz, és most megint úgy érzem, hogy ez a legjobb Boribon. De aztán kijavítom magam, hogy dehogy, a hullahónál és a hétlufinál nincs jobb, meg persze az Annipanni, mesélj nekem, és felsorolom magamban az egész sorozatot. A Bogyó és Babócát pedig amikor először kézbe vettük, akkor visszavedlettünk babázó ovisokká, és ujjongva fedeztük fel az apró, rejtett részleteket a bábok és makettok között. Az én kedvencem talán Babóca fürdője a kis fésűkkel és törölközőkkel. Illusztrációban pedig igazán sokszínűek vagyunk idén is: a fentiek mellett Agócs Írisz saját képeskönyvét, a Baranyai András rajzolta focis könyvet és a Menyhért Anna szövegét kísérő fantasztikusan szép Balogh Andrea rajzokat lapozgathatjátok majd élvezettel hümmögve. Titkos favoritom az Erdős - Pásztohy páros munkája, Panka gyönyörű színeket, jeleneteket, indiánfalut és indiánokat rajzolt a szerző kalandos meséi mellé.

A cikk végén megtaláljátok, hogy mikor melyik szerzőnkkel dedikáltathatjátok kedvenc könyveiteket!


Jutalomkönyvek a Pagonytól az egész osztálynak

mert a könyv a legjobb ajándék

2012. május 4. - Vera cimkék: hogyan válasszak? 

dinoLassan vége a sulinak, ideje tehát újra elővenni és kibővíteni az osztálykönyvek listáját.

Ha tehetitek, akkor irányítsátok a tanító néniket, hogy milyen könyveknek örülnének tényleg a gyerekek. Rendeljétek meg nálunk az osztálykönyveket, hiszen ha a bármely Pagony könyvből 15 példány felett rendeltek, akkor 30%-os kedvezményt kaptok! A tavalyi listánkat bővítettük ki, a sor elején az azóta megjelent kötetketet találjátok!


Könyvfesztiváli könyveink 2012

A Pagony a Könyvfesztiválon

2012. március 28. - Hanna cimkék: szemle hogyan válasszak? 


pA Könyvfesztiválra a kicsiknek és a nagyoknak is sok-sok kiadvánnyal készültünk. Folytatódik Finy Petra sorozata, Lámpalány és Bögreúr mellé egy vagány Seprűsrác érkezik. Berg Judit kis dinóinak városi kalandjai a kezdő olvasóknak szólnak, ahogy Lila Prap dinós könyvét is sokan fogják szeretni. Gévai Csilla lírai meséi vagy Szabó Bori vicces átváltozott gyerekei a nagyobbaknak szólnak majd. És végre egy igazi kamaszregény, már a címe is izgalmas: A kőmajmok háza... Válaszd ki, te melyiket szeretnéd majd, és keresd őket a Millenárison és a boltban is!


2011 toplistája - mások könyvei

2012. január 13. - Hanna cimkék: szemle jó könyv Hanna blog hogyan válasszak? 

lA Pagonyban persze a Pagony könyvek a legnépszerűbbek, de nem csak ezért szeretnek hozzánk járni a vásárlók, hanem mert minden kiadó igényes kiadványai megtalálhatók nálunk. Persze ezek között is megvannak az örök kedvencek, és az újak közül a legsikeresebbek. Érdekes, hogy egy foglalkoztató sorozaté a második hely, és a Naphegy kiadó vitte el a sikerlista majd felét - aminek nagyon örülünk, hiszen a nevük garancia a minőségre.

Családi mesék

Képeskönyv-szemle

2011. november 3. - Hanna cimkék: szemle jó könyv Hanna blog hogyan válasszak? 

cÖt képeskönyvet szemléztünk, és abban a kivételes helyzetben voltunk, hogy semmiféle rangsort nem lehetett felállítani köztük. Mind az öt nagyon szuper: akár az illusztrációt nézzük, akár a szöveget, akár azt, hogy gyerekközeli-e. Mindegyik egész más - van, amelyik megmozgat, van amelyiket te mozgatod, van, amiben sok a szülők szeretete, van, amiben kevés. Van, ami nagyon színes festmény, van, ami halványszínű ceruza, van, ami részletgazdag, van, ami elnagyolt - mindenki keresse meg, hogy neki melyik(ek) a kedvence(i), aztán kuporodjanak fölé a gyerekekkel és lapozzák, olvassák rogyásig - mert ezeket akárhányszor lehet.

Előkészületben

Őszi könyveink

2011. október 19. - Hanna cimkék: hogyan válasszak? 

dinoSok-sok könyvvel készülünk, a kiadóban gőzerővel folyik a munka. Külföldi klasszikusok, magyar kortársak sora jelenik meg a Pagonynál. Nézegesd meg, hogy mire számíthatsz tőlünk, és vésd fel magadnak, amit meg KELL venned, mert nemsokára a boltban lesz! A megjelenésről és az akciókról hírlevelünkből mindig értesülhetsz, iratkozz fel! Szerzőinkkel kapcsolatos híreket, ajánlóinkat megtalálod az oldalunkon és a facebookon is!

Az alapítók kedvencei

kedvenceink - első rész

2011. október 13. - Hanna cimkék: jó könyv ünnep hogyan válasszak? 

pHárom házaspár 2001-ben nem talált a gyerekeinek megfelelő kortárs mesekönyvet. Mi sem egyszerűbb: alapítottak egy boltot, majd egy könyvkiadót. Hát, annyira talán még sem volt egyszerű... de valamitől működött. A jó szövegektől és képektől, meg a sok munkától, amit mindenki beletett. A tulajdonosok nagy nehezen választottak a sok-sok kedvenc közül egy-egy könyvet, amit a legfontosabbnak, legkedvesebbnek tartanak.

Apró történetek, beszédes képek

Új képeskönyvek szemléje

2011. szeptember 21. - Hanna cimkék: szemle jó könyv hogyan válasszak? 

kLassan ellopakodnak az őszi könyvújdonságok a polcokra. Ez még csak a kezdet, de már ez is felvillanyzóan sokszínű. Realista kézi grafikától absztrakt-puha japán fababákon át festett, kedves-groteszk gyerekekig találunk mindenfélét, az ízlésünknek megfelelőt, vagy éppen valami egészen újat, amivel gazdagíthatjuk gyerekkönyveink sorát, meglephetjük a gyerekeinket. Mi is kiválogattuk a kedvenceinket: minden kiadó kínál idén igazán szép darabokat a legkisebbeknek és az ovisoknak is. Egyre több szép lapozót és klasszikus, egy mesés képeskönyvet találhatunk a boltokban. Lesz még persze sok-sok szépség - mindről olvashatsz majd nálunk, a Pagonyon.

Mit vigyünk a strandra?

Nyári olvasmányok bölcsődétől egyetemig

2011. június 15. - Hanna cimkék: szemle jó könyv Hanna blog hogyan válasszak? 

bHa süt a nap, az árnyékban a parton, a hűvös konyhában meleg sárgabarackkal a kezünkben, a kertben vagy a parkban a kockás pokrócon, a strandtörülközőn napszemüvegben, este égő vállal a ropogós lepedőn, ha esik, az ablak mellett, kopogó esőcseppek zajában, a paplan alatt hosszú reggeleken, a fotelbe kuporodva fülledt délutánokon. Apadjon az évközben derékmagasságúra nőtt kupac az ágyunk mellett! Új, nyárias könyvekből szemezgettünk!

Az előző évek nyári könyvajánlóit itt és itt találod meg. Most pedig pár újról olvashatsz, életkor szerinti sorrendben.