Jön, jön, jön a Százhold!

a Pagony gyerekkönyves magazinja

A 83. Ünnepi Könyvhétre jelenik meg a Pagony Kiadó első, ingyenes magazinja, Százhold címmel. A kiadó ezzel a kezdeményezéssel szeretné közelebb hozni a kortárs gyermekirodalmat az olvasóközönséghez.

Az újságot péntektől keressétek boltunkban, vagy hétvégén a Vörösmarty téren!

 

A jelszó mostantól: Százhold!


tovább...

Kalandok földön, vizen, levegőben

A Pagony könyvheti könyvei és dedikálások

Ha Könyvhét, akkor Rumini a nagyoknak, Bogyó és Babóca a kicsiknek. Sőt, idén új Boribon is lesz, és most megint úgy érzem, hogy ez a legjobb Boribon. De aztán kijavítom magam, hogy dehogy, a hullahónál és a hétlufinál nincs jobb, meg persze az Annipanni, mesélj nekem, és felsorolom magamban az egész sorozatot. A Bogyó és Babócát pedig amikor először kézbe vettük, akkor visszavedlettünk babázó ovisokká, és ujjongva fedeztük fel az apró, rejtett részleteket a bábok és makettok között. Az én kedvencem talán Babóca fürdője a kis fésűkkel és törölközőkkel. Illusztrációban pedig igazán sokszínűek vagyunk idén is: a fentiek mellett Agócs Írisz saját képeskönyvét, a Baranyai András rajzolta focis könyvet és a Menyhért Anna szövegét kísérő fantasztikusan szép Balogh Andrea rajzokat lapozgathatjátok majd élvezettel hümmögve. Titkos favoritom az Erdős - Pásztohy páros munkája, Panka gyönyörű színeket, jeleneteket, indiánfalut és indiánokat rajzolt a szerző kalandos meséi mellé.

A cikk végén megtaláljátok, hogy mikor melyik szerzőnkkel dedikáltathatjátok kedvenc könyveiteket!


tovább...

Jutalomkönyvek a Pagonytól az egész osztálynak

mert a könyv a legjobb ajándék

Lassan vége a sulinak, ideje tehát újra elővenni és kibővíteni az osztálykönyvek listáját.

Ha tehetitek, akkor irányítsátok a tanító néniket, hogy milyen könyveknek örülnének tényleg a gyerekek. Rendeljétek meg nálunk az osztálykönyveket, hiszen ha a bármely Pagony könyvből 15 példány felett rendeltek, akkor 30%-os kedvezményt kaptok! A tavalyi listánkat bővítettük ki, a sor elején az azóta megjelent kötetketet találjátok!


tovább...

Könyvfesztiváli könyveink 2012

A Pagony a Könyvfesztiválon


A Könyvfesztiválra a kicsiknek és a nagyoknak is sok-sok kiadvánnyal készültünk. Folytatódik Finy Petra sorozata, Lámpalány és Bögreúr mellé egy vagány Seprűsrác érkezik. Berg Judit kis dinóinak városi kalandjai a kezdő olvasóknak szólnak, ahogy Lila Prap dinós könyvét is sokan fogják szeretni. Gévai Csilla lírai meséi vagy Szabó Bori vicces átváltozott gyerekei a nagyobbaknak szólnak majd. És végre egy igazi kamaszregény, már a címe is izgalmas: A kőmajmok háza... Válaszd ki, te melyiket szeretnéd majd, és keresd őket a Millenárison és a boltban is!


tovább...

2011 toplistája - mások könyvei

A Pagonyban persze a Pagony könyvek a legnépszerűbbek, de nem csak ezért szeretnek hozzánk járni a vásárlók, hanem mert minden kiadó igényes kiadványai megtalálhatók nálunk. Persze ezek között is megvannak az örök kedvencek, és az újak közül a legsikeresebbek. Érdekes, hogy egy foglalkoztató sorozaté a második hely, és a Naphegy kiadó vitte el a sikerlista majd felét - aminek nagyon örülünk, hiszen a nevük garancia a minőségre.
tovább...

Családi mesék

Képeskönyv-szemle

Öt képeskönyvet szemléztünk, és abban a kivételes helyzetben voltunk, hogy semmiféle rangsort nem lehetett felállítani köztük. Mind az öt nagyon szuper: akár az illusztrációt nézzük, akár a szöveget, akár azt, hogy gyerekközeli-e. Mindegyik egész más - van, amelyik megmozgat, van amelyiket te mozgatod, van, amiben sok a szülők szeretete, van, amiben kevés. Van, ami nagyon színes festmény, van, ami halványszínű ceruza, van, ami részletgazdag, van, ami elnagyolt - mindenki keresse meg, hogy neki melyik(ek) a kedvence(i), aztán kuporodjanak fölé a gyerekekkel és lapozzák, olvassák rogyásig - mert ezeket akárhányszor lehet.
tovább...

Előkészületben

Őszi könyveink

Sok-sok könyvvel készülünk, a kiadóban gőzerővel folyik a munka. Külföldi klasszikusok, magyar kortársak sora jelenik meg a Pagonynál. Nézegesd meg, hogy mire számíthatsz tőlünk, és vésd fel magadnak, amit meg KELL venned, mert nemsokára a boltban lesz! A megjelenésről és az akciókról hírlevelünkből mindig értesülhetsz, iratkozz fel! Szerzőinkkel kapcsolatos híreket, ajánlóinkat megtalálod az oldalunkon és a facebookon is!
tovább...

Az alapítók kedvencei

kedvenceink - első rész

Három házaspár 2001-ben nem talált a gyerekeinek megfelelő kortárs mesekönyvet. Mi sem egyszerűbb: alapítottak egy boltot, majd egy könyvkiadót. Hát, annyira talán még sem volt egyszerű... de valamitől működött. A jó szövegektől és képektől, meg a sok munkától, amit mindenki beletett. A tulajdonosok nagy nehezen választottak a sok-sok kedvenc közül egy-egy könyvet, amit a legfontosabbnak, legkedvesebbnek tartanak.
tovább...

Apró történetek, beszédes képek

Új képeskönyvek szemléje

Lassan ellopakodnak az őszi könyvújdonságok a polcokra. Ez még csak a kezdet, de már ez is felvillanyzóan sokszínű. Realista kézi grafikától absztrakt-puha japán fababákon át festett, kedves-groteszk gyerekekig találunk mindenfélét, az ízlésünknek megfelelőt, vagy éppen valami egészen újat, amivel gazdagíthatjuk gyerekkönyveink sorát, meglephetjük a gyerekeinket. Mi is kiválogattuk a kedvenceinket: minden kiadó kínál idén igazán szép darabokat a legkisebbeknek és az ovisoknak is. Egyre több szép lapozót és klasszikus, egy mesés képeskönyvet találhatunk a boltokban. Lesz még persze sok-sok szépség - mindről olvashatsz majd nálunk, a Pagonyon.
tovább...