Hungarocellből fürdőjáték

cimkék: #kreatív #Eszter blog

Karácsony után rendszerint elborítanak minket a feleslegessé vált csomagolóanyagok. Bár a családomban igyekszünk erre is odafigyelni, és már nem is csomagoljuk be az ajándékokat, ha csak nem muszáj, azért előfordul néha, hogy a legjobb szándék mellett is becsúszik némi gyári műanyag. Amit aztán hónapokig, évekig pakolászom egyik dobozból a másikba, míg rá nem jövök hogy mit is lehet vele kezdeni.

Az a hungarocell darab, amiből a mostani játék készült, majd egy évig hevert a cipősdobozok tetején és már majdnem kihajítottam, mikor jött az ötlet: fürdőjáték! Rohantam azonnal hungarocellt zúzni, vízben pocsolni, fürdőkádra, csempére nyomkodni, majd a tapadást óránként ellenőrizni. Tapad! De még hogy! És örömmel jelentem, hogy azóta is remekül tartja magát. Ja és persze azóta számtalan újabb ötletem támadt a hungarocell újrahasznosítására...

A kicsiknek elég, ha csak nézegethetik, pakolgathatják, és úsztathatják a darabokat, de a nagyobbak kedvéért készíthetünk memóriát is, ha a figurákat megduplázzuk. Akinek több türelme, és jobb kézügyessége van, az filctollal csak a kontúrokat rajzolja meg, a figurákat erre alkalmas, speciális festékkel is ki lehet festeni. Legtöbbünk nem tud fejből állatot rajzolni. Egy bálnával még csak-csak elboldogulunk, de egy rozmár már nem biztos hogy menne. Rajtam ilyenkor a Tesz-vesz szótár zseniális, és könnyen utánozható rajzai szoktak segíteni. Na és persze készíthetünk belőle még kirakót, vagy egyszerű geometriai formákra vághatjuk a táblát, amiből aztán bármi építhető. De el tudok képzelni például egy öltöztetős baba-verziót is, ha a fejet, a törzset és a lábakat három különálló hungarocell darabra rajzoljuk. Lám mennyi remek lehetőség rejlik egy hulladékban, amiből kishíján szemét lett!

Amire szükséged lesz:

hungarocell tábla
alkoholos filctoll
egy éles kés

Így készítsd el:

Egy éles késsel vágd méretre a hungarocell táblát. A lemorzsolódó darabokat sem kell eldobnod. Házi készítésű hógömbben például remekül funkcionálhat műhóként. Már csak annyi a dolgod, hogy alkoholos filccel megrajzold és kiszínezd a figurákat. Érdemes legalább egy napot száradni hagyni, de ha esetleg olyan türelmetlen lennél, mint én, akkor a meleg radiátorra téve kicsit gyorsíthatsz a folyamaton.

Kapcsolódó cikkek