Időjóslás játszva – Készítsd el saját Időjós-kereked!

Pagony DIY

Ismeritek Agócs Írisz új, egészen kicsiknek szóló könyvsorozatának Masáról, az időjárással pórul járt kismedvéről szóló meséjét? Legfrissebb bejegyzésünkben megmutatjuk nektek, hogyan készíthetitek el ti is egyedi időjós-kereketeket!

Egész nap esik az eső, ezért Masának, a kismedvének felkelni sincs kedve az ágyból. Eljátszottunk a gondolattal, milyen jó lenne előre tudni, milyen időre is számíthatunk! Esős? Napos? Havas? Esetleg szivárványos? Hogy ne érjen minket váratlanul, mint Agócs Írisz meséjének főhősét, a Masa és az eső című meséhez kapcsolódóan megalkottuk időjős-kerekünket, melynek elkészítésére az alábbi eszközökre lesz szükségetek:

1. sablon - töltsd le innen!
2. papírragasztó
3. olló
4. szike
5. jancsiszög/Milton-kapocs
6. A4 méretű kartonlap

Így készítsétek el pár lépésben saját időjós-kereketeket:

1. Ragasszátok rá az A/4-es kartonra a sablont.
2. Vágjátok ki a nagy kört és a kis háromszöget.
3. Lyukasszátok ki szikével a háromszög alakú mutató és a kör közepét is.
4. Bújtassátok át a jancsiszöget a mutatón majd a kör közepén.
5. Hajtsd szét a jancsiszög két szárát a kör túloldalán.Most már nektek is van saját időjós-kereketek! Pörgessétek, játsszatok és figyeljétek a válaszokat! 

Készítsetek velünk cipelő cicás könyvjelzőtizgő-mozgó Pitypang bábotmeseszép kaleidoszkópot, Boribonos pecsétet, kuflis kockákat, törpekönyvtárat, Elmeres füzért,  háromdimenziós hűtőmágnesképet a Ragaccsal, a hős kismacskával, adventi kalendáriumot! vagy karácsonyfadíszt A tündér csizmája szereplőivel, 
ujjbábot Jill Tomlinson hőseivel , cuki, kuflis partifalatka pálcikát, varázsoljatok bolygós dekorációt, készítsetek mütyürtartót vagy kuflis uzsonnásdobozt!

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek