Spontán skicc és piszmogás

Ismerd meg Egri Mónikát, a Babaróka ajándéka című könyv rajzolóját!

2018. február 8. - Zsani cimkék: interjú illusztráció 

leadEgri Mónika képei első látásra szerelmet ébresztenek az ovisokban. Honnan ezek a nyugodt, kedves és mindig finom humorral megelevenedő rajzok? Ismerd meg Babaróka és Mamaróka rajzolóját!

„Gimesi Dóri meséiben semmi sem fekete vagy fehér”

Interjú Szegedi Katalinnal

2017. november 15. - Zsani cimkék: interjú illusztráció 

Végre megjelent Gimesi Dóra: A Macskaherceg kilencedik élete című könyve, melyhez Szegedi Katalin készített gyönyörű illusztrációkat. A kötet két meséje közül melyik az illusztrátor kedvence? Mely korokban képzelte el a benne szereplő meséket? Milyen jelentéseket hordoznak magukban akár a felnőtt olvasók számára? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a Szegedi Katival készített interjúból.

Sütőtök színű boldogság

Maros Krisztával beszélgettünk

2017. november 7. - Pagony cimkék: interjú illusztráció 

Te gondolkoztál már azon, hogy épp most, ebben a pillanatban milyen színűnek érzed magad, az életed? Könnyű Maros Kriszta illusztrátornak, hiszen ő most egy egész könyvbe belefestette magát, ez a Milyen színű a boldogság?...
Munkákról, könyvekről és persze a boldogságról kérdeztük őt.

Neked milyen színű a boldogság?

Ismerd meg az év legszebb könyvét!

2017. november 8. - Zsani cimkék: illusztráció jó könyv 

milyenszinuEgészen biztos vagyok abban, hogy ez a könyv azért született, hogy elvarázsoljon, hogy szájtátva lapozza végig kicsi és nagy, hogy a kortalan lelket izgalmas utazásra invitálja. Megvallom, rég tartottam ekkora kincset a kezemben.

Egy idilli világ kapujában

Axel Scheffler (képi) világa

2017. július 19. - Pagony cimkék: illusztráció 

zogIdén ünnepli 60. születésnapját a világhírű illusztrátor, Axel Scheffler.

A német származású angol grafikus több tucat gyerekkönyvet töltött már meg kedves rajzaival, egészen egyedi képi világot alkotva meg általuk. Születésnapja tiszteletére a következőkben ezekből szemezgetünk.Mikor Tibor rímmel skiccel...

Kárpáti Tibor: Puszi, nyuszi!

2017. július 20. - Pagony cimkék: illusztráció 


Azt mondják, hogy a jó illusztrátornak könnyen felismerhető, jellegzetes képi világa van – Kárpáti Tibornak pedig egyből kettő is.
10 ok, amiért muszáj elolvasnod a Szívlapátot

Boór Andrea booktuber ajánlója

2017. június 8. - Pagony cimkék: illusztráció A hónap könyve TilosAzÁ 

1. Szívvel-lélekkel készült válogatás

Aki a Szívlapátot megálmodta, aki a verseket gyűjtötte, gondozta, majd ciklusokba és sorba rakta, érezhetően teljes szívvel és szeretettel dolgozott rajta. Neve is van: Péczely Dóra, aki a Tilos az Á Könyvek főszerkesztője. Nem titkolt célja a kötetnek, hogy azokhoz a fiatalokhoz is szóljon, akik talán verseket eddig nem is olvastak. Többek között ettől is lesz ez a gyűjtemény egyedülálló a jelenlegi könyves piacon.

Kepler62

Első könyv: A játék

2016. október 10. - Zsani cimkék: illusztráció jó könyv 8-12 

keplerHa kinyitottuk, letenni sem lesz könnyű. Ez a könyv úgy szippantja be az olvasót, ahogy a Kepler62 nevezetű számítógépes játék Arit és Jonit. Itt az ideje tisztázni: mi is a Kepler62? Játék? Könyv? Esetleg még valami? Járjunk utána!

Udvari Orsi ajánlóját olvasod.

Elhunyt Matyi és Sári „nagypapája”, a humor, a groteszk és az irónia nagymestere…

Adolf Born (1930-2016)

2016. július 26. - Pagony cimkék: illusztráció 

bornA neves cseh illusztrátorra Kocsis Péter műfordító emlékezik. A májusban elhunyt művész igazi monarchista volt, a hamisítatlan cseh humorral átitatott rajzaiból örök, elévülhetetlen derűs irónia árad.
Olvassátok-szeressétek Matyi és Sári történeteit és élvezzétek a fantasztikus képeket, melyeket Adolf Bornnak köszönhetünk...

Jó kézbe venni!

Művészi mesekönyvek - ahogy mi szeretjük

2014. október 29. - Hanna cimkék: szemle illusztráció 3-6 5-8 

kufliErre a hétre a pagonyosok kedvenc illusztrátorait gyűjtöttük össze nektek: de mivel mindenki csak egyet választhatott, ezért nagyon-nagyon sok olyan rajzoló van, akiről most nem írhattunk, pedig gyönyörűek a könyveik! Összesen hét kedvencünket ajánljuk nektek most kiemelten.