Ha most gyerek lennék...

Agócs Írisz nyári tervei és olvasmányai

Amióta Írisz vidékre költözött, egészen megváltozott az élete, annyiban viszont minden ugyanaz, hogy a munka mellett sokat olvas. Nyári interjújából kiderül, hogy ő miket tervez elolvasni, és hogy miket ajánl nektek is. Szerintem nem fogtok benne csalódni, a jelszó: "minimum háromszáz oldalas legyen!"

tovább...


tovább...


tovább...

Hóember a nyárból

Molnár Jacqueline illusztrációi, akarom mondani kollázsai messziről felismerhetőek. Jacqueline sajátos stílusa emblematikus kiadónk egyik legújabb könyvében, A kéményseprő hóemberben is. Az illusztrátorral készült már nálunk korábban interjú, most csak egy pár rövid kérdést küldtünk el Spanyolországba.
tovább...

Kőszeghy Csilla és a dinók

Tudod mi van a képen? Egy rágógumilufit fújó triceratopsz, egyenesen Berg Judit új könyvéből. Szerintem egyáltalán nem volt könnyű dolga a könyv illusztrátorának, hogy egyszerre érzékeltesse rajzban az ősi és a modern világot! De Kőszeghy Csilla megint remekelt, és egy képileg is tökéletes, humoros könyvet hoztak létre.

Olvasd el a két kis dinó történetét és keresd meg a többi nagyon vicces rajzot is!

Itt pedig Kőszeghy Csilla mesél arról, hogyan rajzolt.


tovább...

Bábozz Pipogyával!

Papp Eszter kézműves rovatát jól ismerik és szeretik kedves Olvasóink. Nyárra, változatosságképpen a Pagonyhoz közel álló illusztrátorokat kértük meg, hogy egy-egy szeretett, ismert figurájukhoz találjanak ki kisebb kézműves feladatokat, amelyeket kinyomtatva otthon is alkothatunk, együtt a gyerekekkel. Nemrégiben Vilmát öltöztethettük fel Horváth Mónika segítségével, most pedig a Pipogya szereplőivel bábozhatunk Gyöngyösi Adrienn jóvoltából.
tovább...

Olvasósarok: Claude a városban

A Manó Könyvek két új kötettel jelentkezett a Könyvfesztiválra: most a Claude a városban című könyvből olvashatsz el egy rövid részletet és nézheted meg a képeket.

 


tovább...


tovább...

Zöld imázs

Interjú Gévai Csillával a Nagyon Zöld Könyv kapcsán

Az öccse volt a nagy hangulatvadász. Egy barátnője bírta rá a környezettanulmányokra. Szenvedett attól, hogy keveset tehetett az inuitokért. Már szeret meséket írni. Kétgyermekes anyuka, és igyekszik mindent megtenni azért, hogy minél több gyerek gondolkodjon a környezet megkímélésének és meggyógyításának lehetőségein. Gévai Csilla Nagyon Zöld Könyve, "egy akcióra felkészítő kötet", a Könyvfesztiválra lát napvilágot. Ennek kapcsán Györe Gabi kérdezte életútjáról, hivatásáról és elképzeléseiről.
tovább...