A strand a legunalmasabb hely a világon

Mit csinál a szerző nyáron? 24. rész – Interjú Mészöly Ágnessel

2017. augusztus 3. - Pagony cimkék: interjú TilosAzÁ 

Mivel tölti a nyarat Mészöly Ágnes, a Szabadlábon és még más számtalan gyerek- és ifjúsági könyv szerzője? Érdekel milyen könyveket olvas ebben a hőségben vagy, hogy miket ajánl az olvasóknak? Kattints és olvasd el a cikket!

Kék ég, hideg lecsós kenyér

Mit csinál a szerző nyáron? 23. rész – Interjú Tasnádi Istvánnal

2017. július 31. - Pagony cimkék: interjú TilosAzÁ 

meggyMivel tölti a nyári napokat Tasnádi István, az Időfutár-könyvek, a HBO-s Aranyélet és Terápia sorozatok, valamint számtalan sikeres színdarab szerzője? Interjúnkból kiderül.

Nyár nem múlhat el a Balaton nélkül

Mit csinál a szerző nyáron? 21. rész – Interjú Berg Judittal

2017. július 24. - Somogyi Laci cimkék: interjú 

Nyári interjúsorozatunkban ezúttal Berg Juditot kérdeztük, aki mesélt nekünk gyerekkori nyarairól, arról, hogy mit olvas idén nyáron és hogy milyen könyvön dolgozik éppen most.

Minden, amit tudni akartál az igazi Palacsinta táborról

Interjú Vadadi Adriennel

2017. július 12. - Somogyi Laci cimkék: interjú 

Bár sokan nem tudjátok, A Palacsinta tábor című könyvben leírt tábor valóban létezik. Most ennek a tábornak minden titkáról kifaggattuk Adriennt, sőt a hamarosan érkező könyveiről is mesélt nekünk.


Gyerekkorom minden nyara a legjobb volt!

Mit csinál a szerző nyáron? 20. rész – Interjú Vadadi Adriennel

2017. július 10. - Somogyi Laci cimkék: interjú 

Vadadi_Adrienn_portreVajon hogyan tölti a nyarakat Vadadi Adrienn és milyen gyerekkori nyári emlékei vannak? Ezen a héten a Leszel a barátom? és az Óvodás lettem sorozat szerzője osztja meg veletek nyári élményeit, és az interjút rendhagyó módon egy téli nyaralás fotói kísérik.

Madarak és tücskök alapozzák meg a hangulatot

Mit csinál az illusztrátor nyáron? 19. rész - Interjú Agócs Írisszel

2017. június 29. - Somogyi Laci cimkék: interjú 

Agocs_IriszTöbb éve fut egy nyári cikksorozat a Pagony blogon, ahol a szerzőket, illusztrátorokat faggattunk arról, hogyan-mivel töltik a szabadságot. Az idei szezont ezúton megnyitjuk, és elsőként Agócs Írisz ír nyári élményeiről.

Ütős történeteket vártunk, és nem kellett csalódnunk

Interjú a Jelen! című díjnyertes novellaantológia egyik szerkesztőjével és egy szerzőjével

2017. június 22. - Somogyi Laci cimkék: interjú TilosAzÁ 

Jelen_antologia_boritoA Móra Kiadó és a József Attila Kör gondozásában kiadott Jelen! című kortárs ifjúsági novellákat tartalmazó kötet kapta a legjobb 12 év felettieknek szóló kötet díját a Magyar Gyerekkönyv Fórumtól az Ünnepi Könyvhéten. A kötetben megjelenő írásokat Dávid Ádám (a Tilos az Á Könyveknél megjelenő Millennium expressz-trilógia szerzője) és Gaborják Ádám válogatta. A válogatásban szerepel Tilos az Á-s szerzőnk, Molnár T. Eszter novellája is. Két Tilos az Á-s szerzőnket kérdeztük a díj kapcsán.

Amikor a könyv önálló életbe kezd

Interjú Hubby-díjas szerzőnkkel, Dániel Andrással

2017. június 21. - Somogyi Laci cimkék: interjú 

Liftesfiu_borito_200pxA Pagonynál megjelent És most elmondom, hogyan lifteztem című kötet érdemelte ki idén a legjobban illusztrált magyar gyermekkönyv díját a Hubby – Magyar Gyerekkönyv Fórum 2017-es díjazottjai között. A zsűri értékelése szerint Dániel András egyedülálló módon valósította meg a kép és a szöveg egységét a könyvben, melyben a történet a képek vezetésével, a szövegek kíséretében bontakozik ki.

A legmeghatározóbb érzésem a szabadság

Interjú Hubby-díjas szerzőnkkel, Kertész Erzsivel

2017. június 20. - Somogyi Laci cimkék: interjú 

Hubby_Kertesz_ErzsiKiemelkedő gyerekirodalmi tevékenységéért kapott különdíjat Kertész Erzsi a Hubby – Magyar Gyerekkönyv Fórum 2017-es díjazottjai között. A díj kapcsán a szerzőt elsősorban írói kulisszatitkairól kérdeztük.

Aranykönyv-díjat nyert a Szeretem a kiskutyám!

Interjú a szerzővel, Pásztohy Pankával

2017. június 16. - Somogyi Laci cimkék: interjú 

szeretem_a_kiskutyam_boritoAranykönyv-díjat nyert Pásztohy Panka Pitypang és Lili sorozatának második kötete, a felelős kutyatartásról szóló Szeretem a kiskutyám! Pankát az elismerés kapcsán kérdeztük, és ő azt is elárulta, folytatódik-e még Pitypang és Lili története.