Ütős történeteket vártunk, és nem kellett csalódnunk

Interjú a Jelen! című díjnyertes novellaantológia egyik szerkesztőjével és egy szerzőjével

2017. június 22. - Somogyi Laci cimkék: interjú TilosAzÁ 

Jelen_antologia_boritoA Móra Kiadó és a József Attila Kör gondozásában kiadott Jelen! című kortárs ifjúsági novellákat tartalmazó kötet kapta a legjobb 12 év felettieknek szóló kötet díját a Magyar Gyerekkönyv Fórumtól az Ünnepi Könyvhéten. A kötetben megjelenő írásokat Dávid Ádám (a Tilos az Á Könyveknél megjelenő Millennium expressz-trilógia szerzője) és Gaborják Ádám válogatta. A válogatásban szerepel Tilos az Á-s szerzőnk, Molnár T. Eszter novellája is. Két Tilos az Á-s szerzőnket kérdeztük a díj kapcsán.

Amikor a könyv önálló életbe kezd

Interjú Hubby-díjas szerzőnkkel, Dániel Andrással

2017. június 21. - Somogyi Laci cimkék: interjú 

Liftesfiu_borito_200pxA Pagonynál megjelent És most elmondom, hogyan lifteztem című kötet érdemelte ki idén a legjobban illusztrált magyar gyermekkönyv díját a Hubby – Magyar Gyerekkönyv Fórum 2017-es díjazottjai között. A zsűri értékelése szerint Dániel András egyedülálló módon valósította meg a kép és a szöveg egységét a könyvben, melyben a történet a képek vezetésével, a szövegek kíséretében bontakozik ki.

A legmeghatározóbb érzésem a szabadság

Interjú Hubby-díjas szerzőnkkel, Kertész Erzsivel

2017. június 20. - Somogyi Laci cimkék: interjú 

Hubby_Kertesz_ErzsiKiemelkedő gyerekirodalmi tevékenységéért kapott különdíjat Kertész Erzsi a Hubby – Magyar Gyerekkönyv Fórum 2017-es díjazottjai között. A díj kapcsán a szerzőt elsősorban írói kulisszatitkairól kérdeztük.

Aranykönyv-díjat nyert a Szeretem a kiskutyám!

Interjú a szerzővel, Pásztohy Pankával

2017. június 16. - Somogyi Laci cimkék: interjú 

szeretem_a_kiskutyam_boritoAranykönyv-díjat nyert Pásztohy Panka Pitypang és Lili sorozatának második kötete, a felelős kutyatartásról szóló Szeretem a kiskutyám! Pankát az elismerés kapcsán kérdeztük, és ő azt is elárulta, folytatódik-e még Pitypang és Lili története.

Mozgás, lazítás, filozófia

Tarnai Imre jógaoktatóval beszélgettünk Agócs Írisz Szia, Jóga című könyve kapcsán

2017. június 7. - Zsani cimkék: interjú 

Agócs Írisz neve nem a jóga kapcsán ivódott bele az emberekbe. Mackós képei miatt, barátságos és kifinomult gyerekkönyveiért régóta rajongunk a munkáiért. Most pedig egy teljesen új oldaláról mutatja meg magát a művész. Gyakorló jógázóként egy igazi jógás könyvet álmodott meg, amit a kezdők, vagy az otthon gyakorlók bármikor elővehetnek, mert minden megvan benne, ami a stressz levezetéséhez, a jobb életminőséghez, a kondíció megtartásához kell

A könyv kapcsán Tarnai Imre jóga oktatót, jóga gyakorlót kérdeztük, hogyan érdemes használnunk a könyvet. Lapozz az interjúra!

Jókaitól Harry Potterig

Interjú Dávid Ádámmal, a Millnnium-trilógia szerzőjével

2017. június 6. - Pagony cimkék: interjú 8-12 

"Gyerekkorom óta rajongok a kalandregényekért, és amikor öt éve összeállt a Millennium expressz alapkoncepciója – az egész világot körbekalandozó titkos vonat 1896-ból –, akkor adta magát, hogy a kor legnépszerűbb regényeiből is megidézzek egy csokorra valót. Ezt az intertextuális játékot különböző szinteken vittem végig a trilógiában." - Hogy hogyan, milyen módszerekkel, az kiderül ebből az interjúból, utazz velünk!

Verses túlélőkészlet kamaszoknak

Interjú Dániel Andrással, a Szívlapát című versantológia illusztrátorával

2017. június 7. - Somogyi Laci cimkék: interjú TilosAzÁ 

Szívlapát címen jelenik meg kamaszoknak szóló versantológia a 2017-es Könyvhétre a Tilos az Á kiadónál. A kötetet Dániel András illusztrációi díszitik, aki első alkalommal kirándul a gyereknek szánt könyvektől az ifjúsági irodalom birodalmába. Vele beszélgettünk.

Ez egy igazi nyári könyv

Interjú Kertész Erzsivel a Ludmilla megoldja című új könyve kapcsán

2017. június 6. - Somogyi Laci cimkék: interjú 

A Panthera két kötete után Kertész Erzsi most egy óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló könyvvel jelentkezett a Pagonynál. A Ludmilla megoldja talpraesett címszereplője hivatásos problémamegoldónak áll. Irodát nyit a kertben, egy öreg diófa ágai között épített kunyhóban, és ott várja az ügyfeleket. Problémából pedig bizony akad elég, így Ludmilla nem unatkozik.

"Szeretlek, de ez nem szerelmes vers"

Interjú

2017. június 1. - Pagony cimkék: interjú TilosAzÁ 

A 2017-es Könyvhétre jelenik meg a Szívlapát című versantológia. A Tilos az Á kiadó merész célt tűzött ki a kötetnek: kamaszokat szólítink meg kortárs versekkel. Péczely Dórával, a könyv szerkesztőjével beszélgettünk.

A Szívlapát először június 8-án, a Könyvhéten lesz kapható! Várunk a 125-ös pavilonnál június 8-12. között!

Ne hagyd magad!

Wéber Anikó mesél legújabb könyvéről

2017. május 30. - Vera cimkék: interjú szülőknek 

El fogsz tűnni... Egy titokzatos, kicsit ijesztő cím... De mi köze van ehhez egy hatodikos osztálynak? Mi történik egy iskolai kiránduláson? Wéber Anikó, a nagysikerű könyve, Az osztály vesztese után újabb kényes témát boncolgat regényében, mely mindenkinek szól...