Örökre összeköt minket valami

Interjú Pásztohy Pankával

2017. november 24. - Pagony cimkék: interjú 

Pásztohy Panka meséje nem csupán utat mutat azt illetően, milyen közös programokat csinálhatunk Budapesten, és mely látnivalókat érdemes közben felkutatni, hanem olvasás közben minket is visszarepít Panka múltjába, mikor Budapesten élő nagymamájánál tett látogatásai alkalmával bebarangolták annak nevezetes és különleges pontjait. Pásztohy Pankával többek között emlékezésről, kedvenc budapesti helyeiről és arról is beszélgettünk, miért volt számára terápia a Pesti mese megírása.

Szerelem volt első látásra..

Berg Judit és Kertész Erzsi mesél első közös könyvükről

2017. november 24. - Pagony cimkék: interjú 

A négy madár titka... Már a címe is nagyon sejtelmes ennek az izgalmas nyomozós könyvnke. És még izgalmasabb aza adolog, ahogy megszületett a könyv.   címen jelent meg a két író meséje, amely egy játékból és egy végigdolgozott nyárból született.Egy különleges könyv

Interjú Kertész Edinával, a Világvége alsó szerkesztőjével

2017. november 20. - Zsani cimkék: családi interjú jó könyv 

Az idei év egyik legérdekesebb kötete a kortárs népmeséket tartalmazó Világvége alsó, mely olyan neves, kortárs szerzők közreműködésével jött létre, mint Elekes Dóra, Gimesi Dóra, Kertész Edina, Lackfi János, Mészöly Ágnes, Molnár Krisztina Rita, Nyulász Péter, Tamás Zsuzsa, Varró Zsuzsa és Vig Balázs. A mesékben a szokásos narratíva helyett, minden a feje tetejére áll, így vesz fel véletlenül Mátyás király mackóbundát, a selyemrét a Minecraft világában hullámzik, korona helyett pedig okostelefon és laptop segítenek boldogulni a hősöknek. A kötet bemutatója november 25-én, 11 órakor kezdődik a Mesemúzeumban. Interjúnkban a Világvége alsó ötletgazdáját, társszerzőjét és szerkesztőjét, Kertész Edinát kérdeztük.Marék Veronika születésnapi interjú 1. rész

A gyerekkor

2017. november 23. - Zsani cimkék: interjú 

mv_Idén ünnepeljük Marék Veronika 80. születésnapját. Hogy te is megismerhesd a magyar gyerekirodalom népszerű alakját, kövesd az interjúsorozatunkat! Az 1. részben a meseíró-rajzoló gyermekkorába kukkanthatsz be. Kattints és olvass!

„Gimesi Dóri meséiben semmi sem fekete vagy fehér”

Interjú Szegedi Katalinnal

2017. november 15. - Zsani cimkék: interjú illusztráció 

Végre megjelent Gimesi Dóra: A Macskaherceg kilencedik élete című könyve, melyhez Szegedi Katalin készített gyönyörű illusztrációkat. A kötet két meséje közül melyik az illusztrátor kedvence? Mely korokban képzelte el a benne szereplő meséket? Milyen jelentéseket hordoznak magukban akár a felnőtt olvasók számára? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a Szegedi Katival készített interjúból.

Különleges apróságok

Interjú Vadadi Adriennel

2017. november 9. - Somogyi Laci cimkék: interjú 

Már kapható Vadadi Adrienn legújabb könyve, a Titkos reggeli, mely az ovis és iskolai történetek után ezúttal családi körben játszódik. Adriennt az új könyv születéséről, és saját gyerekkori és családi élményeiről is kérdeztük.

Sütőtök színű boldogság

Maros Krisztával beszélgettünk

2017. november 7. - Pagony cimkék: interjú illusztráció 

Te gondolkoztál már azon, hogy épp most, ebben a pillanatban milyen színűnek érzed magad, az életed? Könnyű Maros Kriszta illusztrátornak, hiszen ő most egy egész könyvbe belefestette magát, ez a Milyen színű a boldogság?...
Munkákról, könyvekről és persze a boldogságról kérdeztük őt.

A LILA LIBA és ami utána jött

Interjú Kertész Erzsivel

2017. október 3. - Pagony cimkék: interjú 

feltKertész Erzsi a Panthera és a Ludmilla megoldja után most azoknak a gyerekeknek írt könyvet, akik még csak most ismerkednek a betűkkel. A Feltaláló vicces, izgalmas mese kisiskolásoknak. De vajon hogyan tanult meg íni és olvasni Kertész Erzsi? Mik voltak az első olvasmányai? Milyen könyvet ajánlana kezdő olvasóknak? Interjúnkból kiderül.

Saru, sör, vízpart, balzsamos éj

Mit csinál a szerző nyáron? 25. rész – Interjú Bernát Barbival

2017. augusztus 20. - Pagony cimkék: interjú 

barbiLassan ugyan véget ér a nyár, de Bernát Barbi illusztrátor minden percét kihasználta, sőt! Ha elolvasod a nyár elején vele készült interjút, akkor megtudhatod, hogy mi az, amit biztosan eszik a strandon, és hogy hogyan töltötte a gyerekkori nyarait.

A strand a legunalmasabb hely a világon

Mit csinál a szerző nyáron? 24. rész – Interjú Mészöly Ágnessel

2017. augusztus 3. - Pagony cimkék: TilosAzÁ interjú 

Mivel tölti a nyarat Mészöly Ágnes, a Szabadlábon és még más számtalan gyerek- és ifjúsági könyv szerzője? Érdekel milyen könyveket olvas ebben a hőségben vagy, hogy miket ajánl az olvasóknak? Kattints és olvasd el a cikket!