A legmenőbb SCOLAR újdonságok kicsiknek és nagyoknak

Ismeretterjesztők, színezők, mesék és ifjúsági irodalmak

Ismeretterjesztés, szépirodalom, gyerekkönyvek. . . – a Scolar kiadó széles spektrumot lefed kínálatával. Az egészen kicsiknek való lapozóktól kezdve ismeretterjesztő sorozatokon át az ifjúsági irodalomig sok szuper Scolar könyvet találsz a szemlében!

Ha kíváncsi vagy az újdonságokra, akkor lapozz a cikkhez!

Navratil Dominika ajánlóját olvasod.
tovább...

Mire vagy kíváncsi?

Ismeretterjesztő könyvek titkok nélkül

Kíváncsi vagy, szerintünk melyik ismeretterjesző könyvek azok, amik nyáron is tuti előkerülnek? Sőt, még a bőröndbe is be kell férniük, annyira izgik? Íme a lista a kedvenceinkről kicsiknek, nagyoknak!
tovább...

5 interaktív könyv a nyárra

Új ismeretterjesztők és böngészők

Nyakunkon a gyereknap és a bizonyítványosztás: remek alkalmak arra, hogy beszerezz egy-egy szuper unaloműző könyvet a strandra, a családi nyaralásra, vagy a hosszú vonatutakra. Most bemutatunk nektek ötöt a legújabb és legjobb ismeretterjesztők és böngészők közül: találd meg a neked valót!
tovább...

8 zseniális könyv ovisoknak és kisiskolásoknak

Szemezgess a legjobb Babilon-könyvek közül!

A Babilon ismeretterjesztőit valószínűleg mindenki ismeri, hiszen generációk nőttek fel a Mi Micsoda sorozaton. Azt talán kevesebben tudják, hogy a Babilon számtalan másféle sorozatot is kiadott az elmúlt években. Összeszedtem nektek a kiadónál tavaly megjelent legeslegjobb könyveket. Nem volt könnyű dolgom, hiszen még a legjobb sorozatokat kiválasztani is nagy kihívás volt!
tovább...

Ismeretterjesztés felsőfokon!

Nézd meg, mik az újdonságok!

Ismeretterjesztőkből sosem elég! A fehérvári pagonyosok most összeválogatták nektek a legfrissebbeket. Olvasd Helga, Dóri, Niki és Kriszta ajánlóját, utána pedig nézd meg, miben különbözik a Tudás 30 másodpercben a klasszikus Mi Micsodától, vagy pillants bele ebbe a szemlébe, ahol arról írunk, hogy milyen ismeretterjesztőket ajánlunk az ovis korosztálynak.
tovább...

Mi Micsoda vs. Tudás 30 másodpercben

Megmondjuk, melyiket válaszd!

Az egyik sorozaton már felnőtt egy teljes generáció, a másik egy-két éve kezdte meg hódító útját. Az eredeti verzió klasszikus, letisztult és részletekbe menő, az újabb modern, kísérletező kedvű, szinte forradalmi. Az idén 25 éves Tessloff Babilon két sorozatát, a Mi Micsodát és a Tudás 30 másodpercbent hasonlítottuk össze három percben.
tovább...

Színes ismeretterjesztés ötéves kortól

Legújabb Mi Micsoda Juniorok

A világszerte ismert és kedvelt, nemrég megújult Mi MICSODA sorozat Junior verziója a óvodások-kisiskolások nyelvén mesél tudományos, ismeretterjesztő történeteket. Fejtörő feladványok, kísérletek és játékok, illetve felhajtható kukucskálók teszik interaktívvá és izgalmasabbá a szöveget és az illusztrációkat. A több mint két tucat Mi Micsoda Juniorból most öt kötetet emeltünk ki.
tovább...

Milyen izgalmas a világ!

Folytatódik a BABILON kiadó Tudás 30 másodpercben sorozata

A BABILON kiadó (korábban Tessloff-Babilon) immár több mint negyedszázada a tartalmas és szórakoztató, igényes és elgondolkodtató ismeretterjesztő könyvek szolgáltatója. Olyan könyveké, melyek nem csak a gyerekek tudását mélyítik el, fokozva érdeklődésüket az univerzum titkainak kifürkészésére, hanem amelyek hatására a felnőttek is újult lelkesedéssel vetik bele magukat az ismeretszerzésbe. Egy-egy témát egy-egy oldalpáron fejtenek ki bravúros közvetlenséggel és alapossággal, könnyen érthetően. Fantasztikusan szórakoztató, igényes illusztrációk mellett 3 másodpercben ott a lényeg, mi több: játékos kísérletek, otthon végrehajtható feladatokat is találsz, melyek remekül modellezik a világ működését alakító erőket kicsiben!
tovább...

„A zseni egy százalék ihlet, kilencvenkilenc százalék verejték”

Thomas Alva Edison, a self-made man

Az Akcelerátus-trilógia folytatódik! De miért pont Edison csapdája a címe? Mit is tudunk Nikola Tesla egykori munkatársáról, Thomas Edisonról? Pontosabban: ki kinek volt a munkatársa? A két tudós élettörténete alapján úgy látszik, két lángelméről van szó, akik közül az egyiknek volt üzleti érzéke, a másiknak nem. Edison az egyenáram, Tesla a váltóáram felfedezője. Edison azért alkalmazta Teslát, hogy megoldja az egyenáram működéséből fakadó problémákat, majd mikor ez Teslának sikerült, állítólag nem fizette ki a megígért sikerdíjat. Ezt bizony rosszul tette, mert az utókor sosem bocsátotta meg neki, és szellemi küzdelmükből szinte mindig Teslát hozzák ki győztesként, pedig… - Győri Hanna és Péczely Dóra cikke
tovább...