4 új ismeretterjesztő könyv

utazás, történelem, városnézés, kézműveskedés

Olyan ismeretterjesztő könyveket mutatunk most, melyek között mindannyian találtok kedvetekre valót! A lovagkorba vágyó fiúk, vagy az ókori Rómába utazó kalandorok épp úgy kincseket lelnek a Pagonyban, mint azok, akik Budapesten kószálnának egy izgalmas, felfedezésre váró történelmi negyedben. Ha pedig csak otthon kézműveskednél, akkor is olvasd el ajánlókat!
tovább...

Mi fér el pont egy kézben?

Új ismeretterjesztők a legkisebbeknek a Ravensburgertől

A Mit? Miért? Hogyan Scolar Mini sorozat minden egyes kötetét bárhova magatokkal tudjátok vinni.
Ha jól felkészült szülőként te is fontosnak tartod, hogy gyereked megismerje a világot, akkor nyugodt szívvel add kezébe ezeket a színes képekkel gazdagon illusztrált, informatív kemény lapos köteteket, ahol a kihajtható ablakok mögött újabb és újabb csodák várnak! Most két új kötetet ajánlunk.
tovább...

Te is vágod?

ismeretterjesztő könyvek

A címben a saját 13 éves fiamat és egy szuper ismeretterjesztő könyv címét idézem. Az alábbi cikkben négy kötetet ajánlunk figyelmetekbe, van köztük komoly matematikai és fizikai ismeretekre építő könyv,  vagy szexis felvilágosító könyv.

Bármelyiket is választod, nem jársz rosszul.


tovább...

Ezzel érdemes foglalkozni!

Új foglalkoztatók a HVG-től és a Ventus Librotól

Akár elméleti, akár gyakorlati ember is a gyerekünk, a foglalkoztatók közt mindenféleképp találunk nekivalót: összeszedtünk pár új kísérletezős könyvet, amelyben kézzel-szemmel-szájjal tapasztaljuk meg a körülöttünk lévő anyagok változását, és két foglalkoztatót, amelyek pedig logikai, megfigyelős, kitalálós, rajzolós feladatokkal vannak teli.
tovább...

Tudományos gondolkodás izgalmasan

30 másodperces könyvek, Tessloff Babilon Kiadó, 2014

A tudomány, tudományterületek átláthatatlan bonyolultsága, elméleteihez szükséges gondolkodás elsajátítása sok ember számára riasztóvá, megközelíthetetlenné teszi a tudományos valóságmagyarázatokat. Nem csoda, hogy annyira népszerűek a legkülönbözőbb áltudományos világmagyarázatok. A tudomány 30 másodpercben és A Föld 30 másodpercben pont arra jó, hogy ezt az idegenkedést feloldják, és belátható méretű és érthető-magyarázható darabokra bontsák a világot.
tovább...

Ismerkedj meg a rajzoló robottal!

Győri Borbála kreatív blogja

Lenyűgöző, igazi, működő robotot készíthettek a posztunk nyomán! Igen, olyat, mint a sci-fikben, aki nektek és helyettetek dolgozik, szaladgál, cuki, majdnem-háziállat! Vessétek bele magatokat a barkácsolásba, az eredmény varázslat, ami elbűvöli a gyerekeket, felfedezés, amikor látják elemeire bontva a robotot, és megértik, hogyan működik, és alkotás, amikor közösen összeszerelitek. És ráadásul még vicces is! A cikk végén videó a működő robotról!

A rajzoló robot a kisladik.hu projektje.


tovább...

A tudomány izgalmas!

Új ismeretterjesztők iskolásoknak

Az ismeretterjesztő könyvek egyre izgalmasabb vizuális világgal jelennek meg. Minél izgalmasabban, blikfangosabban próbálják tálalni a tudományos tényeket. Az adatokat, ismereteket kreatívan csoportosítják, kiemelik a furcsaságokat, hogy megmagyarázzák a törvényszerűségeket. Némelyik megmarad a mulatságos tények felszínén, mások rendszereket építenek és mutatnak meg. A világ felfedezése mindben jó élmény - ilyeneket kéne bevinni az iskolákba is!
tovább...

Közlekedési szuperkönyv

Gévai Csilla - Baranyai (b) András: Amíg zötyögünk, Pagony, 2014

Szeretem a gyerekeimmel hosszan böngészni ezeket az ismeretterjesztő képeskönyveket (az egyáltalán nem 3-5 éves korosztálynak való nyelvezetük ellenére is, majd megértik!-felkiáltással) a tűzoltókról, vagy a munkagépekről, vagy a földről, állatkölykökről. De ha ilyet kérnek esti mesére, hevesen ellenállok, mondván, hogy ez nem igazi mese, én pedig vakondkakisat akarok olvasni, vagy Brumit. De most azt hiszem, kezembe került a kettő ötvözete: egy megmesésített ismeretterjesztő könyv, az Amíg zötyögünk, az Amíg utazunk, szintén mesés ismeretterjesztő könyv folytatása. - Emrich Kriszta ajánlója
tovább...

Tavasz, bringa, bogarak

Tavaszi ismeretterjesztők

Tavasszal végre többet lehetünk a szabadban, biciklizhetünk, kirándulhatunk, még nem olvadunk meg a most már menetrendszerű negyven foktól, de nem is kell óránként beülni valami jó meleg helyre. De nem csak a rohangászós gyerekek és a színes ruhás lányok-fiúk bújnak elő ilyenkor, hanem a bogarak, csigák, giliszták, rügyek és levelek is - egyszóval van mit megfigyelni és megismerni a természetben.

Összegyűjtöttünk pár könyvet, ami segít nektek ebben!


tovább...