Ismertető

Mese és fejlesztő mocorgás a bátor bábfiúval

Stiglincz Milán és Varga Norbert megmozgató első könyve

2016. december 1. - Zsani cimkék: ismertető 3-6 

kalimpaA szerzőpáros nem csak a gyerekek szórakoztatásában és megmozgatásában járatos, hanem a történetmesélésben is. Végre itt van Stiglincz Milán első könyve, ami Varga Norberttel és Szabó Tamással, azaz a Mocorgó csapatának több éves tapasztalatával felvértezve egy rendkívüli könyv lett. Olyan mesét kaptunk, ahol a történet nemcsak szerethető karakterekkel, de egy sor játékos mozgással is kiegészül, sőt azzal válik teljessé.

Írni és olvasni tanultok?

Jó könyvek kezdőknek

2016. október 27. - Zsani cimkék: szemle ismertető 

1 Vicces versek? Kreatív írásgyakorlás? Hantázó állatok? Vagy küzdelem a Minecraft hőseiként? Ebben a szelében akár igazi könyvmoly a gyereked, akár kifejezetten a hideg rázza az irodalomtól, tuti megtalálod azt, amivel megérinti a könyvek varázslatos titokzatossága.

Így szeressetek, tanuljatok olvasni közösen és egyedül!

Frindt Julcsi és Udvari Orsi ajánlóját olvasod.

Terápiás alkotás

Ismerd meg a Furagura játékot!

2016. június 29. - Zsani cimkék: játék kreatív pszichológia ismertető rajz családi beszámoló 

furaguraA Furagura egy nagyon sokoldalú játék. Gyerek és felnőtt közösségek kedvence, kiváló a társas kapcsolatok erősítésére, közösségépítésre, az önismeret fejlesztésére, a tanulási képességek javítására, de a különböző terápiás foglalkozásokon is rendszeresen előkerül. Felszabadítja a kreatív késztetéseket. Semmi nem kötelező, ellenben nagyon inspiráló.

Mi kipróbáltuk, és bejött! Ismerd meg te is!

Egy kislány, egy fiú, egy apa, egy osztályfőnök és egy tehén

Guus Kuijer: Polli - Egy különös hangulatú könyv

2016. június 3. - Zsani cimkék: jó könyv ismertető 12plusz 


polliAz osztályfőnököm szerelmes az anyukámba! Létezik ennél nagyobb szörnyűség? NEM! Jó, apu és anyu már rég elváltak. Úgyhogy SZABADNI éppen szabad. Anyu rendes anyuka. Az osztályfőnököm jó fej tanár. De hogy ők ketten, együtt? Ez azért elég durva."

Ha szereted az érzelmes történeteket, de kivagy a giccses sztoriktól, akkor megtaláltad a kortárs ifjúsági irodalom gyöngyszemét! 12 éves kortól ajánlott, akár felnőttként is!

Mit is rejt a minivilág?

a Tessloff elárulja

2014. április 3. - Pagony cimkék: ismertető 0-3 

bbEzen a héten a Pagonyban minden a kicsikről és a kicsiknek szól. A Tessloff és Babilon Kiadó különleges sorozatát, a Beszélő babakezeket mutatja most be nektek Soós Anita, aki két gyerekes anyukaként maga is használja, alkalmazza már időnként a jeleket. Legyetek bátrak és ismerkedjetek meg a könyvekkel! Sugár Judit pedig a Mi micsoda sorozatot ajánlja nektek.

A két mumus: a suli és a fogorvos

2012. október 18. - Vera cimkék: ismertető 

rfEz a két dolog, amitől szerintem majdnem minden gyerek szorong, de szerencsére sok mese segíti a legkülönbözőbb félelmek feloldását. Ugyanilyen fontos a legelső mesék mellett az első olvasmányok kiválasztása is, egy rossz könyv sokáig elveheti a kedvet az olvasástól. Az "első olvasós", nagybetűs könyvek száma egyre gyarapszik, és a Móra könyvkiadó is igyekszik minden témával foglalkozni, ki tudja, melyik gyereket mi fog meg? - Talán ez a két könyv segít nektek. Munkácsi Anna ajánlója.

Tüköry Léda - ahogy Berg Judit látja

az írónő ajánlása legújabb könyvünkről

2012. október 2. - Vera cimkék: jó könyv ismertető 5-8 regény 

tlKi más ajánlhatná Julia Donaldson most megjelent könyvét, a Tüköry Léda hercegkisasszonyt, mint Berg Judit. Négy gyerek nyüzsög állandóan náluk, és biztos vagyok benne, hogy Vilmos is öntött már több liter fürdőhabot a kádba, és Dalmának sem kell a szomszédba mennie egy kis (vagy nagyobb) huncutságért. Borinak meg egyszerűen csak "szőrös a homloka". Azért lefogadom, hogy az ő gyerekei sok új ötletet merítettek a könyv elolvasása után...

Hogy kicsoda Pom Pom?

Csukás István - Sajdik Ferenc: Pom Pom meséi

2012. szeptember 23. - Sugi cimkék: jó könyv ismertető 3-6 

lesbőlEmlékszem, amikor réges régen esténként arra a néhány percre vártunk eszeveszetten, hogy végre bemutatkozzon Pom Pom... "Hogy kicsoda Pom Pom? Hogy nem ismeritek? Ó, igazán senki se ismeri! Egyszer ilyen, egyszer olyan!" És aztán kezdődött a felsorolás, hogy milyen is igazából, mennyi lehetőség van egy szőrsapkának látszó beszélő-mesélő gomolyagban. Könyvben, filmen egyaránt kedvenc. Most a Könyvmolyképző Kiadó három Pom Pom meséivel örvendeztette meg a gyerek és szülő rajongókat. Itt az Óriástüdejű Levegőfújó, az Ásító Szörnyeteg és a Lesbőltámadó Ruhaszárítókötél.

Olyanok, mint mi

Sven Nordqvist: Findusz elköltözik és Fedezd fel Pettson és Findusz farmját! 2012, General-Press Kiadó

2012. augusztus 22. - Sugi cimkék: jó könyv ismertető 3-6 

findusz elköltözikNem elég, hogy tökéletesen ötvöződik benne a gyermek és felnőtt látásmódja, még az alkotást is borzasztóan élvezheti. Máskülönben Sven Nordqvist nem találta volna el ennyire pontosan a macskabőrbe bújt, álmodozó, harsány és imádnivaló kisgyerek Findusz, valamint mogorva, nyugalomra vágyó, de megengedő gazdája, Pettson karakterét. Eddig 8 kötet jelent meg magyarul az elmúlt évek során. Végre itt a legfrissebb, a Findusz elköltözik és jutalomként egy böngésző is megjelent, a Fedezd fel Pettson és Findusz farmját!


Ovi, suli stresszmentesen

2012. augusztus 21. - Vera cimkék: szemle szülőknek jó könyv ismertető hogyan válasszak? 

sHogy simán és gördülékenyen menjen az ovis beszoktatás, vagy a nagybetűs életbe való kilépés, akkor beszélgessünk sokat ezekről a témákról! Keresd meg, hogy nektek melyik kötet jönne be legjobban, vagy olvassátok el mindegyiket, remélem, nem hagytunk ki semmit a szerintünk legfontosabb könyvek közül!

 

 

 


Háború ha lenne... nálunk?

2012. augusztus 21. - Vera cimkék: szülőknek ismertető 

haboruSose gondolunk bele, hogy mi lenne, ha..., és szerencsére csak a hírekben látjuk, hogy milyen is a háború. Janne Teller esszéje gondolatébresztő mindenkinek, hogy megtanuljuk értékelni azt, ahol és ahogy élünk.

Munkácsi Anna ajánlója.


Mit játszanak a boltosok?

a Granna játékokról - újra

2012. augusztus 8. - Pagony cimkék: játék szülőknek ismertető Kő-papír-olló 

bumerangBizony, bizony, ha nincsen épp senki a boltban, az eladók elővesznek néhány játékot, és kipróbálják őket, márcsak azért is, hogy a vásárlókat a tapasztalat birtokában a legpontosabban tudják majd tájékoztatni. A Granna játékokról ugyan írtunk már, de Munkácsi Annának annyira bejöttek ezek a társasok, hogy gyorsan le is írta, melyik az ő kedvence, és mit gondol a többi játékról. Ha további infókat szeretnétek, akkor majd személyesen is keressétek őt meg a Pozsonyi úton, ahol ősztől játékos napokat is tervezünk majd!

Édességrablás és mesterbűntények profiknak

Siri Kolu: Mi, Banditáék (Móra, 2012)

2012. június 26. - Sugi cimkék: jó könyv ismertető kaland A hónap könyve 8-12 regény 

banditáékSzinte mindenki elképzelte már gyerek- vagy felnőttkorában, esetenként többször is, hogy így vagy úgy megszökik, elrabolják, megkerülhetetlen kalamajkákba keveredik, hőssé válik, és így tovább. Én sem maradtam ki a sorból. Ezért is örültem Siri Kolu Mi, Banditáék című könyvének annyira – minden benne van, ami egy igazán kalandos nyárhoz szükséges: rablás, rendőrség, mesterbűntények és persze meleg családi légkör, csak épp nem a megszokott módon.


A hintarabló – Lilipótvárosi kalandok

Berg Judit Both Gabi új könyvéről

2012. június 19. - Pagony cimkék: jó könyv ismertető 5-8 

hrNagy próbatétel, ha egy jól ismert gyerekkönyv írónak, jelen esetben Berg Juditnak, no és sok gyerekének hogyan tetszik egy-egy új mesekötet. Both Gabinak viszont nem kell aggódnia, főleg, ha elolvassa, milyen nagy szeretettel ajánlja nektek is Judit a Hintarablót!

Totem, wigwam és ami mögötte van

Erdős István - Pásztohy Panka: Aprótörpe indiánok - Pozsonyi Pagony, 2012

2012. június 11. - Sugi cimkék: jó könyv ismertető kaland 5-8 

aprótörpeHány apuka falta gyerek- és kamaszkorában az indiántörténeteket? Winnetou és Old Shatterhand felnőtt meséi minden jóravaló férfiember polcán ott sorakoznak, arra várva, hogy a következő generáció kezébe lehessen nyomni. De mi van akkor, ha az a gyerek még kicsi, nem ismeri az apacs hőstörténeteket, nem tudja mi fán terem a békepipa, a totem? A megoldás végre megérkezett, már az ötéveseket is be lehet vezetni ebbe a varázslatos, titokzatos világba, itt vannak az Aprótörpe indiánok!