Ki az a Suzanne Collins?

A kiválasztott

A gyanakvás ritkán tesz jót az olvasmányélménynek. Collins trilógiájának az első része, Az éhezők viadala nagyon tetszett, ennek hangot is adtam a Pagony oldalán. A második rész már kiábrándító volt, de azzal bíztattam magam, hogy a második részek mindig a leggyengébbek. És nagyon vártam a harmadik, befejező részt, A kiválasztottat. Ha ez a rész rossz lesz, akkor egy amatőr egyszei nagy dobásáról van szó, egy értékes véletlenről. De ha jó a harmadik, akkor megjegyzem Suzanne Collins nevét.
tovább...

Recept kontra mese - 1:0

Hécz Attila - Csikós Viktória - Bereznay Tamás: Mesék a konyhából

Odavagyok a szakácskönyvekért. Nekem jöhet kicsi- és nagyformátumú, hagyományos vagy modern konyhai főzőtudományt bemutató, fényképekkel telitűzdelt vagy egyszerű szöveges. Nálam minden található a polcon. Már alig várom, hogyha kiskrumplik felnőnek, együtt alkossunk valami igazán egyszerű és nagyszerű családi receptet. A Mesék a konyhából című könyvben találhatunk ennek az igénynek megfelelőket.

 


tovább...

„Aki ok nélkül meghúzza a vészféket, az bírságot fizet…”

Aszlányi Károly: Kalandos vakáció – Az Északi Park felfedezése

A címben található poén folytását a cikk végén olvashatjátok, de addig Fekete András elmeséli, neki miért nagy kedvence ez a több, mint 70 éves mű, melyet nemrégen adtak ki újra. Nálunk nyaranta szinte kötelező olvasmány, ezzel a kötettel indul a vakáció. Lehet, hogy a téliszünetet is ezzel kezdjük, éljen a nosztalgia!

tovább...

Kicsik-nagyok karácsonya

Harry Horse: Kisnyuszi karácsonya, Mauri Kunnas: Kutya egy Kalevala

Két könyvet ajánlunk most karácsonyra, az elsőt a Kisnyuszi rajongó kisebbeknek, a másodikat pedig a kisiskolásoknak, akiket ráadásul érdekelnek az ősi mítoszok. Mindkettőben izgalmas illusztrációk egészítik ki a szöveget, nagyon jól lehet majd a szőnyegen hasalva nézegetni-olvasgatni őket.

tovább...

Kiadónk újdonságai - újra

ezekről ne maradj le

Hogy könnyebb legyen a karácsonyi választás, összegyűjtöttük a legfrissebben megjelent könyveinket. A könyveket életkor szerint raktuk növekvő sorrendbe, elől találjátok a legkisebbeknek szánt lapozókat. A képre kattintva a könyvet tudjátok megnézni, de olvashattok sok interjút, további ajánlót, vagy bele is lapozhattok könyveinkbe. Mert már 100 könyvünk jelent meg, akárhogyan is számol Maszat. Nektek mennyi van meg ebből?


tovább...

Én bírom!

Sári és Nemszemétke - ahogy Gévai Csilla látja

Minap került a boltokba Mandl Péter Sári és Nemszemétke című kétrészes munkája. A két könyv vizuális világát Kismarty-Lechner Zita teremtette meg. Előrebocsátom: ebben a könyvben nem az a legizgalmasabb, hogy kétrészes. Igazából a vékonyabbik rész egy mellékelt munkafüzet, amely jó tippeket ad ahhoz, hogyan alkothat gyermekünk – látszólag hulladékokból – hasznos tárgyakat.

 


tovább...

Hogyan kapjunk kedvet az evéshez?

Berg Judit: Meseleves

Ezekkel a gyerekekkel mindig csak a probléma van. Egyik hisztizik, másik nem eszik. És még szemtelenek, csúnyán is beszélnek, sokszor megfáznak télidőben. Ez a gyerekség bosszantó és imádnivaló egyszerre. Berg Judit Hisztimesék című könyvének folytatása, a Meseleves a rossz evők szüleinek segít megoldást találni. A kötet meséi sorra bizonyítják, hogy sikerül is neki, hiszen türelemmel, szeretettel és humorral, több nézőpontot felsorakoztatva közelíti meg ezt a bosszantó problémakört.


tovább...


tovább...

Márpedig a dinók viccesek

Berg Judit: Két kis dinó a zsírkréta korban

Dinoszaurusz. Mi ugrik be rögtön? Félelmetesen fogcsattogtató, rémséges, egykor a bolygónkat uraló megalény. No meg a Jurassic Park méltán népszerű, ugyanakkor hátborzongató sorozata, de ez egy másik téma. Berg Judit két kis dinója egész más. A Két kis dinó a Zsírkréta korban lapjain bepillantást nyerhetünk a két vicces, kissé hebehurgya minidinó – Trikó és Nyamm – hétköznapjaiba.


tovább...