Játékok még mindig

válogatás ajándékozáshoz

cimkék: #hogyan válasszak?

Mindig a legutolsó pillanatban derül ki, hogy hiányzik egy-két ajándék, vagy apróság, ráadásul jó, ha vésztartalékban tartunk otthon néhány matrictát a váratlanul beeső barátaink gyerekeinek meglepibe. Játékválogatásunkban szerepelnek a mi idei kedvenceink, slágergyanús termékek, amiknek minden gyerek örül majd.
Ez a naptár ott lesz nálatok a fa alatt?

Kedvenceink ezerrel - játékban is

Mondanom sem kell, hogy egy igazi Bogyó és Babóca rajongó nem tud elaludni a Bogyó és Babóca plüss nélkül, valószínűleg még az oviba is magával cipeli, úgyhogy szerezz be egy pótdarabot is! A jól ismert társasok mellett már Bogyó és Babócás kockakirakó is van, a háromféle bőrönd egyikébe meg mindent fontos dolgát belepakolhatja egy ovis! Klasszikus rajongók, ti meg vigyétek haza Mazsolát vagy Kockásfülű nyulat, természetesen egy hozzávaló könyvvel együtt. A horgolt figurák kiegészítő ajándékként jöhetnek szóba a legkisebb családtagnak, az én kedvencem a kék majom.

Mágneses rakosgatók

Az egyik legjobb játékfajta: sokáig el lehet vele bíbelődni, és még kocsiban, egy hosszú úton is leköti az örökké izgága gyereksereg figyelmét. A Puli Toys által gyártott Puli puzzle messze a legsikeresebb, legkreatívabb játékcsalád, mely valaha is Magyarországon készült, így nemzetközi díjak sokaságát nyerte már el, szóval neked is kell egy? Miért is? Sajátos fantáziajáték, mely fejleszti a gyermek megfigyelőképességét, kreativitását, vizuális és kombinációs készségét, valamint a szimmetria és a pontosság iránti érzékét, a forma- és színfelismerést. A fémdobozban található színes mágneses lapokból a legkülönbözőbb ábrákat tudod kirakni minta alapján vagy a fantáziádat használva. A különböző Puli-puzzle játékkészletek egymással kompatibilisek, és a legkisebbek vagy a nagyobbak is megtalálják a legmegfelelőbb csomagot maguknak.

A Világ házai is klassz játék,  főleg szerintem lányoknak, akik szeretik a szép ruhákat, és szeretnek arról álmodozni, hol lenne jó élni, ráadásul roppant praktikus az egy mozdulattal kinyitható doboz, amiből csak ki kell emelni a mágneseket.

Csak türelem

Már külsőre is nagyon pofás ez a memo és puzzle bőröndben, ráadásul én nagyon bírom az úgynevezett 2 in 1 játékokat, és ez is olyan, mert a dobozban található kártyák egyik felén egy puzzle van, a másikon pedig egy állatos memóriát találtok.

A Lovely puzzle erdei séta is hasonlóan praktikus dobozban van, és nagyméretű puzzle darabokat rejt, ovisoknak szuper ajándék. 24 darabos óriás kirakó, ami egyrészt nagyon látványos, hiszen óriási darabokból lehet összerakni a képet, másrészt pedig a doboza igazán különleges, egy kis hordozható dobozka. Ha a gyerekünk egyszer megszereti, mindenhova viszi is magával.

Kitalálós-okosító családi játékok

Éljen a nagy családi nevetés, rögtön itt ajánlom a Kicsoda? Micsoda? társast, ahol Varró Dani vicces fejtörőit megfejtve kell kitalálni, hogy mi vagy ki van a képeken.

Szerettél titokban, matek órán amőbázni? Akkor a Pixel családi társasjátékra van szükséged, itt ráadásul egy csuszka segítéségével blokkolhatjuk az ellenfelet is. Összpontosítás, figyelem, stratégiai gondolkodás, ennyi az egész, és te is újra gyerek lehetsz.

Ha a napfényes Ausztráliába vágysz, akkor dobj egy Bumerángot, mert itt blöff, vadászat, kaland, licit, izgalom vár ezerrel! A játékban minél több állatot kell a bumeránggal „levadásznod”, és minél ügyesebb és ravaszabb egy játékos, annál jobb vadászterületet tud megszerezni, és annál nagyobb esélye van a győzelemre.  Ez a gyors kártyajáték, amiben kevésbé szokványos, ám annál érdekesebb grafikával díszített, színes kártyalapokat találsz szintén családi játék, akár karácsony estére is.

Egyszerű és nagyszerű

Vannak olyan játékok, amiket a gyerekek és a felnőttek egyaránt imádnak, mert szépek, praktikusak, egyszerűek - szóval minden megtalálható benne, amire szükségünk van. Tudom, mindenki otthonában található egy-egy gyönyörűséges Djeco játék, de ez valami más, egyszerre vicces és nagyon aranyos. Ezek a gyurma-karton játékok. Van benne két tégely gyurma, amiből az alkotni vágyó apróságoknak semmi mást, csak egy-egy gombócot vagy hengert kell formázni (lássuk be, ez nem nagy ördöngösség), majd készre vágott erős kartonokat itt és ott betűzdelni a gyurmagombócba, és a legtündéribb játékok jelennek meg a kezünk között. Van többféle - fiúknak a Western, lányoknak az Állatkák, és mindkettőnek a Szuperhősök, nekem ez utóbbi az abszolút kedvencem.
És neked?

Kapcsolódó cikkek