Utazz az időben (is)!

Történelmi kalandok kicsiknek és nagyoknak

Kitört a kánikula, elkezdődött a nyári szünet, itt a nyaralás ideje! Úgyhogy mi is utazásra hívunk benneteket, ráadásul időutazásra!

Ha messzire utaztok azért, ha csak a könyvek lapjain keresztül barangoltok a világban, akkor azért lesz a kedvedre ez a szemle.

Utazz térben is időben (is) a nyáron! Ezekkel a történelmi kalandokkal az ovisok, az általános- és a középiskolások is boldogabbak lesznek a szünetben.

Rendelj most történelmi kalandokat 20% kedvezménnyel!


tovább...

A magyar Münchausen

Zalán Tibor: Háry – A rettentő magyar vitéz

Kaland, nagyotmondás, harc, huszárok és lehetetlen megoldások szuperhősi megoldása... Ez mind erősen felkelti a gyerekek érdeklődését már óvodás korban, mégis kevés az olyan könyv, ami valóban humorral és nyelvi leleménnyel képes a klasszikus témákhoz nyúlni. Most viszont mindenki örülhet, mert a nagy sikerű A rettentő görög vitéz után (ami a Thészeusz történetet tette abszolút megélhetővé a gyerekek számára) most Zalán Tibor egy újabb klasszikust hoz közel a 21. század gyerekeihez: Háry János hihetetlen kalandjait! 

Ha nálatok is előkerült már a történet az oviban, akkor most minden felmerülő kérdésre választ kaptok majd! Kicsoda Háry? Ismerd meg A rettentő magyar vitézt!

tovább...

Dani mindent legyőz!

Kaland, humor, láz és varázslat egy lehengerlő meseregényben

Jeli Viktória és Tasnádi István neve már otthonosan cseng minden Időfutár-rajongónak. A szerzőpáros most a kisebbeket is megörvendezteti egy lehengerlően izgalmas és szellemes meseregénnyel

Olvassátok szeretettel Dani kalandjait, aki megküzd a félelmetes vörhenyekkel, hogy megmentse a skarláttól a születésnapját. 
tovább...

Garázsvásár, hazafutás

Neal Shusterman – Eric Elfman: Tesla padlása, Tilos az Á Könyvek, 2014.

Jobban kellett volna figyelnem a fizikaórán…, jut eszembe a regény címére pillantva, de hamar kiderül, hogy nem számonkérés, házi feladat vagy korrepetálás következik. Ehelyett a Tesla padlása egy hamisítatlan amerikai gimimozi regényváltozataként indul, az új fiúval, a fafejű nagymenővel, a lánnyal, aki kicsit dilis művészlélek, de elég szép is, a szószátyár esetlen baráttal, és az emós haverral, akinek gondolatai néha annyira sötétek, mint az alagsori helyiség, ahol berendezkedett, és aki a Scooby Dooban is tuti a kísérteteknek szurkolt. - Fehér Renátó ajánlója
tovább...

Tesla padlása

Részlet Neal Shusterman regényéből

A tizennégy éves Nick Slate apjával és öccsével új városba költözik. Egy tragédia emléke elől menekülnek: néhány héttel korábban leégett a házuk, és a tűzben meghalt Nick édesanyja. Új otthonuk egy távoli nagynéniől rájuk maradt ház, amelynek padlása tele van különös, kacatnak tűnő tárgyakkal. Nick garázsvásárt rendez, és eladja a látszólag teljesen hasznavehetetlen tárgyakat. A garázsvásár hihetetlen módon vonzza az embereket. Vajon miért? Olvasd el ezt a rész a regényből, hátha rájössz te is:)!


tovább...

Ne építs a hátsó kertben rakétát! (vagy mégis?)

Nick és Tesla veszélyes laboratóriuma

Ez a könyv kiváló olvasmány a téli szünetes hosszú délutánokra, vagy este a takaró alatt..

Jól olvasó gyerekeknek különösen ajánljuk, akik szeretik az izgalmakat, a kalandokat, és a vagány srácokat! - Győri Hanna ajánlója, itt pedig az első fejezet olvasható!


tovább...

Kurjongató hangulatban meséljük!

Adamik Zsolt: Ördögbőr grófja - rettentő kalózmesék

Ki ne akarna kalózzá válni? Ki ne akarna helytelenkedni és szertelenkedni hivatalból? Most szerencsére kicsik és nagyok együtt változhatnak rettenetes martalócokká, amíg csak a szemük és/vagy fülük vagdalni bírja a sorokat. - Hajdú Zsanett ajánlója


tovább...

Utazz az időben!

Az Idődetektívek sorozat újabb kötetei

Gyerekkoromban nagyon szerettem a történelmi ismeretterjesztőket. Mivel sajnos a törióra nekem a legrémesebb háborúk és évszámok bemagolását jelentette, ezért igazi felüdülés volt Gárdonyit vagy Hegedűs Gézát olvasni, ahol a történelmi személyek nagyjából hús-vér emberek voltak, döntésekkel és érzelmekkel. Volt házuk és ruházatuk, családuk és munkájuk. Az Idődetektívek ennek a fajta élményszerű történelmi ismeretterjesztőnek a mai változata. Izgalmas, átélhető, és rengeteg minden kiderül belőle az adott korról - nem csoda, hogy a Pagonyban nagyon szeretik a 3-4-5-es gyerekek és szüleik.
tovább...

Berg Judit: Alma - A sötét birodalom

Részlet az Ecovit kiadó könyvéből

Berg Judit új könyve a 10-14 éveseknek szóló kalandregény, amelyet Polgár Judittal közösen találtak ki: a három főhős, Drifter, Félix és Alma egy képzelt világban kötnek ki, ahol a sakk szabályainak megfelelő logikai feladványokat kell megfejteniük. A három nagyon különböző gyerek mind hozzájárul a nehezségek legyőzéséhez ebben az igazi, izgalmas magyar fantasyben! - Olvass bele!
tovább...