Kirakók a fa alá

Családi puzzle

A kirakózás sok mindenre jó. Egy jó puzzle társaságában játék a tanulás. Fejleszti a koncentráció, a finom motorika, és az ábrázolás felismerését (ami előkészíti a betűtanulást) a kicsik esetében, a nagyok pedig  csiszolhatják a türelmüket, kreativitásukat, sőt az ismereteiket is fejleszthetik, most meg is mutatjuk, hogy hogyan!
tovább...

Végre együtt a család!

Szemle a legünnepibb családi könyvekről és játékokról

Lassan itt a karácsony és végre együtt lehet a család! Az ünnep pedig nem lehet teljes egy meghitt történet, egy egész családot megmozgató játék nélkül. Most összeszedtük a legszuperebb családi könyveket és társasokat, hogy megmutassuk neked, mik azok, amik miatt mi annyira várjuk a karácsonyt! Már csak két hét! 

Olvasd el a szemlénket!
tovább...

Csíz a csupasz körtefán

Olvass bele a Dash és Lily 12 napjába

Dash és Lily életük legszebb karácsonyát élték át tavaly (az előző kötetben), miután különös rejtvények megfejtésével egymásra találtak. Eltelt egy év, megint küszöbön a nagy ünnep, ám úgy tűnik, most rögösebb út vezet a boldogsághoz. Lily imádott nagypapája szívinfarktust kapott, és lassú lábadozása beárnyékolja a vidámságáról híres lány mindennapjait. Még karácsonyfát is elfelejt venni. Ráadásul mintha Dashsel kezdenének eltávolodni egymástól: kapcsolatukon repedések keletkeznek...
tovább...

Dash és Lily a karácsonyon túl

Megérkezett a Dash és Lily 12 napja!

Dasht és Lilyt tavaly karácsonykor hagytuk magukra. A piros Moleskine végül összehozta New York két legfanatikusabb könyvmolyát, a cinikus, magának való Dasht és a sugárzó, mindig mindenért lelkesedő Lilyt, akik szó szerint átcsókolózták magukat az újévbe.
tovább...

Boldog karácsonyt!

Minden kedves kis és nagyobb pagonyosnak nagyon boldog karácsonyt, jobbnál-jobb könyveket, családi társasozást kíván a kiadó összes munkatársa - idén Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém) segítségével!
tovább...

Pagony-sorozatok a karácsonyfa alá

14 év legnépszerűbb könyvei kicsiknek

Ha tanácstalan vagy, hogy mivel lepj meg egy négyéves nyuszirajongót, ha nem tudod, minek örülne az unokahúgod mondókaőrült fia vagy állatszerető lánya? Nehéz eldönteni, hogy mit válassz a Legelső Könyvnek? Összeszedtük, hogy a kicsiknek milyen Pagony-sorozat illene! Válassz kedvedre, ma különleges kedvezménnyel!
tovább...

Kilenc különleges könyv karácsonyra

Szemezgess az újdonságokból!

Mindjárt itt a karácsony, és a Pagonyokba sok-sok szuper újdonság érkezett! Az alábbi ismertetőben olvashattok néhány izgalmas könyvről, hogy megkönnyítsük az ajándékválasztást. A válogatásból megismerhettek többek között Biri és Brúnó igazán ötletes barkácsmeséit, Finy Petra varázslatos égtájas mesekönyvét és az új Bori-könyvet is.
tovább...

Nem tudod, milyen könyvet válassz Mikulásra?

Ez a szemle segíteni fog!

Vészesen közeleg december hatodika, ez pedig csak egyet jelenthet: Mikulás-nap két budapesti és a két vidéki Pagonyban! Az énekes-zenés-mondókázós foglalkozás után a gyerekek egyenként kapják meg ajándékaikat a Mikulástól. Ahhoz, hogy megtaláld a tökéletes könyvet, most összeszedtük a legtéliesebb, legszegfűszebbillatúbb, legmikulásosabb könyveinket!
tovább...

10 ok, amiért a Dash és Lily szerelem volt első látásra

Egy nagyon lelkes ajánló egy nagyon jó könyvről

Sok minden lehet, amitől megtetszhet egy könyv. Van olyan, ami már rögtön a borítójával megfog. Van, ami a sztorival. Néha a szereplőket szeretem meg annyira, hogy olyan, mintha gyerekkori barátaim lennének, máskor abba zúgok bele, ahogy a szavak fonódnak egymás után, vagy az érzésbe, ahogy hangosan nevetek egy-egy részleten. És nagyon ritkán olyan is van, amikor egy könyvben minden, de tényleg minden megvan. Amikor már előre tudod, hogy mennyire imádni fogod, és ez az érzés nem hagy el a legutolsó sorig. A Dash és Lily – Kihívások könyve egy ilyen könyv volt. Szerelem volt első látásra.
tovább...