A gyengeségeink is válhatnak erősséggé, ha jó irányba fordítjuk őket

Interjú a Bezzeg Soma szerzőjével, Csák-Nagy Krisztával


A 2017-es Aranyvackor pályázatra írta meg Csák-Nagy Kriszta Bezzeg Soma első meséjét, mely Ragányi Ágnes illusztrátor vizsgamunkájának alapjául is szolgált. Bezzeg Soma, Szöszke Babka és Pittypalattyfalva lakói nemcsak szórakoztatnak, de a kisebbek segítségére is sietnek, ha stresszhelyzetek oldásáról van szó! - Gyovai Kati interjúja.
tovább...

Osztálytalálkozó a Négyszögletű Kerek Erdőben

Játssz velünk és nyerj!

Egy kis szabad barangolás Bálint Ágnes, Bodó Béla, Csukás István, Janikovszky Éva, Lázár Ervin, Szepes Mária világában. - Fekete András kollégánk - akinek  egyébként hamarosan saját meseregénye jelenik majd meg, Tüsi és Lobonc néven -  idézi fel gyerekkorunk nagy kedvenceit sajátos stílusban, különleges helyszínen, egy osztálytalálkozó keretén belül. Olvasd végig a különleges történetet, és a végén játssz velünk egy pagonyos könyvcsomagért! 

A FELADAT: Hány könyvcímet találsz ebben az írásban? Írjál  meg nekünk minél többet, a beküldők között kisorsolunk egy Pagony-könyvcsomagot!  

A címeket 2019. szeptember 18-ig küldd ide: jatek@pagony.hu!


tovább...

Pagony Krétakiállítások 1.

Agócs Írisz kiállítása a Jurányi Galériában

Ismered Maszatot? Akkor biztos tudod, kicsoda Sári és Pötyi baba – a Sári kalandjait feldolgozó sorozat első részének képeit most megtekintheted a Jurányiban is, sőt lesz itt még sok minden más is, olvass tovább!
tovább...

Kortalan és határtalan mesehősök

Marék Veronikával növünk fel

Marék Veronika könyvein már legalább három generáció nőtt fel, kortalanságát, időtlenségét bizonyítja, hogy nemcsak a 60-as években állták meg a helyüket a kötetek, hanem a digitális kor gyermekei is pontosan úgy élvezik a meséket, mint szüleik és nagyszüleik.


tovább...

Mint egy régi padláson

Utazás Wéber Anikóval Visszhangországba

"Szerintem léteznek Visszhangországhoz hasonló helyek, ahol újra átélhetjük emlékeinket, és felfedezhetjük az elfeledett tárgyakat, találkozhatunk a rég nem látott ismerősökkel. De ezekre a helyekre mindenki máshol bukkan rá. Visszhangország egy kicsit a vágyaimat is kifejezi: jó lenne egy olyan ország, ahol mindent megőriznek, mindennek, még egy félbehagyott regénynek vagy festménynek is értéke van. Ahol nem szeméthalmokba dobálják a megunt tárgyakat, hanem vigyáznak rájuk. Ahol senki sem magányos, és mindenki választhat magának saját otthont a megüresedett házak közül. - Interjú Wéber Anikóval új könyve kapcsán.

 

tovább...

A sikeres ovis beszoktatás

Interjú Czernák Eszterrel

Végre megjelent a Sárkányovi! Enélkül a könyv nélkül idén nem kezdhetitek el az óvodát: mindent megtaláltok benne, ami a sikeres évkezdéshez szükséges. Most a szerzővel, Czernák Eszterrel beszélgettünk a könyv kapcsán személyes tapasztalatokról beszoktatós tippekről és persze magáról a Sárkányoviról. Olvasd el interjúnkat!
tovább...

Vadadi Adrienn nélkül nincs ovi

Tudj meg mindent a szerzőről és könyveiről!

Vadadi Adrienn könyveivel már szinte minden óvodás és kisiskolás szülő találkozott, és mindenki rögtön bele is szeret a meséibe. Mi a szerző titka, melyek a legkülönlegesebb könyvei, és miért ajánljuk mi? Olvasd el cikkünket a szerzőről!
tovább...

“Mindig is rajzoltam”

Interjú Rátkai Kornéllal

Rátkai Kornél nevét egyre több gyerekkönyv borítóján láthatod, ismerd meg rajzolónkat közelebbről! Saját magát így jellemzi: “Aprólékos, zárkózott, kételkedő ember vagyok. Ha rajzzal kellene jellemeznem magam, akkor azt a Most én olvasok! Marcijával is meg tudnám tenni… hasonló gyerek voltam, mint Marci, a fenti képen!” 


tovább...

Őszintén az érzelmeinkről

Imserd meg a Kompátia kártyát és alkotóját!

  • "Tudjuk, hogy az erőszak nem a tettlegességnél kezdődik, hanem a szóbeli bántalmazással, egymás értékeinek figyelmen kívül hagyásával, és mindenekelőtt saját magunk elnyomásával. Hiszen előbb utóbb kiütközik, ha nem találjuk meg a módját, hogy meghallgassanak, amikor valami fontos számunkra, és meg tudjuk szólítani, akit szeretnénk, még ha be is van zárkózva. Na de hogy tudjuk egyszerre figyelembe venni magunkat és a másikat is, ha épp egymással ellentétes dolgot akarunk? Mi tudja feloldani az ilyen feszült helyzeteket?" - A Kompátia - Életkerekítő játékok!  Az alkotóval, Redő Júliával beszélgettünk.

tovább...