KVÍZ: Te melyik Rumini karakter lennél?

Töltsd ki!

Berg Judit jellemzést írt nekünk néhány Rumini karakterről, és úgy gondoltuk, ez igazán szuper alap egy izgalmas kvízhez! Töltsd ki, és derítsd ki, te melyik karakter lennél!


tovább...

Helló, itt Julia Donaldson!

Szerzőportré sok-sok izgalommal

Julia Donaldson az egyik legmagasabb eladási arányokkal rendelkező gyerekkönyvszerző. Mi a titka? Milyen érdekességeket érdemes az eszedbe vésni vele kapcsolatban? Olvass tovább!


tovább...

Adatkezelési Tájékoztató

Pagony-Tesco Nyereményjáték


tovább...

Játék: levelezz a Pagony Pingvinnel!

A Szeretettel üdvözöl: Pingvin című könyvünk igazi klasszikus bájjal és találékonysággal megáldott könyvecske a legkisebbeknek, amit most egy picit életre is keltünk. Hogy hogyan? Olvass tovább!

tovább...

Pagony18 - számokban

Születésnapi összegzés

Hihetetlen, hogy 18 éve itt és veled vagyunk! Még emlékszem, amikor összesen csak négyen dolgoztunk a kis szerkesztőségben, mindenki mindennel foglalkozott, egy icipici raktárban együtt pakoltuk a webes csomagokat, a Pozsonyi úti bolt éves leltározása egy nap alatt lement…. Azóta nagyon sok minden más lett, és reméljük, ennek a sok pozitív változásnak ti is velünk együtt örültök -- Szollár Vera, az egyik ősPagonyos összeszedte neked a legfontosabb Pagonyos számokat.

 

tovább...

Gipsz a polcon és a tévében is

Anna Woltz regényét megfilmesítették!

Anna Woltz Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot című kisregénye sokunk nagy kedvence lett 2018-as megjelenése óta. A majdnem 13 éves Felicia, azaz Fitz története mindössze egy napot ölel fel, mégis egyfajta felnövéstörténetről beszélhetünk. A szerző mesterien bánik az emberi psziché rejtelmeivel, folyékonyan beszéli a kiskamaszok nyelvét, és képes mindezt 160 oldalban, a 9-14 éves korosztálynak megfelelő stílusú és mennyiségű szöveggel bizonyítani. Így külön örülünk, hogy Fitz történetét immár filmváltozatban is megtekinthetjük! Olvass tovább, ha téged is érdekel, mennyiben vette alapul a film az eredeti történetet, milyen plusz élményt kaphatunk, ha már olvastuk a regényt, vagy éppen melyikkel érdemes kezdeni!


tovább...

Az pagonybéliek könyve

Dániel András által lejegyezvén

Kezdetben vala a semmi… mármint semmi említésre méltó. Na bumm! – már eleve így vevé kezdetét az egész, de később sem lőn sokkal érdekesebb. Bár imitt-amott történe ez meg az, támada némi jövés-menés, itt-ott csihi-puhi, máshol himihumik, nyifi-nyafik, pifi-pufik, változó sorrendben és gyakorisággal, de becsszó, semmi különös. És közben még különb és különbféle zajok is fel-felhangozának, sokféle nyeffegések, brekkek, trillák és gurgulák innen is, onnan is, meg hahózás, cin-cin, subidu és bibappalula. Ez ment úgy kábé tizenhárom milliárd évig, uszkve. 

 

tovább...

Egy picit hősök lettünk

A Pagony Café fenntartható kávézó lett!

A Felelős Gasztrohős szervezet "a környezetbarát étkezést támogatja és promotálja, és ennek keretében Fenntartható Vendéglátóhely minősítéssel jutalmazza azokat a vendéglátóhelyeket és catering cégeket, amelyek – akár csak néhány apró lépéssel – szeretnék “zöldebbé” tenni működésüket." Hogy ez pontosan mit jelent? Olvass tovább!


tovább...

Bárcsak kapnék hideget-meleget!

Interjú Buzay Istvánnal

Ha csak kezedbe veszed és végiglapozod a Hogyne szeretnélek! - című Shakespeare szonettes kötetet, biztos vagyok benne, hogy meghökkensz majd a rajzokon, melyeket Buzay István festő-illusztrátor követett el. Hogy miért, azt maga a kissé szűkszavú, de annál szókimondóbb (vagy szófestőbb?) alkotó árulja el neked.


tovább...