Megjelent a Százhold magazin online!

Cikkekkel, érdekességekkel, kuponokkal

Tudjuk, hogy most egy kicsit kevesebben juttok el a boltba, de nem szeretnénk, hogy lemaradjatok a legizgalmasabb gyerekkönyvekről, cikkekről, receptekről, kreatív feladatokról! Kattints, és lapozd végig a magazint online!

tovább...

Nagyon büszkék vagyunk Gimesi Dóra meséire!

A macskaherceg kilencedik élete - szerző kategóriában - idén az IBBY International Board on Books for Young People Honor Listjén kapott helyet!

tovább...

"Egy történet akkor jó, ha több van benne, mint amennyit beleírok"

Interjú Kiss Judit Ágnessel

Megjelent a Zsálya hercegnő és az öregnek hitt herceg, ami olyan varázsmese, ahol minden egy kicsit ki van fordítva. Ahol minden jellegzetes mesei elemet megtalálunk, mégis átformálva, modernné alakítva. És a fantáziába egy picit beszüremlik a valóság is. Nemcsak felejthetetlen mese, de különleges irodalmi élmény is. Erről beszélgettünk a szerzővel, olvass tovább!

tovább...

Tervezd meg a nyarat!

Egész nyáron izgalmas táborokkal várunk a Bartók Pagonyban és a Zuglói Pagonyban

Idén is két boltunk programszobáiban táborozhattok majd: a Bartók Pagonyban és a Zuglói Pagonyban. Különféle érdekes és izgalmas tematikus táborokkal várjuk a gyerekeket, hogy élményekben gazdag, feledhetetlen nyarat töltsenek el velünk! Nálunk találkozhatnak Ruminivel, jógázhatnak, mocoroghatnak, forgathatnak filmet, alkothatnak, táncolhatnak, elrepülhetnek mesevilágba vagy akár megmászhatják a Gellért-hegyet!

tovább...

"Mindig zsizsegett bennem a többirányú kreativitás"

Interjú Rutkai Borival

Megjelent Rutkai Bori első mesekönyve! Ismerhetitek már felnőtteknek és gyerekeknek szóló dalait is, több cédéje jelent már meg, amiket folyamatosan kerestetek nálunk, és most végre itt egy mesekönyv, ami még sokkal több is annál: kreatív feladatokat, verseket, sőt, még recepteket is találhattok benne. Hogy hogyan alkot Bori, mikor jön a rengeteg ötlet, és hogy miért éppen Zsebtenger a könyv címe - most minden kiderül, olvasd el Győri Hanna interjúját Rutkai Borival!

tovább...

Főállású Marék Veronika

Egy játékkal telt élet

Ötvenéves a Boribon és Annipanni sorozat, és a Pagony pár hete adta ki a legújabb kötetét. Hogyan alkot Marék Veronika? Hogy jutnak eszébe a mesék? Lessetek be velünk a kulisszák mögé!

tovább...

"Észrevétlenül beszivárognak a cselekménybe a mindennapi életben engem foglalkoztató témák"

Interjú Kertész Erzsivel

Jön a Panthera-sorozat legújabb része, A Jégmadár útja! Az új kötet kapcsán beszélgettünk Kertész Erzsivel írásról, a kedvenc szereplőkről, rajongói kérésekről, és még azt is megtudtuk, hogy a szerző személyesen ment el egy szerelőműhelybe helikoptert tanulmányozni a készülő könyvhöz. Hogy mi lesz Kismukkal, Jávorral és a többiekkel az új részben és hogy mit szólt az illusztrátor, amikor megtudta, hogy helikoptert kell rajzolnia, azt megtudhatod az interjúból, olvass tovább!

tovább...

Home office a kulisszák mögött – 6. rész

Less be a pagonyosok mindennapjaiba!

A hatalmas változásokat most mindannyian ugyanolyan intenzitással éljük meg. Ugyanúgy nem kapunk lisztet a boltban, nem léphetünk be a gyógyszertárba és maszkot húzunk tömegközlekedés előtt. Éppen ezért szerettük volna neked megmutatni, hogy hogyan is alakult át az életünk, mióta a boltokban nem fogadhatunk vásárlókat, és amióta szinte az egész hálózat home office-ra állt át. Győri Hannát már ismerhetitek, rengeteg szuper könyvünk szerkesztője és a Pagony-játékok tervezője. Most megtudhatod, hogyan telnek otthon a napjai!

tovább...

Tudtátok, hogy ezekből a kedvenc meséitekből már rajzfilm is készült?

Ha épp nincs kedvetek olvasni, animációs filmek formájában is követhetitek Bogyó, Babóca és a Kuflik kalandjait!

Ha olyan rajzfilmet keresel, ami elé nyugodt szívvel ülhettek le a gyerekkel együtt anélkül, hogy attól kéne tartanod, erőszakos vagy egyéb módon nem nektek való jelenetekkel kellene találkoznotok, akkor nagyon jó szívvel ajánljuk figyelmetekbe a Kedd Stúdió rajzfilmkínálatát!

tovább...