Kelekótya kaméleonos kocka kirakó

cimkék: #kreatív #Eric Carle #Eszter blog

Gyerekként az egyik kedvencem volt a hajtogatós rajzolás. Hárman kellett játszani. Az első a fejet, a második a törzset, a harmadik pedig a lábat rajzolta meg, de úgy, hogy a többiek nem láthatták. Ha a rajzoló kész volt, be kellett hajtania a lapot és tovább kellett adnia a következőnek. A végén persze mindig valami iszonyú torzszülemény sült ki az egészből, amin még egy jó darabig kuncogtunk.

A kelekótya kaméleon meséjének láttán rögtön ez a játék jutott eszembe. Na meg a gyerekkorom, ami jórészt azzal telt, hogy a többieket nézve mindig kicsit más akartam lenni. Egy fejjel alacsonyabb, egy kicsit vagányabb, vagy csak olyan, akinek amerikai nagybácsija is van...

Amire szükséged lesz:

3 db papírdoboz (én a megürült papírzsebkendő adagolókat használtam fel)
papír
ceruza
zsírkréta
olló
ragasztóÍgy készítsd el:

Vágj ki négy akkora téglalapot a papírból, amekkora az egymásra állított dobozok oldalainak lefedéséhez kell. Minden egyes darabot ossz három részre, és ceruzával jelöld be a harmadokat. Minden téglalapra rajzolj egy, a meséből ismert állatot, szereplőt. Az első harmadba kerüljön a fej, a másodikba a törzs, a harmadikba pedig a lábak. Színezd ki, majd a jelölések mentén vágd három részre, és ragaszd a dobozokra.

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek