Ki írta kinek? Talán Rumini Fecónak?

itt vannak a megoldások

cimkék: #Rumini #Folyt. köv. #8-12

Mindjárt itt az új Rumini! Méghozzá egy levélregény. Mi pedig most játékra hívtunk titeket, hogy találjátok ki, hogy melyik levelet ki írta és kinek - a jól ismert szereplőkre kellett gondolni, mint Rumini, Balikó, Galléros Fecó, és olyan kevésbé ismertekre, mint Sajtos Rozi, Szaknder Bob és társaik! És most itt a megfejtés is, köszönjük a sok-sok választ!

Találd ki, ki írt és kinek az alábbi öt levélben?

A neveket a rumini@pagony.hu címre küldd el nekünk november 25., hétfő éjfélig!

A helyes beküldők között egy szerencsés megnyeri az egyik horgolt szereplőt!  Ruminit, Balikót, Galléros Fecót vagy Rozit választhatja.


1. levél

Sajtos Rozi levele Szimathy Johannának

Kedves Johanna! 

Gyönyörű volt az esküvőtök Fecóval, nagyon tetszett a menyasszonyi ruhád meg az emeletes torta! Köszönöm, hogy minket is meghívtatok! A papám mesélte, hogy régen, amikor még ő is a szélkirálynőn szolgált, mennyit bolondoztak Pedro bácsival és Fecóval, aki akkor még csak hajósinas volt. Akkoriban a papa és Pedro bácsi még sokkal jobban hasonlított, úgy látszik, az ikrek csak idősebb korukban kezdenek megváltozni. de a papa azt mesélte, hogy Fecó ötletére mindig megtréfálták Negró bácsit, a fedélzetmestert, mert állandóan egymás helyett jelentkeztek, sosem lehetett tudni, hogy melyikük Pedro és melyikük Pablo. (Az az igazság, hogy elég nehéz elképzelni a papát, amint éppen bolondozik, de én azért mindig megpróbálom.)

Most hazautazunk a Kitin-szigetre, mert a papa ott dolgozik, és a mamám amúgy sem szeret Egérországban lakni, azt mond- ja, hogy nálunk, Kitintanyán minden sokkal szebb. De én szívesen visszajönnék, hogy itt járjak iskolába Egérvárosban. Fecó azt mondta a papámnak, hogy akkor akár lakhatnék is nálatok! Figyelj, Johanna, te is megengeded? Én olyan boldog lennék! És akkor a szüleim is megnyugodnának, hogy biztonságban vagyok. Én megértem azt is, ha inkább nem szeretnéd, hogy hozzátok költözzem, bár nem lenne velem sok gond, ígérem, hogy nagyon rendes lennék és segítenék, meg minden!

Várom a válaszod! Sok puszi:

Rozi 


2. levél

Szkander Bob levele Galléros Fecónak

Te 10-ta dilis vagy, Feccó! Én nem a Fára Jótól fél telek! Minek mész te (Szuterába) (Citerába) Szupertába, amikor tudod, hoty tégedet ott ki akartak végezni eccer? Mi lesz, ha? felismernek az uccán és bedobnak a (görénykappanba) (sörénypaplanba) görénykatlanba? Akkor a fele séged majd sír6 után ad! A kincsejid pedig bisztosan átkozottak, te is mondtad, hogy 1szer majnem odavesztél mijattuk. Hajózz másfelé és akkor nem fog ok aggod almaskodni!

Amúgy mek úgyis aszt csinász, amit akarc, te 1/2 eszű!

Bobb

3. levél, azaz párbeszéd

Rumini és Balikó beszélgetése a kabinban

Balikó: Te tiszta őrült vagy!

Rumini: Nem értem, mi bajod!

Balikó: Hogy jut eszedbe fecsegni egy lánynak a láthatatlanná tevő kalapról? Még Fecónak sem árultuk el rögtön!

Rumini: Nem fecsegtem, csak elmondtam neki, hogy hívják a gekkót.

Balikó: Éppen erről beszélek. és honnan tudod a nevét, nagyokos? Onnan, hogy beszéltél vele, vagy nem? Márpedig Rozi úgy tudja, hogy egyedül járt ott.

Rumini: Akár el is mondhattuk volna neki az igazságot.

Balikó: És ha utána továbbadja másnak? A lányok állandóan beszélnek, előbb-utóbb biztos kipletykálná.

Rumini: Rozi nem olyan.

Balikó: Ó, csak nem tetszik neked?

Rumini: Hagyjál már! Miért tetszene?

Balikó: Mi másért lettél volna olyan kedves? „Persze, Rozi, gyere, állj be kártyázni nyugodtan!”, meg „lerajzolom neked a fabatkák királyát”, meg összevissza meséltél neki mindenről, még Pilácsékról és a ripacsokról is!

4. levél

Balikó levele Omnitudornak

Kedves Omnitudor!

Most biztos csodálkozol, hogy levelet írok neked, de szeretnék tőled tanácsot kérni. A közös utazásunk során gyakran hallottam tőled olyan bölcs mondásokat, amelyeknek elsőre nem sok értelmét láttam, de előbb-utóbb mindig kiderült, hogy mégis igazad volt. meg aztán te olvastad a hódkódexet, amiben mindenféle titkos és varázslatos dolgok szerepelnek. márpedig én rajtad kívül nem ismerek senkit, akinek igazi varázstudományhoz lenne hozzáférése. (Vagyis ismerem még Naftalin Rufusz mestert, de az ő pelevári címét sajnos nem tudom.) Omnitudor, szerinted léteznek szellemek? (Vagy démonok, kísértetek, tehát olyan lények, amelyek nem valódi, most élő állatok?) Merthogy mi most lehet, hogy találkoztunk eggyel! Tudom, hogy ez hihetetlenül hangzik, és nem is szoktunk egykönnyen megijedni, de most még Rumini is kicsit aggódik, hogy esetleg mégis egy kísértet jár a Szélkirálynőn.

Eddig egyáltalán nem hittünk a szellemekben, sőt, mindig ugrattuk Negrót, a fedélzetmestert, aki viszont rettentő babonás, és iszonyúan fél a kísértetektől. (Meg a pillangóktól is, de az más lapra tartozik.) Szóval mi már többször ráijesztettünk Negróra, amikor például a láthatatlanná tevő kalap oltalmában fel-le kapcsolgattuk a szentjánosbogár-lámpásunkat, meg Galléros Fecó is mesélt már olyan kalandokról, ahol mindenkit átvert, és elhitette, hogy kísértet jár a fedélzeten, de most velünk történnek nagyon furcsa dolgok, és semmilyen magyarázatot nem találunk rá. Képzeld el, hogy a bezárt kabinunkban megváltoztatják a helyüket a tárgyak, maguktól repkednek a pisztáciahéjak, és időnként furcsa hangok is hallatszanak. Először arra gyanakodtunk, hogy valamilyen egészen apró élőlény került a fedélzetre, végül is, amikor a fénylényeket megismertük, először őket is lidércfénynek hittük a mocsárszigeten, de ők legalább látszottak! Most viszont nem látszik senki és semmi, mégis úgy tűnik, mintha járkálna közöttünk valaki. De most kivételesen nem Negrót szekálja, hanem Ruminit és engem. Nem félünk tőle, de azért jó lenne tudni, hogy vajon nem kísértet-e. Amíg ő nem bánt minket, mi sem akarjuk bántani, de azért mégiscsak másként végzi az egyszeri tengerész a munkáját, ha közben tudja, hogy a munkahelyére beköltözött egy szellem.

Nagyon várom a válaszod!

És add át, kérlek, az üdvözletem mindenkinek, akivel esetleg találkozol: Kopjás Kornélnak és Ábelnek, Agaton királynak, Szerpentiniának és a fénylényeknek!

Sok szeretettel:

Balikó 

5. levél

Rozi titkosírással írt levelének megfejtése:

Tegnap kölcsönvettem a láthatatlanná tevő kalapot, mert nem voltatok a hajón, és nagy szükségem volt rá. Nagyon vigyáztam rá, és már vissza is hoztam. Kérlek, ne haragudjatok, amiért kérdés nélkül vittem el, ígérem, többé ilyen nem fordul elő!

Köszönöm szépen, és még egyszer bocsánat!

RoziKapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek