A Pagony öt és fél könyvfesztiváli újdonsága

"Ha szigorúan vesszük, négy új könyvünk jön ki a Könyvfesztiválra, ha nem annyira szigorúan, akkor mondjuk öt és fél.

Rögtön magyarázom. Kezdjük tehát a néggyel – Berg Judittól és Agócs Írisztől a Doktor Maszat, Horváth Mónikától és Beatrix Delarue-tól a Vilma levese, Zalán Tibortól A rettentő görög vitéz és Gévai Csillától a Nagyon zöld könyv.

Az ötödik cím Bartos Erika Bogyó és Babóca kertészkedik-je – ez igazából nem könyvfesztiválos újdonság, hiszen már korábban megjelent, de nem annyira régen, hogy ne kezelhetnénk akár könyvfesztiválosnak is."

Kovács Eszter cikke a Pagony kiadó könyvfesztiváli újdonságairól.


tovább...

Miss-ek és Misterek

Könyvfesztiváli előkészületek az Agave kiadónál

Roger Hargraves Mr. Men sorozatának nyolc kötete, a Futótűz, azaz az Éhezők viadala újabb része és egy Könyvhétig még magára várató meglepetés: könyvfesztiváli sorozatunk e részében Varga Bálint, az Agave kiadó vezetője mesél könyvújdonságaikról
tovább...

Kalandok földön és levegőben

Benjamin, a rémálmoktól gyötört árva fiú és muszlim segítője egy város megmentésére indulnak. Félix, Net és Nika különös kalandokba keverednek. Charmain egyetlen vágya a nyugodt olvasás, de varázsló nagybátyja sajnos segítségre szorul... Gyors vázlat a Pongrác Kiadó három könyvfesztiváli kötetéről, melyekről Gémes Szilvia mesélt.


tovább...

Kutyák, kislányok és zoknik

Könyvfesztiváli készülődés a Manó Könyveknél

Könyvfesztiváli sorozatunkban a Manó Könyvek újdonságait firtató kérdéseinkre Papp Miklós, a kiadó főszerkesztője válaszolt. Válaszaiból kiderült, hogy az északi Kifli kutyaovis kalandjai és Claude városi kóborlásai mellett a Barátnőm, Bori sorozat is újabb kötetekkel gazdagodik - akik pedig kedvelték Filc, a zoknimuki kalandjait, azoknak a Könyvhét hoz új élményeket.

tovább...

Aranyalma és csodálatos utazás

Könyvfesztiváli előkészületek a Ciceró Kiadónál


Az Alma együttes kottáskönyve és Leiner Laura könyvsorozatának, A Szent Johanna giminek egy újabb része is érkezik a könyvfesztiválra. Az ifjúsági regények sorát egy amerikai szerző érdekes kötete is bővíti. A Ciceró Könyvfesztiváli újdonságairól és könyvheti terveiről Till Katalint, a kiadó főszerkesztőjét kérdeztük.
tovább...

Elefánt a gyerekkönyvboltban

Könyvfesztiváli előkészületek a Vivandra Kiadónál

A Könyvfesztiváli előkészületeket bemutató sorozatunkban most a Vivandra kiadó tulajdonosa, Ágoston Alexandra beszél a kiadó könyvéről - a lelkesedésből és kíváncsiságból alapított kiadó, mely először olyan érdekes, provokatív könyvekkel jelentkezett, mint a Kaki-könyv vagy a Halál-könyv, most hazai szerzőtől választott egy kötetet a portfóliójába: Richly Zsolt és Marék Veronika közös munkájának eredménye lesz ez a kötet: A kékpöttyös elefánt.
tovább...

Újat kell-e mutatni?

Bologna - 2011

"Az utóbbi években  nem volt tavasz Bologna nélkül – 2006 óta immár ötödször látogatjuk meg a Nemzetközi Bolognai Gyerekkönyvkiállítást és Vásárt. Sokszor írtunk is róla a Pagony oldalán, ide kattintva olvashatod a tavalyi beszámolónkat. Szinte hazajárunk tehát, ismerjük a Vásár minden zegét-zugát, otthonosan mozgunk – hiába óriási, nem tévedünk el, csukott szemmel megtaláljuk az olaszok standjait, az angolokat, a franciákat, az illusztrátorok kiállítását, az illusztrátorok üzenőfalát – erről egy képet is mutatok..."

- Kovács Eszter írása a Bolognai Gyerekkönyvvásár kapcsán.


tovább...

Díjazottak Bolognában 1.

A szépirodalmi kategória három győztese

Az idei év bolognai díjazottjai között a szépirodalom kategóriában két francia és egy angol kötet szerepel. Hozzá kell tennünk, a díjnyertes kötet eredeti írója már a görögöknél is... hiszen Aesopus meséinek újabb feldolgozása nyerte a legelső helyet az idei versenyben.

A második és a harmadik díjas egy virágtündérekről szóló, a holland csendéletfestészet fénykorát idéző illusztrációkkal bíró kötet és Ted Hughes egy magyarul is olvasható meséje lett. Bár a kötetekből csupán a borítót tudjuk megmutatni, azt is érdemes megnézni.


tovább...

Boszorkánylány Budapesten és más kalandok

Könyvfesztiváli előkészületek a Scolar kiadónál

A Könyvfesztivál gyerekkönyv-termését bemutató sorozatunkban már olvashattál a General Press, a Móra és a Cerkabella Kiadó könyveiről - ezúttal a Scolar kiadót kérdeztük meg, ahol Almási Katalin, a kiadó marketing-szakembere volt segítségünkre. Folytatódik a Mit? Miért? Hogyan? sorozat a kisebbeknek, a Sódervári Sherlock báró kaladjait bemutató kalandregény-folyam a kicsit nagyobbaknak, s egy igazán szép, izgalmas új könyvvel is jelentkeznek angol és magyar nyelven: ez a Budapesti kis boszorkány – Lizi kalandjai.
tovább...