ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 4-8

Janosch

Kincsvadászat

Illusztrátor: Janosch

Móra Kiadó, 2012

48 oldal, Kemény borító

Történet arról, hogyan indult Kistigris és Kismackó a nagy kincs vadászatára Kismackó üres kézzel tér haza a horgászásból. Barátjával, Kistigrissel gazdagságról ábrándoznak, majd elhatározzák, hogy kincsvadászatra indulnak. Másnap mély gödröt ásnak, de kincs helyett a vidám Vakondra lelnek rá. A két barát tovább kutat a nagy, vad erdőben, majd a tenger mélyén, ám egy lyukas garast se találnak. Már épp feladnák a keresést, amikor váratlanul rájuk mosolyog a szerencse. De vajon mit kezdenek a hirtelen jött gazdagsággal? És mennyit ér nekik a barátságuk? Janosch az egyik legismertebb német meseíró, több tucat képes mesekönyvét gyerekek és felnőttek milliói ismerik és szeretik szerte a világon. A Kincsvadászat című könyve elgondolkodtató történet a szeretetről, amelyet összetéveszthetetlen humorral írt és illusztrált.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-6 munkanap

Kosárba teszem

1990 Ft
1493 Ft (-25%)

Rejtett kincsek

Több vevőtől is hallottam már, hogy azért szeretnek személyesen bejönni a Pagony boltokba, mert ott olyan szuper könyveket is ajánlunk, amikről még nem is hallottak. Most ezekből mutatok be egy válogatást, korosztályos sorrendben, a legkisebbektől a nagyok felé haladva.

Panamában banánillatú minden

Janosch 2011-ben ünnepelte 80. születésnapját, és idén újra megjelent magyarul a Kismackó és Kistigris sorozat két kötete, és hamarosan jön a folytatás is. Janosch körülbelül 300 gyerekkönyv, számos tévéműsor, jó tucat önéletrajzi ihletésű, felnőtteknek szóló könyv szerzője. Könyveit igen hamar több tíz nyelvre lefordították, már a második generáció nő fel rajta német nyelvterületen. A könyvek bemutatása helyett most az alkotót mutatjuk meg Nektek, mert egy kivételes, csodálatos emberről van szó, akinek a szövegei olyan filozofikus mélységeket mutatnak, és olyan derű, kedvesség és humor van bennük, mint senki máséban. Janosch egyszerre nagyon keleti és nagyon német, mindent tud a barátságról és összetartásról, az összetartozás gúzsba kötő és felemelő erejéről. Kismackó és Kistigris elcsetlenek-botlanak a boldogságig, az elbeszélő óvó tekintetétől (értsd: humoros kiszólásaitól) követve.

További kapcsolódó cikkek...